Η τελευταία κατάσταση στην εξωτερική πολιτική ως το 2020 τελειώνει …

Πρόσφατα, οι εξελίξεις στη Συρία επικεντρώθηκαν σε δύο ξεχωριστές περιοχές. Πρώτα στο Idlib Τουρκία, αποχώρησε από το σημείο επιτήρησης στην περιοχή βόρεια της διαχείρισης ελέγχου M4 Esat και δημιουργώντας νέους τρόπους αναζήτησης. Παρά τη συμφωνία με τη Ρωσία, δεν εξαλείφουμε τους τζιχαντιστές τρομοκράτες στην περιοχή ούτε καταπολεμούμε την τρομοκρατία. Η Ρωσία βομβαρδίζει τρομοκρατικά στρατόπεδα στην περιοχή με κάθε ευκαιρία. Παρά την υποστήριξη της Ρωσίας και του Ιράν, ο Esat, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα COVID-19 και οικονομικά, δεν βρήκε ακόμη τη δύναμη να επιτεθεί στο Idlib.

Το δεύτερο προβληματικό ζήτημα στη Συρία είναι οι εξελίξεις σχετικά με την πόλη του Ayn Isa. Η Ayn Isa είναι μια σημαντική στρατηγική ζώνη μετάβασης για τη βόρεια Συρία. Είναι σημαντικό τόσο για τη σύνδεση YPG / PKK με τα ανατολικά όσο και για τη σύνδεση του Esat με το βόρειο τμήμα της Συρίας (Aleppo-Qamishli μέσω του δρόμου M4). Η Τουρκία, ο YPG / PKK ελέγχουν σε περίπου ένα μήνα κάνοντας τον ίδιο Ιησού από το πυροβολικό. Το SDP, το οποίο είναι το πολιτικό πλαίσιο του YPG / PKK, πέτυχε για πρώτη φορά συμφωνία με τους Ρώσους και οι Ρώσοι δημιούργησαν τρία σημεία επιφυλακής εδώ. Ωστόσο, όταν ο Μπάιντεν εξελέγη πρόεδρος στις ΗΠΑ, ήρθε ένα μήνυμα στο SDP και τώρα δεν θέλουν Ρώσους. Ρωσική στρατιωτική και αστυνομική δύναμη μπήκαν στην πόλη. Το YPG / PKK θα αποσύρθηκε από τα σύνορα σε βάθος 30 χιλιομέτρων και οι Ρώσοι θα το παρέχουν. Οι Ρώσοι θέλουν και οι δύο να πάρουν τα ηνία των Κούρδων και να τους ζητήσουν να επικοινωνήσουν με τον Esat, αλλά μέχρι στιγμής δεν ήταν επιτυχημένοι.

Χάρτης: Βόρεια Συρία και Ayn Isa

Περιγραφή: https://i4.hurimg.com/i/hurriyet/75/0x0/5fea45210f25442a045f5d6b

Η συριακή πολιτική της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ δεν είναι ακόμη σαφής. Οι Κουρδικοί συμπατριώτες Τζο Μπάιντεν, ένας άλλος Κουρδός συμπατριώτης και πρώην διοικητής της CENTCOM του υπουργείου Άμυνας, Λόιντ Όστιν, δεν είναι καλή είδηση ​​για την Τουρκία. Αναμένεται ότι οι ΗΠΑ θα ενεργήσουν πιο κοντά με το SDP και το YPG / PKK στη νέα περίοδο. Σε αυτό το πλαίσιο, θα ενισχύσουν πρωτίστως τη συνεργασία μεταξύ της διοίκησης SDP και του Μπαρζάνι Αν και ο στόχος των ΗΠΑ δεν είναι ανεξάρτητος, μπορεί να προβλεφθεί ότι είναι αυτόνομος κουρδικός στατιστής παρόμοιος με αυτόν στο βόρειο Ιράκ.

Όσον αφορά τη Λιβύη, η συμφωνία για την ανακωχή και την ειρήνη, που υπεγράφη από την κυβέρνηση Serac στις 23 Οκτωβρίου 2020, εξακολουθεί να εφαρμόζεται με επιτυχία. Σύμφωνα με αυτήν τη συμφωνία ·

Οι προβλεπόμενες πολιτικές επιτροπές πραγματοποιούν συνεδριάσεις,

– Ξεκίνησε η παραγωγή πετρελαίου,

– Οι δρόμοι μεταφοράς έχουν ανοίξει,

Οι εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν στις 23 Δεκεμβρίου. Δεν θα υπάρξει σημαντικό πρόβλημα σχετικά με τις εκλογές.

Η προβληματική περιοχή είναι αυτή. Σύμφωνα με τη συμφωνία, οι ξένες δυνάμεις στη Λιβύη θα αποσυρθούν εντός τριών μηνών, δηλαδή έως τις 23 Ιανουαρίου 2021. Ωστόσο, το κοινοβούλιο της Τουρκίας σχετικά με τα στοιχεία της εντολής στη Λιβύη να παρατείνει τα κεφάλια 18 μηνών. Στη συνέχεια, ο Χάφτ έχει απειλήσει τον πόλεμο αν χρειαστεί και πάλι στην Τουρκία. Πίσω του, ο υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ πήγε στη Λιβύη και είπε παρόμοια λόγια για το Χαφτάρ. Η κυβέρνηση της Λιβύης της Αιγύπτου παρενέβη και πλησίασε την Τουρκία, συναντήθηκε με τον επικεφαλής του υπουργού Εσωτερικών Fathi.

Φαίνεται ότι την επόμενη εβδομάδα, οι ΗΠΑ, η Γαλλία και σημαντικές απαντήσεις για να αρχίσουν να έρχονται στην Τουρκία για τη Λιβύη από τη Ρωσία. Οι εταιρείες ενέργειας Chevron και Exxon των ΗΠΑ έρχονται επίσης στην Ανατολική Μεσόγειο, οπότε θα έχουμε περισσότερους πονοκεφάλους στην Κύπρο. Ένα σχέδιο δράσης της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ εναντίον της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να εφαρμοστεί.

Από την άλλη πλευρά, η συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα που συνάψαμε με την κυβέρνηση της Λιβύης Serrac δεν έχει απομείνει πολλές διατάξεις. Αν και το πρόβλημα μετατρέπεται τώρα σε συνοριακή διαφωνία μεταξύ Λιβύης και Ελλάδας, αυτή η συμφωνία είτε θα καταργηθεί είτε θα μεταφερθεί στο διεθνές δικαστήριο. Τουρκία, ήδη 280 Δεν διασχίζει πλέον δυτικά του γεωγραφικού μήκους του. Σχολιάζεται ακόμη και ότι φυλακίζουμε στον Κόλπο της Αττάλειας.

Τέλος, ας αναφέρουμε ότι οι σχέσεις μας με τη Ρωσία δεν είναι καθόλου καλές. Ρώσοι, περιμένουν δύο ζητήματα που σχετίζονται με την Τουρκία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

(1) Η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει διαπραγματευτεί με την Τουρκία εναντίον της Ρωσίας;

(2) Η Τουρκία βασίζεται στην πίεση και τις κυρώσεις των ΗΠΑ; Θέλουν να ενθαρρύνουν την Τουρκία από αυτή την άποψη.

Η Ρωσία θέλει να μας κρατήσει έξω από τον Καύκασο, εκτός από την αποστολή μερικών αξιωματικών στο Κέντρο Ειρήνης που ιδρύθηκε στο Μπακού για να κατασκοπεύσει Ρώσους στρατιώτες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Οι σχέσεις μας δεν είναι επίσης καλές στη Συρία, τη Λιβύη και την Ανατολική Μεσόγειο. Αρχίσαμε να θυμόμαστε ότι είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα. Δεν αναγνωρίζουμε την κατοχή της Κριμαίας. Ως αποτέλεσμα, όχι μια σοβαρή σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας έως τον Μάρτιο. Και οι δύο πλευρές περιμένουν τη μεταβατική περίοδο της κυβέρνησης των ΗΠΑ και την αναδιανομή των καρτών.

Source