Η τελική απόφαση στο νότο είναι την Πέμπτη

Αναφέρθηκε ότι οι τελικές αποφάσεις σχετικά με το εάν θα χαλαρώσουν ορισμένα μέτρα που ελήφθησαν για την πρόληψη της εξάπλωσης της επιδημίας Covid-19 στη Νότια Κύπρο θα ληφθούν την Πέμπτη.
Η εφημερίδα Alithia έγραψε ότι οι διαβουλεύσεις για τη χαλάρωση των μέτρων θα συνεχιστούν από σήμερα έως Πέμπτη.
Η εφημερίδα, η οποία έγραψε ότι ο Έλληνας Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Γιοάννου θα συναντηθεί με τα μέλη του Συμβουλευτικού Συμβουλίου Επιστημών και θα παρουσιάσει τις πρώτες προτάσεις των μερών, δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τα αρμόδια μέρη την Τετάρτη, υπό την προεδρία του Έλληνα Ο Πρόεδρος της Διοίκησης Νίκος Αναστασιάδης, αφού οι ειδικοί ετοιμάσουν το τελικό σχέδιο.
Η εφημερίδα έγραψε ότι οι επιδημιολόγοι δίσταζαν να ανοίξουν χώρους φαγητού και ποτού, μπαρ και καφετέριες, και ότι βρήκαν ιδέες για να ανοίξουν αυτά τα μέρη και να κυκλοφορήσουν σταδιακά.
Το άρθρο της εφημερίδας έγραψε επίσης ότι ο αυξανόμενος αριθμός περιπτώσεων στην περιοχή της Λεμεσού σε σύγκριση με άλλες περιοχές προκάλεσε επίσης ανησυχία.

έμβλημα69

Σύμφωνα με τα νέα, ο Πέτρος Καραγιάννης, μέλος της ομάδας επιδημιολογίας, δήλωσε σε ένα ραδιοφωνικό κανάλι ότι ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων στη Λεμεσό έκανε τους ειδικούς να σκέφτονται για δύο εβδομάδες, το ποσοστό θετικότητας πλησίασε περίπου το 0,55 τοις εκατό, αλλά ότι παρέμεινε σε σταθερό επίπεδο.
Ο Καραγιάννης δήλωσε, ωστόσο, ότι μετά την χαλάρωση επικράτησαν ανησυχίες σχετικά με την πιθανή αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων στη Λεμεσό.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ
Ενώ η Αλίθια και άλλες εφημερίδες έγραψαν ότι 107 νέες υποθέσεις ανακοινώθηκαν χθες ως αποτέλεσμα 35 χιλιάδων 28 δοκιμών στη Νότια Κύπρο, επεσήμαναν επίσης ότι δεν υπήρχε απώλεια ζωής.
Η εφημερίδα, η οποία έγραψε χθες ότι δεν υπήρξε απώλεια ζωής στη Νότια Κύπρο, δήλωσε ότι ο συνολικός αριθμός των θανάτων παρέμεινε σε 229, 153 από αυτούς ήταν άνδρες και 76 ήταν γυναίκες.
Σύμφωνα με την έκθεση, 81 άτομα, 25 από τα οποία βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, λαμβάνουν θεραπεία Covid-19 σε νοσοκομεία.

Source