“Η τελική βούληση για τις εκλογές είναι Mec

Τόσο η «απροθυμία» μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών όσο και οι διαφορετικές προτάσεις ημερομηνίας παραμένουν στην ημερήσια διάταξη.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε τη «βούληση του κοινοβουλίου» σε αυτό το θέμα.

To Cyprus Post πρωθυπουργός Hamza Έρσαν ΣανέρΕπισημαίνοντας ότι κανείς δεν θέλει να διεξαγάγει ενδιάμεσες εκλογές, είπε, «αλλά τελικά η βούληση είναι στο κοινοβούλιο…».

Της Cyprus Post “Όπως αντανακλάται στον τύπο, υπάρχει διαφωνία με το YDP, έναν από τους συνεργάτες σας στην κυβέρνηση, σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών;” απαντήστε στην ερώτηση, πρωθυπουργός, επισημαίνοντας τη συναίνεση στο Συμβούλιο Υπουργών “Υποθέτω ότι δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο εκτός από αυτό σε αυτό το θέμα.” απάντησε.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης προτείνουν διαφορετικές ημερομηνίες για τις εκλογές.

Ενώ το CTP επιμένει τον Ιούνιο, η HP λέει τον Αύγουστο. Οι αξιωματούχοι του TDP αναμένουν την πρώτη ημερομηνία εκλογής που θα εγκριθεί από την Ανώτατη Επιτροπή των Μεταδοτικών Νόσων.

Η κυβέρνηση είναι επίμονη τον Απρίλιο του 2022.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση πρότεινε στο Κοινοβούλιο την ημερομηνία 3 Απριλίου 2022 σχετικά με αυτό το θέμα.

Πρόεδρος YDP Ερχάν ΑρίκλιΑπό την άλλη πλευρά, η επισήμανση του πρωτοκόλλου συνασπισμού σχετικά με τις εκλογές και η αναφορά της ημερομηνίας Οκτωβρίου προκαλεί σύγχυση σε αυτό το θέμα.

Από την άλλη πλευρά, η τελική ημερομηνία των εκλογών πρέπει να καθοριστεί στο Κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα, διαφορετικά οι ενδιάμεσες εκλογές θα περιληφθούν στην ημερήσια διάταξη ως νομική απαίτηση τον Ιούνιο.

.Source