Η τοπική μόλυνση εξερράγη στη Lapta! 12 περιπτώσεις εντοπίστηκαν χθες!

Η τοπική μόλυνση εξερράγη αυτή τη φορά στη Lapta. Ανακοινώθηκε χθες ότι 12 άτομα, 6 από τα οποία ήταν υπάλληλοι αρτοποιίας, διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικά στο Covid-19 και οι σαρώσεις χρειάστηκαν όλη μέρα.

Με θετικές περιπτώσεις που παρατηρήθηκαν σε ορισμένες επιχειρήσεις που λειτουργούν στη Lapta, ξεκίνησε ένας μεγάλης κλίμακας έλεγχος στην περιοχή.

Σημειώνοντας ότι μετά από μια θετική περίπτωση σε έναν κουρέα στην περιοχή τις προάλλες, ο δήμαρχος Lapta Aktuğ σημείωσε ότι ελέγχθηκαν και άλλοι έμποροι και ορισμένες επιχειρήσεις και ότι υπήρχαν θετικές περιπτώσεις σε μια καφετέρια και ένα φούρνο και ότι ο αριθμός των περιπτώσεων στο φούρνο έχει πλέον αυξηθεί σε 6.

“Δεν είναι γνωστό πού μεταδόθηκε”

Σημειώνοντας ότι όλες αυτές οι επιχειρήσεις έχουν αναστείλει τις προληπτικές τους δραστηριότητες, ο δήμαρχος Lapta Aktuğ δήλωσε ότι ο αριθμός των περιπτώσεων στην περιοχή έφτασε τα 12 άτομα.

Αναφέροντας ότι η πηγή της μόλυνσης είναι άγνωστη, ο δήμαρχος Aktuğ είπε: «Η ομάδα του Υπουργείου Υγείας συνεχίζει τις δοκιμές στην περιοχή και συνεχίζονται οι τυχαίες δοκιμές προς τους εμπόρους. Θα γίνει σάρωση μεγάλης κλίμακας », είπε.

Source