Η Τουρκία έχει εγκρίνει συμφωνίες με 9 χώρες

Άγκυρα

Σύμφωνα με την Επίσημη Εφημερίδα που δημοσιεύθηκε το Σάββατο, πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία ενέκρινε 12 νόμους που σχετίζονται με εννέα χώρες σε διεθνείς συμφωνίες.

Μεταξύ των συμφωνιών που εγκρίθηκαν, η συμφωνία συνεργασίας με το Αζερμπαϊτζάν στον τομέα της ενέργειας και της εξόρυξης υπεγράφη στις 25 Φεβρουαρίου πέρυσι.

Ένας άλλος νόμος που εγκρίθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2017 είναι η Συμφωνία Συνεργασίας Αμυντικής Βιομηχανίας μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας.

Σημειώσεις καθώς και η συμφωνία μεταξύ Καζακστάν και Τουρκίας που υπεγράφη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας εγκρίθηκε το Σάββατο.

Η πρώτη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών υπεγράφη στις 13 Σεπτεμβρίου 2018.

Η συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Μαυροβουνίου εγκρίθηκε στις 17 Νοεμβρίου 2017.

Εγκρίθηκε το πρωτόκολλο της συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ Τουρκίας και Μαυροβουνίου.

Εγκρίθηκε επίσης η συμφωνία για το άνοιγμα και την ανάληψη του Κρατικού Νοσοκομείου Φιλίας Κιργιζίας-Τουρκίας, που υπεγράφη την 1η Σεπτεμβρίου 2018.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, οι πολίτες της Κιργιζίας θα λάβουν εξειδικευμένα ιατρικά πιστοποιητικά στην Τουρκία.

Η Τουρκία έχει επίσης κυρώσει τη Συμφωνία για τη Γεωργία, που υπεγράφη στις 25 Ιουνίου 2018 με την Ελβετία.

Εγκρίθηκε η συμφωνία ενεργειακής συνεργασίας Τουρκίας και Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) που υπεγράφη στις 11 Οκτωβρίου 2016

Ο Ερντογάν επίσης μεταξύ Βενεζουέλας και Τουρκίας στις 3 Δεκεμβρίου 2018 ενέκρινε τη συμφωνία για την αποφυγή της διπλής φορολογίας και της φοροδιαφυγής.

Η κοινή διεθνής συμφωνία μεταφοράς εμπορευμάτων μεταξύ Τουρκίας και Γεωργίας εγκρίθηκε στις 19 Ιουλίου 2016.

Υπογράφηκε επίσης συμφωνία-πλαίσιο μεταξύ των δύο χωρών για τη σιδηροδρομική μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών.

Το πρωτόκολλο εγκρίθηκε συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Τουρκίας και Γεωργίας.

Επιπλέον, εγκρίθηκε διεθνής συμφωνία για τη συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης μεταξύ Τουρκίας και τουρκικής γλώσσας στη Γαλλία Γαλλία.

Ο ιστότοπος του Anadolu Agency περιέχει μόνο ένα μέρος των ειδήσεων που αποστέλλονται σε συνδρομητές του AA News Broadcasting System (HAS). Επικοινωνήστε μαζί μας για επιλογές συνδρομής.

Source