Η Τουρκία αναμένεται να φτάσει εντός 10 ημερών από τον εμβολιασμό

πανό99

Ο Πίλι δήλωσε ότι λέγεται ότι το δεύτερο μέρος που θα έρθει στη Νότια Κύπρο θα δοθεί στην ΤΔΒΚ σχετικά με τα εμβόλια από την ΕΕ.

Ο υπουργός Πίλι τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχει ζήτημα απόσυρσης των μέτρων κοραναϊού που ανακοίνωσαν.

Ο υπουργός Υγείας Πίλι απάντησε στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου της Τουρκικής Υπηρεσίας Κύπρου (ΤΑΚ).

Μπαταρία για το ερώτημα πότε μελλοντικά εμβόλια, σε μεγάλο βαθμό μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλώνοντας ότι ορισμένα από τα εμβόλια έρχονται μέσω της Τουρκίας, “τα μελλοντικά εμβόλια της Τουρκίας σήμερα. Αφού φτάσουμε εκεί, θα γίνουν εξετάσεις και έλεγχοι των εμβολίων, θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός και θα μας δοθεί κάποιο εμβόλιο. Αναμένεται να έρθει σε εμάς τις επόμενες 10 ημέρες ».

Όσον αφορά τα εμβόλια που προέρχονται από την ΕΕ, ο Πίλι δήλωσε ότι ένα μέρος εμβολίων ήρθε στη Νότια Κύπρο και ο εμβολιασμός ξεκίνησε: «Στις ομιλίες που έγιναν στην επιτροπή, ειπώθηκε ότι ορισμένα από τα εμβόλια που θα έρθουν στο δεύτερο μέρος θα δοθούν στην ΤΔΒΚ. Υπάρχει συνεδρίαση της Επιτροπής Δικοινοτικής Υγείας σήμερα. Κάποια πράγματα θα γίνουν πιο ξεκάθαρα σήμερα », είπε.

“Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ”

Όταν ρωτήθηκε για τις τελευταίες αποφάσεις και αντιδράσεις που έλαβε η Ανώτατη Επιτροπή Μεταδοτικών Νόσων, ο υπουργός Πίλι επέστησε την προσοχή στην αύξηση των τοπικών υποθέσεων και τόνισε ότι εργάζονται σκληρά για την προστασία της υγείας του κοινού.

Σημειώνοντας ότι εγκρίθηκαν οι αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας, ο Πίλι είπε: «Πιστεύουμε ότι τα μέτρα δεν πρέπει να ληφθούν πίσω, αντίθετα, πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα. Βλέπετε την αύξηση των περιπτώσεων. Το εκτιμάτε ».

“ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΡΑΣΗ, ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ το 2021”

Ο υπουργός Πίλι δήλωσε ότι θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία του κοινού σύμφωνα με την κατάσταση των υποθέσεων και είπε: «Αν δεν το πάρουμε, θα χάσουμε το 2021. Κολυμπήσαμε και ήρθαμε στην ουρά του. Τα εμβόλια είναι τώρα διαθέσιμα. “Είναι πραγματικά αμαρτία για ένα άτομο που δεν πνίγεται στον ωκεανό να πνιγεί σε ένα ρεύμα.”

“ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ”

Σημειώνοντας ότι όλοι πρέπει να λάβουν προφυλάξεις, ο Πίλι είπε: «Θα ρωτήσετε τον ασθενή που έπιασε τον Covid-19 τι υπέφερε, θα ρωτήσετε τι υπέστησαν οι επαφές, μακριά από το σπίτι. Έτσι όλοι πρέπει να καταλάβουν τη σοβαρότητα αυτού του έργου, αν όχι μέχρι σήμερα. Θα πρέπει επίσης να λάβει ατομικά μέτρα ».

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη συνεδρίαση της Ανώτατης Επιτροπής για τις μεταδοτικές ασθένειες στις 25 Δεκεμβρίου, μετά τις 21:00 από σήμερα, υπάρχουν οι δραστηριότητες σταματούν. Μόνο οι υπηρεσίες απογείωσης θα είναι ανοιχτές μετά τις 21:00.

Η απόφαση για το κλείσιμο ταβέρνων, μπαρ, κλαμπ και παρόμοιων χώρων ψυχαγωγίας παρατάθηκε μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2021.

πανό134

Source