Η Τουρκία δοκιμάζει πυραυλικό σύστημα χος Στόχος να καρφώσει την τουρκική σημαία στο φεγγάρι έως το 2023 (βίντεο)

Ο στόχος, σύμφωνα με την Άγκυρα, είναι να «καρφώσει» την τουρκική σημαία στη Σελήνη έως το 2023. Νέες δοκιμές στο Sinop τον Μάιο

Κατεβάστε το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ IM ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Η Τουρκία βρίσκεται στα τελικά στάδια της κατασκευής ενός πυραύλου, έχει δοκιμάσει επιτυχώς έναν υβριδικό πύραυλο με στόχο την επιτάχυνση του διαστημικού προγράμματος με ταχύ ρυθμό, όπως λένε στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με την Ανατόλι, οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των σχεδίων της Τουρκίας να στείλει ένα διαστημικό σκάφος στη Σελήνη τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τον Υπουργό Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βαράνκ, το Εθνικό Διαστημικό Πρόγραμμα σκοπεύει να στείλει ένα διαστημικό σκάφος στη Σελήνη έως το 2023.

https://www.youtube.com/watch?v=6CLaS9zpcoQ:

Το έργο υλοποιήθηκε από τη συσκευή ανάφλεξης κινητήρα πυραύλων Delta V Space Technologies Inc σε συνεργασία με την Κυβερνητική Προεδρία και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το πυραυλικό σύστημα δοκιμάστηκε παρουσία του Μουσταφά Βαράνικ στο κέντρο διοίκησης. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά δύο πειράματα. Το πρώτο ήταν να ξεκινήσει το σύστημα κάθετης πρόωσης Hybrid Probe Rocket (SORS) και το δεύτερο ήταν να ξεκινήσει ο υβριδικός πυραυλοκινητήρας, ο οποίος επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί στην αποστολή “Hard Landing on the Moon” του Εθνικού Διαστημικού Προγράμματος το 2023.

Σύμφωνα με τον Varank, οι δοκιμές ήταν εξαιρετικά επιτυχημένες. “Αυτές οι δοκιμές 50 δευτερολέπτων ήταν επιτυχείς. Μέχρι σήμερα, μπορούμε να πούμε ότι έχουμε κάνει τα πρώτα επιτυχημένα βήματα που θα μας οδηγήσουν σε μια αποστολή στη Σελήνη. “

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε επίσης το διαστημικό πρόγραμμα της Τουρκίας, λέγοντας ότι η γειτονική χώρα έχει την ευκαιρία να μεταφέρει τα αεροπλάνα της στη Σελήνη. Το διαστημικό πρόγραμμα αποτελεί μέρος ενός δεκαετούς σχεδίου που αφορά όχι μόνο τις πραγματικές αποστολές αλλά και την εμπορευματοποίηση αυτών των δυνατοτήτων.

Σύμφωνα με τον Varank, μόνο οι πυραυλοκινητήρες έχουν δοκιμαστεί τώρα, και στη δεύτερη φάση, τον επόμενο Μάιο, οι δοκιμές πτήσης αυτών των πυραύλων αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο Sinop. Όπως είπε. “Πιστεύουμε ότι το 2023 μπορούμε να μεταφέρουμε ένα από τα αεροπλάνα μας στο φεγγάρι, πηγαίνοντας εκεί για πρώτη φορά κάτω από την τουρκική σημαία.”

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source