“Η Τουρκία είναι πλέον διασταυρούμενη εραστές στην Ουάσιγκτον”

από τη δεξαμενή σκέψης του Συμβουλίου Ατλαντικού “Διοίκηση Μπάιντεν και Τουρκία: Αλλαγή στις διμερείς σχέσεις;” Μιλώντας στο διαδικτυακό πάνελ με τίτλο, ο Τζέφρι, υπό τη διοίκηση του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα ορκιστεί επίσημα ως πρόεδρος στις 20 Ιανουαρίου, δήλωσε ότι δεν είναι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον των σχέσεων και ανέφερε τους λόγους γι ‘αυτό στην ομιλία του.

Στην πραγματικότητα, η γεωστρατηγική κοινή προσέγγιση των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ και σε άλλα ζητήματα, στόχους και ότι υπάρχουν συμφέροντα και σχέσεις σε αυτήν τη βασική γραμμή θα πρέπει να είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό, τι είναι τώρα, αλλά δεν δείχνει στον Τζέφρι, “Μπορώ να πω ότι οι σχέσεις που έλαβα την πρώτη αποστολή στην Τουρκία από το 1983 “το χαμηλότερο επίπεδο που έχω δει από τότε.”

Αναφερόμενος στην παρουσία των τεσσάρων λόγων που έδειξε ο Τζέφρι στην Τουρκία ως ο πρώτος από αυτούς που αγόρασε από τη Ρωσία το σύστημα πυραυλικής άμυνας S-400 που δημιουργήθηκε από την κρίση. Ο Τζέφρι είπε: «Έχω πει χιλιάδες Τούρκους φίλους μου πόσο σοβαρό είναι το ζήτημα S-400 / F-35 για τις ΗΠΑ. Η Τουρκία δεν έχει κάνει μέχρι τώρα τίποτα, το οποίο ονομάζεται Κύπρος (Επιχείρηση) του 1974, συμπεριλαμβανομένου του αντίκτυπου στις σχέσεις, διότι δεν έπληξε κανέναν στην Ουάσινγκτον για να υπερασπιστεί αυτήν την απόφαση “, είπε.

Ο Τζέφρι, από την Τουρκία, μία από τις απαντήσεις της Ουάσινγκτον στην απόπειρα πραξικοπήματος το 2016 και η Αμερική εξακολουθεί να είναι η γη που κατέχει το Fethullah Gulen, το δεύτερο θεωρείται ως επέκταση του PKK στη βορειοανατολική Συρία, το Δημοκρατικό Γκιτσλέρι της Ουάσιγκτον 2014 » Υπενθύμισε ότι από τότε είχε διαμαρτυρηθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες για συνεργασία.

“Η Τουρκία ήταν πολύ μοναχική”

Οι σχέσεις ως ένας άλλος αρνητικός παράγοντας στο να εκφράζει η Άγκυρα την άποψη που χάνει τη διπλωματική της επιρροή στον ίδιο τον Τζέφρι κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Τουρκία, ακολούθησε στα αρχικά στάδια της κυβέρνησης του ΑΚΡ «μηδενικά προβλήματα με γείτονες» πολιτική της εποχής «μηδενικές» ιδιότητες για να υποθέσει ότι η Τουρκία και Δήλωσε ότι ήταν «πολύ μοναχικός» στην περιοχή του.

Ο τρίτος πιθανός λόγος του Τζέφρι εξέφρασε ότι οι ρίζες τους στα υπόλοιπα τρέχοντα προβλήματα διαχείρισης ή ατομικής φύσης, οι σχέσεις μεταξύ των χωρών με το απόθεμα που προστατεύει από την είσοδο στην αναταραχή, η Τουρκία είπε ότι οι τρέχουσες σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ.

Δουλεύοντας ως παράδειγμα των σχέσεων των ΗΠΑ με τη Γερμανία, ο Τζέφρι δήλωσε ότι τα πρόσφατα διμερή προβλήματα, όπως η Ουκρανία, η Συρία, και τώρα η εμπορική συμφωνία της ΕΕ με την Κίνα, που χρονολογείται από την εποχή του Ομπάμα, δεν κλονίζουν τις σχέσεις, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλες είναι. Οι ΗΠΑ έχουν θεσμικές και προσωπικές σχέσεις, ακόμη και ιδεολογικά αποθέματα και συστήματα Αυτά, ανεξάρτητα από το πόσο άσχημα είναι τα ζητήματα, ο καθένας ενσταλάζει τη συνείδηση ​​του πόσο σημαντική είναι η εξεύρεση λύσης σε αυτά τα ζητήματα, ακόμη και προσωρινά. Αυτό είναι ακριβώς το αντίθετο στην Τουρκία. Υπάρχει μια αντίληψη στην Τουρκία βαθύ ιδεολογικό φάσμα. είναι επίσης οι Ηνωμένες Πολιτείες, εάν έχετε την ευκαιρία να βλάψετε τον υπάλληλο και η Τουρκία για τα δικά τους συμφέροντα, οι οποίες θα το κάνουν να ανανεωθεί η μεγάλη δύναμη του 19ου αιώνα, αποτελείται από εκδόσεις που έχουν γίνει πιο μοντέρνες », είπε.

“Η Τουρκία στην Ουάσιγκτον που εκτιμά μια εχθρική ομάδα εντάχθηκε στην κακοφωνία”

Η περίοδος του Τζέφρι επεκτείνεται μέχρι τη δεκαετία του 1980 στις Ηνωμένες Πολιτείες ως απάντηση για να ακούσει αυτό το μέρος της Τουρκίας, βρήκε το λόμπι και άλλα περίχωρα, αλλά ήδη η διαφορά είναι ότι εκείνη την εποχή αυτές οι ομάδες στην Τουρκία στο Αφγανιστάν, το έκαναν στο ΝΑΤΟ εκτίμησαν πραγματικά ότι μια άλλη ομάδα πίεσε και ομάδες συμφερόντων, σημείωσαν ότι στην εξισορρόπηση της αξίας των στρατιωτικών και αντιτρομοκρατικών μονάδων της Τουρκίας σε στάδια με τα χρόνια με υπογραμμισμένη μείωση. Ο Τζέφρι είπε, “η στρατιωτική μας συνεργασία, ειδικά σε ανθρώπους που είχαν πολύ χαρούμενοι στις σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ. Τώρα αυτή η κατάσταση έχει αντιστραφεί. Αυτοί οι άνθρωποι εντάχθηκαν επίσης στην εχθρική κακοφωνία απέναντι στην Τουρκία “, είπε.

Τέλος, ο Τζέφρι εξέφρασε μια προοπτική που τον έκανε απαισιόδοξο για το μέλλον των σχέσεων κατά την εποχή του Μπάιντεν και είπε: «Υπάρχει πάντα μια ευκαιρία για μια νέα αρχή στις σχέσεις. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ήταν μόνο οι προσωπικές σχέσεις που συνέβαλαν στις σχέσεις κατά τη διάρκεια της διοίκησης του Τραμπ, αλλά και η κοσμοθεωρία του Τραμπ και εκείνων γύρω του. «Ενώ οι μεγάλες δυνάμεις είδαν τον ανταγωνισμό τους ως εξαιρετικά σημαντικό, ώθησαν τις προσεγγίσεις όπως η συμμετοχή της Αμερικής, η παρέμβαση ή η παροχή συμβουλών στις συνταγματικές ή θεσμικές εργασίες άλλων χωρών». Ο Τζέφρι εξέφρασε την άποψη ότι μια τέτοια προσέγγιση θα διατηρηθεί εντός του Δημοκρατικού Κόμματος και ως εκ τούτου υπό την κυβέρνηση Μπάιντεν, ή «η επιστροφή στην παλιά τάξη όπως η είσοδος στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, τους Άραβες και το Ιράν» θα έχει επίσης καθοριστική επίδραση στις σχέσεις. έφερε. Ο Τζέφρι προέβλεψε ότι αν συμβεί το τελευταίο, τους περιμένουν ακόμη πιο ταραγμένες στιγμές στις σχέσεις.

Source