Η Τουρκία είπε εκ μέρους των εισβολέων Efrîn: Αντί να τοποθετηθούν Κούρδοι και Τούρκοι

ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΩΝ – Βρίσκεται στην Τουρκία εκ μέρους της επίθεσης παραστρατιωτικών SNA Efrîn, πώς να αλλάξετε τη δημογραφική δομή, δήμευση περιουσιακών στοιχείων, δωροδοκία, λύτρα, βιασμούς και εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν, συμπεριλαμβανομένης μιας αφομοίωσης.

Η Τουρκία διοργανώθηκε από την επίθεση του Ιανουαρίου 2018 στην πόλη της Συρίας για εγκλήματα πολέμου στη Συρία που διαπράχθηκαν στο Efrîn, δημοσιογράφοι προσωπικά από ό, τι βρίσκεται στο Βορρά από παραστρατιωτικούς οργανισμούς Τύπου Lindsey Snell παραδέχτηκε ότι η διαδικασία ήταν. Εκ μέρους της “Επιχείρησης Κλαδιών Ελιάς” στη λεγόμενη επίθεση ως κατοχή και ότι ο έλεγχος της Τουρκίας είπε ότι έκαναν λάθος από την ανάμιξή της, παραστρατιωτικοί “Συριακός Εθνικός Στρατός”, έχουν σκοτώσει εκατοντάδες πολίτες και εκατοντάδες χιλιάδες είπαν ότι εκτοπίστηκαν. Ο Μουσταφά Χάλεντ (ψευδώνυμο), ένας παραστρατιωτικός που παραδέχεται ότι η ειρηνική και διαφορετική πόλη μεταφέρθηκε στην κόλαση των αντιμαχόμενων φατριών και της πολιτικής καταπίεσης ενώ ήταν υπό την κυριαρχία των Κούρδων, λέει ότι υπηρέτησε ως ηγέτης του SMO. Λίγους μήνες μετά την εισβολή του Efrîn δηλώνοντας ότι ο Khaled διαχωρίστηκε από το SMO, “ήταν λάθος και η Τουρκία για να ενταχθεί μας είπε ψέματα για το γιατί πήγαμε εκεί. Δεν υπήρχε ISIS στο Afrin. Η Τουρκία Efrîn ήθελε απλώς να ελέγξει. Αλλά μέσα σε ένα χρόνο, οι περισσότεροι μαχητές που αποχώρησαν επέστρεψαν στο SMO. “Δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος για τους άντρες να ζουν στη Συρία”, είπε.

ΤΟΥΡΚΙΝΟΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΑΝ ΑΠΟ ΚΟΥΡΔΕΣ

Ο Χάλεντ, η Τουρκία και η ζημιά που έκαναν μιλώντας με τους ντόπιους βοήθησαν την ομάδα SMO, “Κούρδοι πολίτες εκτοπίστηκαν σκόπιμα από την πρώτη ημέρα της κατοχής. Άραβες και Τούρκοι στην Τουρκία έφεραν στη θέση τους. Οι καρποί της εργασίας του κουρδικού λαού είχαν κλαπεί. Οι ομάδες λεηλάτησαν τα πάντα από σπίτια πολιτών και συχνά πούλησαν το ίδιο το σπίτι χωρίς καμία τεκμηρίωση ή άδεια από τους ιδιοκτήτες ακινήτων », είπε.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ

“Οι ομάδες θα κάνουν μια απλή ψεύτικη σύμβαση και θα πουλούσαν ένα κλεμμένο σπίτι για περίπου 2.000 $”, δήλωσε ο Khaled, τονίζοντας ότι οι ομάδες SMO εφαρμόζουν ένα ανεπίσημο σύστημα για την πώληση κλεμμένων σπιτιών. Στην πραγματικότητα, το φθηνότερο σπίτι στο Afrin κοστίζει πιθανώς περισσότερα από 10.000 $. Αλλά αυτό δεν είχε σημασία, γιατί δεν υπήρχε τίποτα που οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούσαν να κάνουν γι ‘αυτό », είπε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΘΑΝΑΤΟ

Ο Hussam Arshami (ψευδώνυμο), μέλος του τμήματος Hamza, που ζει στο Afrin, είπε στον δημοσιογράφο Snell ότι παρακολούθησε το σχέδιο πωλήσεων σπιτιών της SMO όταν ένας φίλος αγόρασε ένα σπίτι το 2019. Ο παραστρατιωτικός που ονομάζεται Arshami είπε: «Το σπίτι πωλήθηκε από μια από τις φατρίες για 3 χιλιάδες δολάρια. Αργότερα, ο πραγματικός ιδιοκτήτης του σπιτιού προσπάθησε να πάει στην αστυνομία SMO για να μηνύσει τον φίλο μου. Η αστυνομία του SNA δεν αποτελεί μέρος οποιασδήποτε φατρίας και εποπτεύεται από τους Τούρκους, οπότε οι άνθρωποι στο Αφρίν πίστευαν ότι θα ήταν πιο δίκαιοι από τις φατρίες. Δύο ημέρες αργότερα ο άντρας εξαφανίστηκε. Αργότερα, μάθαμε ότι η φατρία που πούλησε το σπίτι του άνδρα τον απήγαγε και απείλησε να τον σκοτώσει εάν δεν αποσύρει την υπόθεση. “Έτσι ο άντρας απέσυρε την υπόθεση”, σημείωσε.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Δηλώνοντας ότι περισσότερα από τα μισά σπίτια στο Afrin καταλαμβάνονται από μη πραγματικούς ιδιοκτήτες, ο Musafa Khaled συνέχισε: «Δεν είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες αυτών των σπιτιών. Δεν ζουν σε αυτά τα σπίτια μέσω συμβολαίου, ενοικίασης ή αγοράς που πραγματοποιούν με τους πραγματικούς ιδιοκτήτες τους. Κούρδοι πολίτες που καταφέρνουν να μείνουν στα σπίτια τους στο Afrin αναγκάζονται να δωροδοκούν τακτικά τους παραστρατιωτικούς SMO που ελέγχουν την περιοχή τους. Αλλά ακόμη και οι ομάδες πληρωμών δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλειά τους. “

ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Ο Χάλεντ μιλά για το τι συνέβη σε έναν γέρο που ονομάζεται Abu Jawan που ζει στην περιοχή El-Vilaat του Afrin: «Η περιοχή του El-Vilaat ελέγχεται από την ομάδα Ahrar Sharqiya (SMO). Το περασμένο καλοκαίρι, ο Abu Jawan αποφάσισε να περάσει λίγο χρόνο σε ένα αγρόκτημα που είχε έξω από το Afrin. Πήρε τη σύζυγό του και τις δύο κόρες του μαζί του, ώστε το σπίτι του στο Afrin να παραμείνει άδειο. Μια εβδομάδα αργότερα, ο Abu Jawan επέστρεψε στο Afrin για να ελέγξει το σπίτι του. Παρατήρησε αμέσως ότι η κλειδαριά για την μπροστινή πόρτα του είχε σπάσει. Όταν μπήκε, είδε ότι όλα τα έπιπλα του είχαν κλαπεί. Πήγε στην έδρα του Ahrar Sharqiya για να ρωτήσει τι συνέβη και ένας διοικητής του Ahrar Sharqiya είπε ότι είχαν λάβει πληροφορίες ότι ο γιος του Abu Jawan συνεργαζόταν με το PKK. Ο γιος του Abu Jawan δεν είχε δουλέψει ποτέ με το PKK και είχε ζήσει στη Γερμανία για αρκετά χρόνια. Ο Abu Jawan το απέδειξε σε αυτά με ορισμένα έγγραφα, αλλά ο διοικητής του Ahrar Sharqiya αγνόησε και κατέστειλε αυτά τα στοιχεία. Ο Abu Jawan έφυγε από την έδρα του Ahrar Sharqiya και πήγε στο πλησιέστερο φυλάκιο SMO Η αστυνομία SMO έλαβε την καταγγελία του Abu Jawan και τον έστειλε από το αστυνομικό τμήμα. Μέρες αργότερα, μέλη του Ahrar Sharqiya ήρθαν στο σπίτι του Abu Jawan και τον συνέλαβαν. Χτύπησαν και βασανίστηκαν αυτόν τον γέρο για τρεις ημέρες. Όταν τον απελευθέρωσαν τελικά, δραπέτευσε από τον Αφρίν. Ο Abu Jawan όχι μόνο το σπίτι του στο Afrin, έπρεπε επίσης να εγκαταλείψει το αγρόκτημα έξω από το Afrin και στη συνέχεια έφυγε με την οικογένειά του στην Τουρκία και την Ευρώπη. ”

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ τουλάχιστον 8 χιλιάδες δολάρια

Ο Χάλεντ συνόψισε μια κατάσταση στην οποία ζούσε με την κουρδική οικογένεια κάτω από το σπίτι στο οποίο μετακόμισε μετά την κατοχή με τις ακόλουθες λέξεις: «Υπάρχει μια κουρδική οικογένεια που ζει στο διαμέρισμα κάτω από μένα. Πριν από τρεις μήνες είδα έναν άντρα που δεν ήξερα να μπαίνει στο σπίτι τους. Γι ‘αυτό πήγα και χτύπησα τις πόρτες τους. Η ηλικιωμένη γυναίκα του σπιτιού μου είπε να μην ανησυχώ και είπε ότι ο άντρας που είδα ήταν ο γιος της που ζούσε μαζί της. Εμεινα έκπληκτος. Πώς δεν είχα δει αυτόν τον άνδρα όταν ζούσα στον πάνω όροφο της οικογένειας για τόσα χρόνια; Η γυναίκα μου είπε ότι ο γιος της συνελήφθη τρεις φορές από τρεις διαφορετικές ομάδες κατά το πρώτο έτος της κατοχής. Κάθε φατρία συνέλαβε τον άντρα και τον βασάνισε ενώ ήταν υπό κράτηση. Αργότερα, ο καθένας ζήτησε ξανά λύτρα από την οικογένεια για να απελευθερώσει τον άνδρα. Σύμφωνα με τη γυναίκα, μέχρι στιγμής ήταν υποχρεωμένος να δώσει περισσότερα από 8.000 $ σε διαφορετικές φατρίες για να απελευθερώσει τον γιο του, ο οποίος συνελήφθη χωρίς κανένα έγκλημα. Μετά από αυτήν την εμπειρία, ο γιος του άρχισε να μην βγαίνει από το σπίτι χωρίς να χρειάζεται. “

Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Υπενθυμίζοντας ότι οι ομάδες SMO που υπήρχαν στο Afrin πριν από λίγους μήνες είχαν ιδρύσει μια «Μικτή Επιτροπή για την Αποκατάσταση των Δικαιωμάτων», ο Khalid δήλωσε ότι αυτή η κατάσταση που ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο της SMO για την ομάδα της Jabhat Shamiya στα κοινωνικά μέσα, Mohammed al-Khatib, δεν αντανακλούν την αλήθεια. «Μερικοί από τους εκπροσώπους του τάγματος του Σουλτάνου Μουράτ, μιας ομάδας του SMO, συμμετέχουν σε αυτήν τη μεικτή επιτροπή. Λένε ότι ακόμη και ένα από τα κατεχόμενα σπίτια δεν έχει επιστραφεί ακόμη στους πρώην και πραγματικούς ιδιοκτήτες τους. Ούτε θα είναι. Επειδή αυτή η επιτροπή ιδρύθηκε μόνο για σκοπούς επίδειξης. Αυτή η επιτροπή είναι απλώς μια προσπάθεια να σωθεί η φήμη του SMO που έχει αμαυρωθεί στο Afrin. Γνωρίζω ήδη πολλές οικογένειες Afrin που περιμένουν να επιστρέψουν τα σπίτια τους από το τάγμα του Σουλτάνου Μουράτ και ζουν σε μικρά διαμερίσματα το ένα μετά το άλλο. Μέχρι τώρα, κανείς δεν μπόρεσε να επιστρέψει στα κατεχόμενα σπίτια του. “

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΚΟ είναι να επεκτείνει την ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

Επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλές τουρκικές μη κυβερνητικές οργανώσεις που λειτουργούν στο Afrin, εκτός από την ύποπτη πρωτοβουλία του SMO, ο Hussam Arshami είπε: «Πολλές οργανώσεις έρχονται εδώ. Μερικοί βοηθούν τους ανθρώπους δίνοντάς τους τρόφιμα ή φάρμακα. Αλλά νομίζω ότι ο μόνος στόχος αυτών των μη κυβερνητικών οργανώσεων εδώ είναι να επεκτείνει την τουρκική παρουσία και επιρροή. Όταν βλέπω φωτογραφίες αυτών των ΜΚΟ με συριακά αγόρια, νιώθω ότι ετοιμάζονται να τις χρησιμοποιήσουν ως στρατιωτική δύναμη στο μέλλον. “Το έχουν ήδη κάνει εδώ και πολύ καιρό”, είπε.

ΜΚΟ που συνεργάζονται με το AKP

ως ΜΚΟ εκ μέρους της Τουρκίας που εργάζεται στο Efrîn ANDA στο Instagram φωτογραφία των υπαλλήλων τους. Ο Arsham me, εξέφρασε τα εξής: “Πρόσφατα βρήκα συνεργασία με το AKP στην Τουρκία έναν υπάλληλο ANDA που είναι τουρκική ΜΚΟ η κυβέρνηση πήρε σε βοηθημένα δημοτικά σχολεία στο Afrin μοιράστηκε μια φωτογραφία. Αυτός ο εργαζόμενος των ΜΚΟ, φωτογραφίες σε πολλές χώρες που έχει δηλωθεί από την κυβέρνηση ως τρομοκρατική οργάνωση και η Τουρκία που χρησιμοποιείται συχνά από το MHP είναι ο κατώτερος συνεργάτης που έκανε το σήμα του Μπόζκουρτ.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΟΤΩΜΑΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η ANDA άνοιξε δύο ορφανοτροφεία στο Al-Bab και το Afrin, καθώς και ένα πολιτιστικό κέντρο που δίνει μαθήματα τουρκικής στο al-Bab. Οι φωτογραφίες στον λογαριασμό της ANDA στο Instagram δείχνουν ότι, μεταξύ της βοήθειας που παρέχει η ΜΚΟ, υπάρχουν παιδικά βιβλία καρικατοποιημένα στα αραβικά και τα τουρκικά για διάσημες προσωπικότητες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

ΟΤΤΟΜΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

Εξώφυλλο στο Twitter του προέδρου της ANDA Okan Tosun είναι ένας χάρτης των περιοχών που προηγουμένως ήταν υπό τον έλεγχο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Σύμφωνα με το χάρτη πολλών Τούρκων εθνικιστών πιστεύουν ότι σήμερα αντικατοπτρίζει την ανάγκη ελέγχου του εδάφους της Τουρκίας, το Afrin μέρος αυτής της γης. Σε συνέντευξή του στο The Independent (στα τουρκικά) τον Φεβρουάριο, ο Tosun είπε ότι μέρος του έργου της ANDA ήταν να «επισημάνει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε αιχμαλωτισμένες τουρκικές επαρχίες», οι οποίες αναφέρονται στα εδάφη της Κριμαίας, του Κιρκούκ του Ιράκ, της Κύπρου και της Δυτικής Θράκης.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΤΑΙ

Ο Khalid, οι ομολογίες για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν τελείωσαν με τα εξής: «Ναι, φυσικά, η Τουρκία θέλει να επεκτείνει την επιρροή της εδώ και να καταλάβει έδαφος. Όταν κοιτάζετε στο δρόμο, βλέπετε πινακίδες στα τουρκικά και όχι στα αραβικά. Τα τουρκικά διδάσκονται σε παιδιά στα σχολεία. Όλες οι ΜΚΟ εδώ είναι Τουρκικές. Αλλά δεν νομίζω ότι ήρθαν εδώ μόνο για να διαδώσουν την Τουρκικότητα. Σήμερα ζουν σε οποιονδήποτε Σύριο, και όχι μόνο στο Afrin Afrin, στο Rasuleyn και στο Tel Abyad, όπως στο κάτω μέρος του Idlib από την Τουρκία που οι Σύριοι που υποχρεώνονται να χρησιμοποιήσουν στην ελεύθερη ζώνη πρέπει να λάβουν ταυτότητα. Χωρίς αυτήν την κάρτα, δεν μπορείτε να στείλετε το παιδί σας στο σχολείο ή να εγγραφείτε και να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρικό ρεύμα. Δεν μπορώ να το αποδείξω ακόμα με αυτό το έγγραφο, αλλά νομίζω ότι είναι η θέση της Τουρκίας, και εμείς «οι άνθρωποι που αναγκάζονται να ζήσουν σε μια ασφαλή περιοχή» sahiplenmesi. Νομίζω ότι παίρνουν χρήματα από την ΕΕ για λογαριασμό μας με αυτόν τον τρόπο. Επειδή ήδη γνωρίζουμε ότι δεν έλαβε χρήματα από την ΕΕ για να φιλοξενήσει Σύριους πρόσφυγες στην Τουρκία. Έτσι, αυτά τα χρήματα της ΕΕ ενδέχεται να πληρώνουν τουρκικές ΜΚΟ σε αυτά τα μέρη της Συρίας. ”

Μετάφραση: Mezopotamya Agency

.Source