Η Τουρκία ενίσχυσε περαιτέρω τη στρατιωτική της παρουσία σε 3 ηπείρους

Star.com.trΚυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2020 08:39 – Ενημέρωση: Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2020 08:39

Ελληνικά μέσα ενημέρωσης στο εξωτερικό, τα οποία κρατούν στρατιώτες κατέλαβαν τη χώρα της Τουρκίας. Αναφερόμενος στον ελληνικό τύπο, οι αμερικανικές κυρώσεις, μετά το εμπάργκο όπλων εναντίον της Τουρκίας, επέστησαν την προσοχή για να ενισχύσουν την τουρκική αμυντική βιομηχανία. Επί του παρόντος, ο τουρκικός στρατός στην Τουρκία για να μας δώσει έμφαση στη γεωστρατηγική θέση της Τουρκίας στον κόσμο σε πολλά μέρη της Ασίας, της Αφρικής και η παρουσία στρατιωτών που έχουν αναπτυχθεί στην Ευρώπη εκφράστηκε που ενισχύθηκε περαιτέρω σταδιακά.

χώρες που έχουν στρατεύματα στην Τουρκία …

Η Κύπρος κατέχει σημαντική δύναμη στην Τουρκία. Η τουρκική στρατιωτική δύναμη στο βόρειο τμήμα της Κύπρου θεωρείται μόνιμη. Η τουρκική στρατιωτική δύναμη στο νησί εκτιμάται ότι είναι 40 χιλιάδες άτομα.

Συρία: Η Τουρκία έχει ξεκινήσει τρεις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης του ΡΚΚ. Εκτιμάται ότι υπάρχει μια σταθερή δύναμη 5.000 ανθρώπων στο έδαφος της Συρίας.

Ιράκ: Τουρκία, η οποία έχει το πολύ στρατιωτικές βάσεις στο Ιράκ. Η Τουρκία και το Ιράκ υπέγραψαν διμερείς συμφωνίες με το KRG, χρησιμοποιώντας 13 στρατιωτικές βάσεις στο Ιράκ.

Το Αφγανιστάν ως μέρος των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, η Τουρκία ενδιαφέρεται για την εκπαίδευση του αφγανικού στρατού και λαμβάνει χώρα κυρίως στην εξουσία Seebrig. Η Τουρκία, το Αφγανιστάν, που συνεισφέρουν τη μεγαλύτερη δύναμη είναι μεταξύ των πέντε χωρών.

Κοσσυφοπέδιο: Ως μέρος της Τουρκίας KFOR του ΝΑΤΟ, η ανάπτυξη 400 στρατιωτών στο Κοσσυφοπέδιο και είναι σήμερα η τέταρτη μεγαλύτερη θέση εξουσίας. Ο τουρκικός στρατός έπαιξε σημαντικό ρόλο στον στόχο της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.

Κατάρ: Μετά την κλιμάκωση της έντασης στον Τουρκικό Κόλπο, έχει αναδειχθεί ως προστατευτική δύναμη στο Κατάρ. Τουρκία, Τουρκία υπέγραψε συμφωνία για μόνιμη στρατιωτική βάση στη χώρα με το Κατάρ. Σήμερα υπάρχουν περίπου 300 Τούρκοι στρατιώτες στο Κατάρ, αλλά οι εγκαταστάσεις που είναι εγκατεστημένες στη χώρα μπορούν να φιλοξενήσουν από τρεις έως πέντε χιλιάδες στρατιώτες.

Σομαλία: Η Τουρκία, η Σομαλία, τόσο διμερείς όσο και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας περιλαμβάνονται στο πλαίσιο της αποστολής υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ. Η Τουρκία, ο στρατός της Σομαλίας εκπαιδεύει και προμηθεύει και συντηρεί τα τουρκικά εμπορικά και στρατιωτικά σκάφη τους χρησιμοποιώντας τον Κόλπο του Άντεν.

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Η Τουρκία, ως μέρος μιας αποστολής υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ στην πρώην, και η Ευρωπαϊκή Ένωση υπό την ομπρέλα της Επιχείρησης Althea στη Βοσνία συνεχίζει να υπηρετεί με δύναμη 250 ανθρώπων.

Αζερμπαϊτζάν: Η Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν με στενούς στρατιωτικούς και διπλωματικούς δεσμούς καθώς και πολιτιστικούς δεσμούς συνεχίζονται επίσης. Με ένα πρωτόκολλο που επιτεύχθηκε το 2016, η συνεργασία έγινε επίσημη. Η Τουρκία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον πόλεμο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ο Λίβανος στο πλαίσιο αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στην Τουρκία, η UNIFIL στο Λίβανο για περισσότερα από 10 χρόνια υποστηρίζει 100 στρατιώτες.

Οικονομικά: Στο πλαίσιο της αποστολής του ΟΗΕ MINUS Turkey, παρευρέθηκαν περισσότεροι από 50 στρατιώτες για την υποστήριξη οικονομικών επιχειρήσεων.

Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Αποστολή των Ηνωμένων Εθνών ΜΙΝΟ στο πλαίσιο της Τουρκίας, με τη συμμετοχή 50 στρατευμάτων για υποστήριξη επιχειρήσεων.

Αλβανία: Τουρκία, το 1997 Για τη στρατιωτική βάση στην πόλη της Βλόρας Έκανε συμφωνία με την Αλβανική κυβέρνηση. Οι βάσεις, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη συμμετοχή της Τουρκίας στον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο 25 στρατιώτες, ενώ κατά καιρούς υπάρχουν πάνω από 250 άτομα στην κορυφή.

Σουδάν: Σουδάν το 2017, νοικιάσαμε το νησί στο στρατηγικό Sevak 100 ετών για χρήση της Τουρκίας.

Λιβύη: Στις 2 Ιανουαρίου 2020, το τουρκικό κοινοβούλιο συμφώνησε να στείλει στρατεύματα στη Λιβύη για να υποστηρίξει την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση Σαρράκ στην Τρίπολη.

Star.com.tr

Source