Η Τουρκία επικυρώνει συμφωνίες με 9 χώρες

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει επικυρώσει 12 νόμους για διεθνείς συμφωνίες με εννέα χώρες, σύμφωνα με την Επίσημη Εφημερίδα του Σαββάτου.

Μια συμφωνία συνεργασίας με το Αζερμπαϊτζάν στον τομέα της ενέργειας και της εξόρυξης, που υπεγράφη στις 25 Φεβρουαρίου του περασμένου έτους, ήταν μεταξύ των εγκεκριμένων συμφωνιών.

Ένας άλλος νόμος που κυρώθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2017 ήταν η συμφωνία συνεργασίας της αμυντικής βιομηχανίας μεταξύ Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν.

Μία συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Καζακστάν, καθώς και σημειώσεις της συμφωνίας, επικυρώθηκαν και οι δύο το Σάββατο.

Η αρχική συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών υπεγράφη στις 13 Σεπτεμβρίου 2018.

Η συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας της Τουρκίας με το Μαυροβούνιο της 17ης Νοεμβρίου 2017 επικυρώθηκε επίσης.

Εγκρίθηκε επίσης ένα πρωτόκολλο συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ Τουρκίας και Μαυροβουνίου.

Επικυρώθηκε επίσης συμφωνία για το άνοιγμα, την κοινή διαχείριση και την εξαγορά του Κρατικού Νοσοκομείου Κιργιζικής-Τουρκικής Φιλίας, η οποία υπεγράφη την 1η Σεπτεμβρίου 2018.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, οι πολίτες της Κιργιζίας θα μπορούσαν να αποκτήσουν πτυχία ιατρικής ειδικότητας στην Τουρκία.

Η Τουρκία επικύρωσε επίσης μια γεωργική συμφωνία που υπεγράφη με την Ελβετία στις 25 Ιουνίου 2018.

Εγκρίθηκε επίσης μια συμφωνία ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στις 11 Οκτωβρίου 2016 (ΤΔΒΚ).

Ο Ερντογάν επικύρωσε επίσης συμφωνία της 3ης Δεκεμβρίου 2018 μεταξύ Τουρκίας και Βενεζουέλας για την πρόληψη τόσο της διπλής φορολογίας όσο και της φοροδιαφυγής.

Επικυρώθηκε επίσης μια διεθνής συμφωνία συνδυασμένης μεταφοράς φορτίου μεταξύ Τουρκίας και Γεωργίας στις 19 Ιουλίου 2016.

Επικυρώθηκε επίσης μια συμφωνία πλαίσιο μεταφοράς εμπορευμάτων και επιβατών μεταξύ των δύο χωρών.

Εγκρίθηκε επίσης ένα πρωτόκολλο για μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Τουρκίας και Γεωργίας.

Ξεχωριστά, επικυρώθηκε επίσης μια διεθνής συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Γαλλίας σχετικά με τη συνεργασία στη διδασκαλία της Τουρκίας στη Γαλλία.

Source