Η Τουρκία θα πει αντί για τι αστροναύτης;

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα στείλει Τούρκους πολίτες στο διάστημα. Είπε ότι στο τουρκικό διαστημικό σκάφος θα δοθεί ένα τουρκικό όνομα αντί για τον αστροναύτη ή τον κοσμοναύτη. Κάλεσε 83 εκατομμύρια ανθρώπους να βρουν ένα μοναδικό όνομα. Αυτή η κλήση προσέλκυσε μεγάλη προσοχή στα κοινωνικά μέσα.

Λέει ο αστροναύτης των Ηνωμένων Πολιτειών, ο κοσμοναύτης της Ρωσίας, το κινεζικό taikonot

Το εθνικό διαστημικό πρόγραμμα της Τουρκίας περιμένει με ανυπομονησία το κοινό. Η Τουρκία ξεκίνησε το Εθνικό Διαστημικό Πρόγραμμα. Σε αυτό το πλαίσιο, ένας Τούρκος πολίτης θα σταλεί στο διάστημα.

Λοιπόν, ποιο θα είναι το τοπικό όνομα του τουρκικού διαστημικού σκάφους που πηγαίνει στο διάστημα;

Ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε, “Ας βρούμε ένα τουρκικό όνομα για τους Τούρκους επιβάτες, φυσικά, όχι μόνο γλωσσολόγοι, αλλά και 83 εκατομμύρια πολίτες με τις αρχικές τους ιδέες μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτήν την αναζήτηση.”

Το κάλεσμα του Προέδρου Ερντογάν έχει γίνει το επίκεντρο της προσοχής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χιλιάδες δημοσιεύσεις κοινοποιήθηκαν με την ετικέτα “Κοιτάξτε τον ουρανό, δείτε το φεγγάρι”.

Ήρθαν χιλιάδες προτάσεις ονομάτων

Η TRT News ρώτησε το τουρκικό ισοδύναμο της λέξης Astoronaut σε λογαριασμούς κοινωνικών μέσων. Μερικοί πρότειναν τα ονόματα του «Akinci» και μερικών από τους χωροφύλακες.

Μεταξύ των πολλών σχολίων, τα πιο συνιστώμενα ονόματα ήταν Türkonot, Göktürk και Gökmen.

.Source