Η Τουρκία θα υποβιβαστεί στον κόσμο, η Κίνα θα περάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2028

Ενδιαφέρουσες προβλέψεις έγιναν στην ετήσια έκθεση World Economic League Table που δημοσιεύθηκε από το Κέντρο Ερευνών Οικονομικών και Επιχειρήσεων (CEBR) που εδρεύει στο Λονδίνο.

Στην έκθεση, η οποία ανέφερε ότι η οικονομία της Κίνας ανέκαμψε γρηγορότερα από άλλες μεγάλες οικονομίες χάρη στην καλύτερη διαχείριση της πανδημίας του ιού της κορώνας, το μέγεθος της κινεζικής οικονομίας αναμενόταν να ξεπεράσει τις ΗΠΑ το 2028, όχι το 2033, σε αντίθεση με προηγούμενες εκτιμήσεις.

Στην έκθεση, η οικονομία της Τουρκίας, η οποία είναι η 17η στον κόσμο το 2020 έως την 20η θέση, δήλωσε ότι το 2021 θα μειωθεί σε 22. Θέση.

«ΖΩΗ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ»

Η Τουρκία έχει μεγάλη στρατηγική και γεωπολιτική σημασία, αλλά έχει δηλώσει ότι σε κρίση μετά την έκθεση του 2018 που εκπονήθηκε επίσης το 2020, η πολιτική αστάθεια και το νόμισμα της χώρας δηλώθηκε και ότι η συνεισφορά στην κρίση του χρέους.

Η έκθεση, που υπενθυμίζει ότι παρά τον υψηλό πληθωρισμό, έλαβε μέτρα για να στηρίξει την οικονομία κατά την πανδημική περίοδο και ότι ο πληθωρισμός ξεπέρασε το 14% το Νοέμβριο, το TL έχασε σχεδόν το 30% της αξίας του έναντι του δολαρίου ΗΠΑ φέτος και κατατάσσεται πρώτη στα νομίσματα των αναπτυσσόμενων χωρών
Μετέφερε αυτό που έλαβε.

Οι μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες οικονομικές προοπτικές της Τουρκίας, το δυναμικό υποδηλώνει ότι η έκθεση δεν διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο στην εξωτερική πολιτική, τονίζοντας ότι αυξάνεται η πιθανότητα κυρώσεων κατά της Τουρκίας για την έδρα του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η έκθεση σημειώνει επίσης ότι η δημοκρατία της Τουρκίας και μπορεί να αυξήσει την ανταπόκριση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με το ιστορικό των ερωτήσεων σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και ότι μπορούν να προσδιοριστούν οι οικονομικές συνέπειες.

ΚΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΥΡΩ ΠΡΩΤΑ

Υπενθυμίζοντας ότι η Κίνα αντιμετώπισε την πανδημία καλύτερα από άλλες χώρες με πρώιμα μέτρα καραντίνας, η έκθεση πρότεινε ότι η Κίνα, τώρα η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, μπορεί να ξεπεράσει τις ΗΠΑ, την πρώτη οικονομία το 2028, 5 χρόνια νωρίτερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις. .

Αναφέρεται ότι η διαδικασία ανάκαμψης των ΗΠΑ μετά την πανδημία θα ενισχυθεί το 2021, ενώ η ανάπτυξη θα μειωθεί στο 1,9 τοις εκατό μεταξύ 2022 και 2024, και στη συνέχεια θα αυξηθεί στο 1,6 τοις εκατό.

Στην έκθεση, σημειώθηκε ότι η Κίνα αναμένεται να αυξηθεί 5,7% την περίοδο 2021-2025 και να μειωθεί σε 4,5% την περίοδο 2026-2030.

.Source