“Η Τουρκία και η Ελλάδα είχαν δεσμευτεί να σταματήσουν τις εξερευνητικές τους δραστηριότητες”

Η εφημερίδα Καθημερινή, έγραψε το 2021 ότι τον πρώτο μήνα αναμενόταν ότι θα υπάρξουν εξελίξεις στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας. Στις ειδήσεις, οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την Τουρκία σχετικά με την κρίση της Ανατολικής Μεσογείου σημείωσαν την επανεκκίνηση.

Η εφημερίδα Καθημερινή, η είδηση ​​μιας αρχής που βασίζει το όνομα της δήλωσης, η Τουρκία, η Ανατολική Μεσόγειος από τις δραστηριότητες εξερεύνησης φυσικού αερίου και πετρελαίου είναι βέβαιο ότι θα παραιτηθεί και ένα βήμα από την Άγκυρα για την επανάληψη των διερευνητικών συνομιλιών, ανέφερε αναμενόμενος.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο σεισμικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis της Τουρκίας την επόμενη εβδομάδα, παρά την επιφύλαξη που ανέφερε ότι θα παραμείνει στα τουρκικά ύδατα οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της τουρκικής κυβέρνησης τον περασμένο μήνα έκαναν αμφιλεγόμενες δηλώσεις, και ως εκ τούτου θα συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί.

Η έκθεση, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λόγω κυρώσεων και ότι η απόφαση της ΕΕ θα ορκιστεί ως πρόεδρος των ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου, Τζο Μπάιντεν, η διπλωματική πορεία με επιλεγμένους πίστευε ότι εκφράστηκε η Ελλάδα.

.Source