Η Τουρκία παραβιάζει τις αρχές του ΟΗΕ

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης συναντήθηκαν στη Λευκωσία. Η δυαδική, η Τουρκία και η ΤΔΒΚ εξέφρασαν την επιθυμία «μοντέλο λύσης δύο κρατών», είπε ότι ήταν αντίθετοι. “Η Αθήνα και η Λευκωσία θα συνεχίσουν να επικεντρώνονται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Τα ψηφίσματα του ΟΗΕ είναι το μόνο συμφωνημένο και δεσμευτικό πλαίσιο για μια λύση”, δήλωσε ο Μικοτάκης μετά τη συνάντηση.

Ο Μικοτάκης, “Η Τουρκία και η Βόρεια Κύπρος είχαν υιοθετήσει μια στάση που παραβιάζει αυτές τις αρχές”, ισχυρίστηκε.

ÇAVUŞOĞLU: ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu δήλωσε σε δήλωση που έκανε στη Λευκωσία στις 2 Φεβρουαρίου, ότι η αναζήτηση λύσης στην Κύπρο για 52 χρόνια απέτυχε λόγω της στάσης της ελληνοκυπριακής πλευράς “που δεν θέλει να μοιραστεί κάτι με Τουρκοκύπριος λαός και η ΤΔΒΚ “,” Τώρα, βάσει της κυριαρχικής ισότητας “Εάν υπάρχει κυρίαρχη ισότητα, τότε μπορεί να υπάρχουν και τα δύο κράτη.”

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ

Σύμφωνα με τον DW Turkish, ο Έλληνας πρωθυπουργός συμπεριέλαβε επίσης διερευνητικές συνομιλίες στην ομιλία του. Ο Μικοτάκης δήλωσε ότι διεξάγουν τις συνομιλίες με «ειλικρινή πρόθεση, προσεκτική αισιοδοξία και μηδενική καθαρότητα».

Η διαμεσολάβηση του ΟΗΕ την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, καθώς και η τουρκοκυπριακή πλευρά και η συνάντηση της ελληνοκυπριακής διοίκησης που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη εγγυητικές δυνάμεις Τουρκία, Ελλάδα και Βρετανία θα παρευρεθούν στους υπουργούς Εξωτερικών. Τα εγγυητικά κράτη πρέπει επίσης να υπογράψουν μια πιθανή συμφωνία.

.Source