Η Τουρκία παραπονέθηκε στον ΟΗΕ Αντρέα Μαυρογιάννη

πανό99

Ο ελληνικός τύπος «Η Τουρκία στον ΟΗΕ σας παραπονιέται» στον αναγνώστη του, με τον τίτλο, έδωσε στην Κύπρο τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών Πρέσβη Ανδρέα Μαυρογιάννη τον μεγάλο χώρο για τις λεπτομέρειες της επιστολής καταγγελίας που εστάλη στον ΟΗΕ.

Στην επιστολή Μαυρογιάννη σύμφωνα με την έκθεση, ο εναέριος χώρος της Τουρκίας, η υφαλοκρηπίδα και η κατάσταση της Τουρκίας, ενώ ισχυρίζεται ότι συνεχώς παραβιάζει τονίστηκε έντονα καταδικασμένη.

Στην επιστολή του, την Τουρκία, τα πολιτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη της Νότιας Κύπρου στο FIR, η συνεχής ραδιοεπικοινωνία υποδηλώνει ότι ενοχλείται να προσπαθήσει να ιδρύσει τον Μαυρογιάννη, “το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συμμορφωθεί με την απόφαση και την κυριαρχία”, καλεί.

Στην επιστολή του Marvoyannis, αναφερόμενος στο θέμα της περιφραγμένης περιοχής Maras, η Τουρκία και οι αρχές της ΤΔΒΚ που ισχυρίζονται ότι συνεχίζουν να δημιουργούν πρωτοβουλίες είναι η νέα «σε αυτήν την ενέργεια, οι ειρηνευτικές προσπάθειες της Κύπρου για το πρόβλημα και ότι η ανατρεπτική φύση όσον αφορά τα δικαιώματα ιδιοκτησίας», ισχυρίστηκε.

Ο Μαυρογιάννης επίσης, “οι Τουρκοκύπριοι του νεοεκλεγέντος ηγέτη της λύσης της άμυνας των δύο κρατών απορρίπτοντας τις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών, τη διαίρεση της Κύπρου που κάνει τον κίνδυνο πιο ξεκάθαρα” και υποστήριξε ότι οι Τουρκοκύπριοι και η Τουρκία, “Αντί να συμμετέχουν σε προσπάθειες μείωσης του επιπέδου κυριαρχίας των Κυπριακών προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος ζήτησαν επίσης να το δείξει.

πανό134

Source