Η Τουρκία σίγουρα δεν θα ήθελε να μπεί

Στην 9η επέτειο του θανάτου του Ραούφ Ράιφ Ντένκτα, ενός από τους ηγέτες του αγώνα για την ελευθερία του λαού της Κύπρου και του ιδρυτή προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ). Πριν από το θάνατό του, ο θρυλικός ηγέτης του Kbrs Trk, Denkta, ο οποίος πέθανε στις 13 Ιανουαρίου 2012, πήρε τα εμπορευματοκιβώτια του γραφείου υποδοχής στο πρακτορείο ειδήσεων Demirren για πρώτη φορά. Ο Ντένκτα, ο οποίος συνέχισε τον αγώνα του στο γραφείο υποδοχής στη Λευκωσία, αφού ο υποψήφιος του Τουρκικού Κόμματος της Τουρκίας (CTP), Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, κέρδισε τις προεδρικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το 2005, έως ότου τραβήξει την προσοχή τις τελευταίες στιγμές του λαού της Κύπρου στον τομέα του εθνικού αγώνα.

MASASINDAK TAKVM 24 MAYIS 2011’i GSTERYOR

Το γραφείο υποδοχής της Denkta, που ενοχλήθηκε και νοσηλεύτηκε τον Μάιο του 2011, διατηρείται στην τρέχουσα κατάσταση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ημερομηνία στο ημερολόγιο στη ρεσεψιόν της Denkta έδειχνε στις 24 Μαΐου, μια μέρα πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

ΤΕΛΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΠΡΙΝ ΑΦΑΙΡΕΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Πριν από το θάνατο της Ντένκτα, υπάρχουν μοτίβα που απεικονίζουν τον τουρκικό κόσμο, τους Οθωμανούς Τούρες, την ΤΔΒΚ και τις σημαίες της Τουρκίας, καθώς και πανό που ανήκουν στον τουρκικό οργανισμό δύναμης (TMT). Ο θρυλικός ηγέτης της ΤΔΒΚ, Rauf Denkta, έχει τη δική του χειρόγραφη τελευταία σημείωση στο γραφείο του. Στο υπόλοιπο, υπάρχουν σύντομες σημειώσεις όσο πριν από τη συνέντευξη που θα δώσει στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

“Εντάξει ZLYORUZ, KALBMZN ALADIINI HSSEDYORUZ”

Οι κόρες του Ντένκτα, τα Ελάφια Ντένκτα και ο Έντερ Ντένκτα Βάνγκλ, πηγαίνουν καθημερινά στο γραφείο υποδοχής για να ικανοποιήσουν τη λαχτάρα του πατέρα τους. Οι κόρες της Denkta Deer Denkta, ο Ender Denkta Vangl είπε στον πατέρα τους Rauf Denkta, τον αξέχαστο ηγέτη της ΤΔΒΚ, στο «DHA». Ο Έντερ Ντένκτα Βανγκλ δήλωσε ότι ο πατέρας του, ο Ντένκτα, ήταν ηγέτης με υπομονή, πείσμα και άτομο που δεν έθεσε σε κίνδυνο τις πεποιθήσεις του, «Βασιζόταν πάντα στην ελεύθερη βούληση. Είχαμε έναν πατέρα smscak. Τα εγγόνια μας ρωτούν και τους δείχνουμε τις φωτογραφίες τους. Το νεότερο εγγόνι είναι τώρα σε δύο πλευρές και περπατάει ως “Denkta Dede”. Η αναπνοή του ήταν αρκετή. Είμαστε πολύ απαιτητικοί, θα ήμασταν πολύ χαρούμενοι αν ήταν μαζί μας τώρα. Νιώθω ότι οι καρδιές μας είναι καλυμμένες. ” είπε.

“ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΠΟ 2011”

Η Deer Denkta, η δεύτερη κόρη του ιδρυτή προέδρου Denkta, μίλησε επίσης για την αξέχαστη αναγνώρισή της για τον πατέρα της. Ο Deer Denkta, ο οποίος άρχισε να λέει «Ναι, δεν μπορώ να το ξεχάσω», είπε «Καθίσαμε στον καναπέ, πώς μπήκατε μέσα, πατέρα». “Είπε. Αυτός ο άνθρωπος με ειδική ανάγκη ένιωσε πάλι και το 2011 τον ενοχλούσε ξανά.”

“TRKYE’SZE STEMEZD ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ”

Ο Deer Denkta είπε, «Ενώ βλέπαμε τον αγώνα του, κουραστήκαμε τον εαυτό μας, αλλά η ενέργειά του δεν τελείωσε», είπε ο Deer Denkta. Χωρίς την Τουρκία, σίγουρα δεν θα ήθελε να κάνει βήματα και είχε έναν πολύ καλό διάλογο με τους διαχειριστές εκείνης της εποχής. «Θα τους σέβονταν ακόμη και αρκετά για να τους καθοδηγήσουν», είπε.

“Ο ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΚΤΩ ΑΠΟ ΤΡΚΥΕ”

Υπενθυμίζοντας ότι έδειξε μεγάλη αγάπη στον ιδρυτή πρόεδρο Rauf Denkta στην Τουρκία, ο Deer Denkta είπε: «Απολαύσαμε τον πατέρα μου και ταξιδέψαμε στο ίδιο αεροπλάνο. Πώς άκουγαν οι άνθρωποι στους δρόμους ότι έφταναν στην Ντένκτα της Τουρκίας όταν ακούσαμε για πρώτη φορά γι ‘αυτούς. Καθώς οδηγούσα με αυτοκίνητο, είπα «μια μέρα όλοι οι άνθρωποι στο Kbrs βλέπουν αυτήν την άποψη». Φυσικά, ο πατέρας μας, Kbrs Trk, το άρεσε στους ώμους του μέχρι το 2005, όταν το κοινό έφτασε στο νησί το 1968. Η Denkta Kbrs Trk ήταν ένας απίστευτα αξιόπιστος ηγέτης από το κοινό ».

TORUN DENKTA: Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στον τρόπο του

Ο Ραούφ Ντένκτα, εγγονός του ιδρυτή Προέδρου Ντένκτα, ο οποίος φέρει το ίδιο όνομα με τον εαυτό του, είπε: «Νιώθουμε την υπερηφάνεια και την υπερηφάνεια αυτού του ονόματος για εμάς. Μας λείπει. Ο Kbrs Trk τον θυμάται πιθανώς ως πιο περιζήτητος ηγέτης αυτές τις μέρες. Ο υφιστάμενος αγώνας στο νησί Trkln πραγματοποιήθηκε με αφοσίωση στη ζωή. Τον θυμόμαστε ως τις νέες γενιές που ανέλαβαν αυτόν τον αγώνα, για να αναλάβουν την ιδιοκτησία αυτού του σκοπού », είπε.

E AYDIN ​​DENKTA ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΤΟ 2019

Η ιδρυτική Πρόεδρος της ΤΔΒΚ, η σύζυγος του αείμνηστου Ραούφ Ντένκτα, η Άιντν Ντένκτα, πέθανε στις 4 Φεβρουαρίου 2019 σε νοσοκομείο στη Λευκωσία όπου νοσηλεύτηκε σε 85 νοσοκομεία. Όταν η γιαγιά μου χτύπησε το doduum, έδωσε «te nianln» στον Rauf, ο οποίος ήταν στην 9η πλευρά. Ο Ραουφ ήταν ο θείος μου, αλλά ήταν επίσης το μουνί μου, οπότε έχω παντρευτεί τον Ραουφ για όσο μπορώ να το θυμάμαι.

Η ΖΩΗ ΤΗΣ RAUF DEKTA ΠΛΗΡΗΣ ΤΗΣ MCADELE

Η πολιτική του Kbrs Trk και του συγγραφέα Rauf Denkta κατατέθηκε στις 27 Ιανουαρίου 1924. Έχασε τη μητέρα του όταν ήταν 1,5 χρονών. Ο πατέρας είναι ο δικαστής Raif Bey.[ΜεγαλώνονταςαπότηγιαγιάκαιτηγιαγιάτουστάλθηκεστηνΚωνσταντινούπολητο1930γιαεκπαίδευσηΞεκίνησενασπουδάζειστοFevziAtiHighSchoolτοοποίοπαρέχειεκπαίδευσηαπότοδημοτικόέωςτογυμνάσιοστοArnavutkyΜετάτηδευτεροβάθμιαεκπαίδευσηεπέστρεψεστοKbrsκαιαποφοίτησεαπότοΑγγλικόΣχολείοΛευκωσίαςτο1941ΜετάτηναποφοίτησήτουάρχισεναγράφειάρθραγιατηνεφημερίδαFazlKk’nHalknSesiΑργότεραδούλεψεωςδιερμηνέαςυπάλληλοςδικαστηρίουκαικαθηγητήςστοΑγγλικόΣχολείογιαλίγοστηMausaΤο1944πήγεστοΗνωμένοΒασίλειογιανασπουδάσειστοLincoln’sInnγιανομικήεκπαίδευσηΕπέστρεψεστονησίτο1947καιξεκίνησεμεδικηγόροΑργότεραήρθεμετονεισαγγελέακαιανέβηκεστονεισαγγελέατο1956Στις27Νοεμβρίου1948μίλησεμετονFazlKkστοπρώτοράλιπουδιοργάνωσεηCyprusTrksΜετηνπρότασητουFaizKaymakκαιτηνέγκρισητουFazlKkοKbrsTrkεπιλέχθηκεμετονυπουργόστοΣυνέδριοτηςΟμοσπονδίαςΘεσμώνΆρχισεναεργάζεταιωςδικηγόροςτοκαλοκαίριτου1949ΠαντρεύτηκετονΆιντνΧανμξανάτονίδιοχρόνοΤο1955μετρομοκρατικότρόποαντιστάθηκεστηναντίστασητωνΚυπριακώνφορτηγώνστοναγώνατηςΈνωσηςκαιεναντίοντηςΕΟΚΑΠαραιτήθηκεαπότηναπεργίατουστηνκυβέρνησητο1958ΊδρυσετοTrkResistanceTelat(TMT)μετουςφίλουςτουτην1ηΑυγούστου1958[Anneannesivebabaannesitarafndanbytlen1930ylndaeitimiinstanbul’agnderildiArnavutky’deilkokuldanliseyekadareitimverenFevziAtiLisesi’ndeyatlokumayabaladOrtaokuldansonraKbrs’adndve1941ylndaLefkoangilizOkulu’ndanmezunolduMezunolmasnnardndanFazlKk’nHalknSesigazetesindeyazlaryazmayabaladDahasonrabirsreMausa’datercmanlkmahkemelerdememurlukvengilizOkulu’ndaretmenlikyapt1944ylndahukukeitimiiinLincoln’sInn’deokumakzereBirleikKrallk’agitti1947ylndaadayadndveavukatlabaladSonralarsavclagetive1956ylndabasavclaykseldi27Kasm1948tarihindeKbrsTrklerinindzenlediiilkmitingdeFazlKkileberaberhatiplikyaptFaizKaymak’nteklifiveFazlKk’ntasvibiyleKbrsTrkKurumlarFederasyonuKongresi’ndebakanlaseildi1949ylyazaylarndaavukatlkyapmayabaladYineaynylAydnHanm’laevlendi1955ylndaterristbirhviyetebrnenEnosislemcadeledeveEOKAkarsndaKbrsTrklerinindireniineynverdi1958ylndahkumettekigrevindenistifaettiArkadalaryla1Austos1958tarihindeTrkMukavemetTekilat’n(TMT)kurdu

Πριν από τις συμφωνίες Zrih-Λονδίνου, ο Fazl Kk πήγε στην Άγκυρα για να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Fatin Rt Zorlu. Σε αυτή τη συνάντηση, εξέφρασε την πρότασή του να στείλει στρατιώτες Trk στο νησί. Οι Συνθήκες Zrih και Λονδίνου του 1959, οι Συνθήκες του 1960 και η σύνταξη του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Την ίδια χρονιά, εξελέγη στο Υπουργείο του Τουρκικού Κοινοτικού Συμβουλίου και στην Εκτελεστική Επιτροπή της Τουρκικής Κοινότητας. Στις 16 Αυγούστου 1960, το σύνταγμα Trk 650 ατόμων έφτασε στο λιμάνι της Αμμοχώστου. Πήγε στην Άγκυρα για συνομιλίες μετά τα γεγονότα του 1963. Ολοκληρώνοντας τις επαφές, πήρε μια βάρκα στον Kbrs και ο Trk διόρθωσε την αντίστασή του.

Στις εκλογές του 1970, το Τουρκικό Κοινοτικό Συμβούλιο εξελέγη στον Υπουργό. Στις 18 Φεβρουαρίου 1973 ο Fazl Kk εξελέγη Αντιπρόεδρος της Κύπρου κατά την αποχώρησή του από την απεργία. Παραιτήθηκε από αυτήν την απεργία στις 28 Φεβρουαρίου 1973 και εξελέγη την ίδια ημέρα ως Υπουργός της τουρκικής κυβέρνησης της Κύπρου. Μετά τον Κυπριακό Πόλεμο, μετά τη διακήρυξη του Ομοσπονδιακού Κράτους της Κύπρου στις 13 Φεβρουαρίου 1975, το κράτος και το κοινοβούλιο πραγματοποίησαν επίσης τις υπουργικές απεργίες τους και εξελέγη υπουργός στις πρώτες γενικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το 1976 σύμφωνα με το σύνταγμα. Έγινε υπουργός για δεύτερη φορά το 1981. Στις 15 Νοεμβρίου 1983, μετά την ανακήρυξη της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, εξελέγη εκ νέου ως Τουρκική Δημοκρατία. Στις πρόωρες εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 22 Απριλίου 1990, εξελέγη για δεύτερη φορά ως Ρεπουμπλικανός. Στις εκλογές του 1995, εξελέγη πρόεδρος. Έλαβε το 43,67% των ψήφων στις εκλογές του 2000 και οι εκλογές αφέθηκαν στον δεύτερο γύρο. αλλά κέρδισε τις εκλογές για τη φύτευση του Dervi Erolu, του άλλου υποψηφίου για το δεύτερο γύρο. Το 2004, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν αντιτάχθηκε στο Σχέδιο Ανάν, το οποίο προετοιμάστηκε για την επίλυση του Κυπριακού, αν και το σχέδιο έγινε αποδεκτό από τους Ελληνοκύπριους, αλλά δεν έγινε πραγματικότητα μετά την απόρριψη των Ελληνοκυπρίων. Δεν ήταν υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 17 Απριλίου 2005 και στις 24 Απριλίου 2005 παρέδωσε την απεργία στον νεοεκλεγμένο Πρόεδρο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Source