Η Τουρκία στέλνει εμβόλια στη Ν. Κύπρο για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του ιού

ΛΕΥΚΟΣΑ, Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου

Η Τουρκία θα στείλει εμβόλια COVID-19 στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), δήλωσε ο Τουρκοκύπριος υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων-Κύπρος, ο υπουργός Υγείας της ΤΔΒΚ, Αλί Πίλι, δήλωσε ότι θα λάβουν ένα μέρος εμβολίων κοροναϊού από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ορισμένα από την Τουρκία.

«Τα εμβόλια θα φτάσουν σύντομα στην Τουρκία. Αφού φτάσετε εκεί [in Turkey], θα γίνουν εξετάσεις και έλεγχοι των εμβολίων και θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός και ορισμένα εμβόλια θα μας σταλούν. Τα εμβόλια αναμένεται να φτάσουν τις επόμενες 10 ημέρες », πρόσθεσε.

Είπε ότι μια ομάδα εμβολίων κορανοϊού έφτασε από την ΕΕ στην ελληνοκυπριακή διοίκηση και έχουν ξεκινήσει τον εμβολιασμό.

Πρόσθεσε ότι η δικοινοτική τεχνική επιτροπή για την υγεία είπε ότι ένα μέρος της δεύτερης παρτίδας εμβολίων θα δοθεί στην ΤΔΒΚ.

«Σήμερα υπάρχει μια συνεδρίαση της επιτροπής, ορισμένα πράγματα θα γίνουν πιο ξεκάθαρα», πρόσθεσε.

Από την πρώτη φορά που εντοπίστηκε στη Γουχάν της Κίνας τον περασμένο Δεκέμβριο, η πανδημία έχει σκοτώσει πάνω από 1,76 εκατομμύρια ζωές σε 191 χώρες και περιοχές, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων λοιμώξεων παγκοσμίως ξεπερνά τα 80,8 εκατομμύρια, ενώ οι ανακτήσεις είναι πάνω από 45,7 εκατομμύρια.

* Γράφοντας από τη Seda Sevencan

Πνευματικά δικαιώματα 2020 Anadolu Agency. Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται. Αυτό το υλικό δεν μπορεί να δημοσιευτεί, να μεταδοθεί, να ξαναγραφεί ή να αναδιανεμηθεί.

Source