Η Τουρκία στέλνει 40.000 ακόμη δόσεις εμβολίου στη Βόρεια Κύπρο

ΛΕΥΚΟΣΑ, Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου

Η Τουρκία έστειλε 40.000 περισσότερες δόσεις εμβολίου κορανοϊού στις αρχές της Τρίτης στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (TRNC).

Ένα αεροπλάνο του Τουρκικού Υπουργείου Υγείας που μετέφερε τις δόσεις του εμβολίου προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ercan στη Λευκόζα, όπου παραλήφθηκαν οι αξιωματούχοι του Υπουργείου Υγείας της ΤΔΒΚ.

Με την τελευταία παράδοση, η Τουρκία έχει παράσχει στην TRNC 140.000 δόσεις εμβολίου μέχρι σήμερα.

“Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στο COVID-19 με τον λαό μας και την υποστήριξη της Τουρκίας. Συνολικά 40.000 περισσότερες δόσεις του εμβολίου Sinovac θα φτάσουν από τη μητέρα πατρίδα Τουρκία απόψε. Ευχαριστούμε θερμά τη μητέρα μας πατρίδα Τουρκία”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΤΔΒΚ Ersan Saner Κελάδημα.

Ο αριθμός των περιπτώσεων COVID-19 που καταγράφηκαν στην ΤΔΒΚ είναι πάνω από 3.900, συμπεριλαμβανομένων 24 θανάτων και περισσότερων από 3.000 ανακτήσεων.

Το νησί της Κύπρου έχει χωριστεί στην τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου στα βόρεια και στην ελληνοκυπριακή διοίκηση στο νότο από το 1974, όταν ένα ελληνοκυπριακό πραξικόπημα με στόχο την προσάρτηση της Ελλάδας από το νησί ακολούθησε βία κατά των Τούρκων του νησιού και επέμβαση της Άγκυρας ως εγγυητική δύναμη.

Ο ιστότοπος του Anadolu Agency περιέχει μόνο ένα μέρος των ειδησεογραφικών ειδήσεων που προσφέρονται σε συνδρομητές στο AA News Broadcasting System (HAS) και σε συνοπτική μορφή. Επικοινωνήστε μαζί μας για επιλογές συνδρομής.

.Source