Η Τουρκία στην πολιτική αρένα το 2020!

Η Τουρκία στην πολιτική αρένα το 2020!

2/1/2020

Η άδεια αποστολής στρατευμάτων στη Λιβύη έγινε δεκτή από την Τουρκική Μεγάλη Εθνοσυνέλευση

Η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, το μνημόνιο του Προέδρου σχετικά με τους Λιβύους στρατιώτες έστειλε 325 εναντίον 184 ημερών.

27/2/2020

34 Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στο Idlib

Οι δυνάμεις αεροπορίας του Συριακού στρατού κατέστρεψαν την τουρκική στρατιωτική συνοδεία νοτιοδυτικά του Σερακίμ. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, πέθαναν 34 Τούρκοι στρατιώτες. 32 στρατιώτες τραυματίστηκαν.

27/2/2020

Η Τουρκία, ξεκίνησε εκ νέου την επίθεση στη Συρία!

– Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και οι πολιτοφυλακές της ξεκίνησαν μια στρατιωτική επίθεση με την ονομασία “Spring Shield” κατά της συριακής πόλης Idlib.

16/6/2020

Η Τουρκία έχει παραβιάσει το ιρακινό έδαφος!

Η Τουρκία, το βόρειο Ιράκ επιδιώκοντας το PKK με το πρόσχημα του “Tiger Paw” που ονομάζεται πυροδοτεί επίθεση. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, δεκάδες ιρακινοί πολίτες σκοτώθηκαν και πολλά σπίτια και εγκαταστάσεις υπέστησαν ζημιές. Το Ιράκ, για άλλη μια φορά έδωσε το σημείωμα στην Τουρκία. Ωστόσο, η Τουρκία εξακολούθησε να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Το Ιράκ και η Τουρκία απείλησαν να παραπονεθούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

20/6/2020

Αίγυπτος, Τουρκία, έφτασε η «κόκκινη γραμμή»!

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Sisi Abdelfettah, η πόλη Sirte της Λιβύης, στα βόρεια της «κόκκινης γραμμής» της Τουρκίας, εάν επιτεθεί, ανακοινώνοντας ότι εδώ οι μισθοφόροι θα συμμετάσχουν άμεσα στον εμφύλιο πόλεμο και ανακοίνωσαν ότι θα εκδώσουν αντίποινα.

24/11/2020

Ο ανώτερος σύμβουλος του Ερντογάν αναγκάστηκε να παραιτηθεί!

Ο Bülent Arınç, ανώτερος σύμβουλος του Ερντογάν, μέλος του Προεδρικού Ανώτατου Συμβουλευτικού Συμβουλίου, αναγκάστηκε να παραιτηθεί αφού υποστήριξε αντιφρονούντες όπως ο Σαλαχτίν Ντεμιρτάς και ο Οσμάν Καβάλα στις δηλώσεις του.

26/11/2020

Η Ευρώπη, ενέκρινε σχέδιο ψηφίσματος σχετικά με τις κυρώσεις στην Τουρκία

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε ένα ψήφισμα που καταδικάζει την απόλυτη πλειοψηφία της Τουρκίας. Στο σχέδιο ψηφίσματος, λόγω της πρόκλησης ιδιαίτερα αυστηρών κυρώσεων στην Τουρκία για την Ελλάδα και την Κύπρο στην ανατολική Μεσόγειο ζητήθηκε στην αίτηση.

14/12/2020

Κυρώσεις των ΗΠΑ από την Τουρκία!

ΗΠΑ, λόγω της αγοράς συστημάτων S-400 από τη Ρωσία, η Τουρκία έλαβε την απόφαση να επιβάλει ορισμένες κυρώσεις. Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν κυρώσεις στην Τουρκία για την CAATS. Κατά συνέπεια, η προεδρία της αμυντικής βιομηχανίας και ο πρόεδρος της αμυντικής βιομηχανίας mailsmail Demir συμπεριλήφθηκαν στον κατάλογο κυρώσεων.

Source