Η Τουρκία, το 2020 άλλαξε την ισορροπία στην Ανατολική Μεσόγειο με κινήσεις εξωτερικής πολιτικής

Εμπειρογνώμονες στην Τουρκία το 2020 Λιβύη και Ανατολική ΜεσόγειοςΗ Ελλάδα, η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου, προσπαθώντας να περιορίσει τη χώρα στις ακτές της στη Μεσόγειο, αλλάζοντας τις παγκόσμιες και περιφερειακές ισορροπίες με διπλωματικά και στρατιωτικά βήματα που έγιναν στην Τουρκία παρά όλες τις προκλήσεις.ΓΚΡΥκαι είπε ότι η Γαλλία απογοητεύει τις προσπάθειές τους.

Ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου, η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου για τη διαχείριση του φυσικού πλούτου γύρω από το νησί (TRNC) συνάπτοντας ορισμένες διεθνείς συμφωνίες παραβιάζοντας τα δικαιώματά τους

Δυτικές εταιρείες, υποστηριζόμενες από τις κυβερνήσεις τους, ξεκίνησαν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων εξερεύνησης και γεώτρησης φυσικού αερίου μέσω των συμφωνιών που συνήψαν με τους Έλληνες. Καθώς ανακαλύφθηκαν μεγάλα πεδία φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, η GASC υπέγραψε συμφωνίες Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) το ένα μετά το άλλο.

Τουρκία και TRNCΠαρά τις προειδοποιήσεις της Αιγύπτου, της Ελλάδας, της ελληνικής διοίκησης και ΙσραήλΈχουν δημιουργήσει στο Φόρουμ για το φυσικό αέριο της Μεσογείου στο Κάιρο της Τουρκίας, ηθοποιοί όπως η Λιβύη και ο Λίβανος προσπάθησαν να φύγουν από τις επιχειρήσεις

Ωστόσο, η Άγκυρα στη Λιβύη στις 27 Νοεμβρίου 2019, “Μνημόνιο ασφάλειας και στρατιωτικής συνεργασίας” και “Θαλάσσιο μνημόνιο συνεννόησης σχετικά με τον περιορισμό της δικαιοδοσίας” υπογράφονται από την Ελλάδα και η Τουρκία GASC στη Μεσόγειο μείωσε χαμένη τα σχέδια περιορισμού τους στις ακτές της.

Στις συμφωνίες, οι περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας των δύο γειτονικών χωρών στην Ανατολική Μεσόγειο καθορίστηκαν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Επιπλέον, προσδιορίστηκαν οι συντεταγμένες των ηπειρωτικών υφαλοκρηπίδων και των οικονομικών ζωνών. Εκτός από την Τουρκία, τα Ηνωμένα Έθνη αναγνωρίζονται από τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβυκής Εθνικής Συμφιλίωσης (UMHΗ υποστήριξη που έδωσε με το όνομα “στρατιωτική συμβουλευτική υπηρεσία” σταμάτησε την πρόοδο του Στρατηγού Khalifa Haftar και μάλιστα οδήγησε σε παρακμή του σε ορισμένους στρατηγικούς τομείς.

Η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, αναδείχθηκε ως σημαντική εξαγορά το 2020 της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας.

Μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Uludağ Καθ. Δρ. Ferhat Pirinççi, Mimar Sinan Fine Arts University University of Arts and Sciences Department of History, καθηγητής Δρ. Süleyman Kızıltoprak, Πρύτανης της Μηχανικής Σχολή του Πανεπιστημίου Επιστημών Κύπρου και Ειδικός Διεθνούς Πολιτικής Καθ. Δρ. Ο Ata Atun, ανταποκριτής της ΑΑ αξιολόγησε την πολιτική της Ανατολικής Μεσογείου και της Λιβύης της Τουρκίας το 2020.

“Η μεγαλύτερη κίνηση του 2020 ήταν η συμφωνία με τη Λιβύη”

Καθηγητής Δρ. Ο Ferhat Pirinççi είπε ότι η τουρκική εξωτερική πολιτική αντιμετώπισε προκλήσεις το 2020, αλλά έλαβε σοβαρά μέτρα.

Η εξωτερική πολιτική και η πολιτική ασφάλειας της Τουρκίας όσον αφορά τις σημαντικότερες κινήσεις το 2020, ο Brass προσφέρει, υποδεικνύοντας ότι η συμφωνία θαλάσσιας δικαιοδοσίας που υπογράφηκε με τη Λιβύη τον Νοέμβριο του 2019, “συμφωνία που υπογράφηκε με τη Λιβύη, δημιούργησε μια στήλη της πολιτικής της ανατολικής Μεσογείου της Τουρκίας. Στις άλλες στήλες, οι περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας και Αλλά αντιμετώπισε σοβαρά αντίθετα μέτωπα και στα τρία θέματα. Όταν σκεφτόμαστε στο πλαίσιο αυτού του τριπλού πυλώνα, μπορούμε να πούμε ότι η Λιβύη ήταν η πρώτη περιοχή με επιτυχή αποτελέσματα. ” μίλησε.

Pirinççi, το παιχνίδι κινεί το ντετιρικ της Λιβύης της Τουρκίας, τονίζοντας ότι η εξέλιξη:

“Η Τρίπολη είναι σφυρηλατημένη μεταξύ ορισμένων γειτονιών της Εθνικής Κυβέρνησης Συμφιλίωσης (UMH) ότι έχει αναστατώσει την ισορροπία στον τομέα που ενήργησε στο πλαίσιο των συμφωνιών της Τουρκίας ενώ ενδιαφερόταν. Με αυτόν τον τρόπο, η UMH και επέκτεινε τη σφαίρα της νομιμότητας έχει αναπτυχθεί καλά. Ομοίως, έχει γίνει ένα ορισμένο βήμα για τη νόμιμη κυβέρνηση να διαδώσει την εξουσία της σε όλη τη Λιβύη. “

ένα αποτέλεσμα Σημειώνοντας ότι η Pirinççi των συμφωνιών με τη Λιβύη και καθιέρωσε σχέσεις της ανατολικής Μεσογειακής πολιτικής της Τουρκίας, “την Ανατολική Μεσόγειο ταυτόχρονα, την πολιτική της Τουρκίας για τη Μέση Ανατολή και έναν παράγοντα που υποστηρίζει την προσέγγιση ασφάλειας σε παγκόσμια κλίμακα. Αυτό το ζήτημα μόνο στη Λιβύη ή στην ανατολική Μεσόγειο δεν πρέπει να πρόκειται για έναν ανοιχτό χώρο για εξελίξεις που επηρεάζουν τη Μέση Ανατολή και την παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων. να είμαστε σε θέση να πούμε ξεκάθαρα ότι η επιτυχία της Τουρκίας το 2020 στον αγώνα γεωπολιτικής εξουσίας σε αυτόν τον τομέα “. χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

“Αυτό που συνέβη στην Τουρκία δεν μπορεί να αναμένεται να παρακολουθεί παθητικά”

Mimar Sinan Fine Arts University University of Arts and Sciences, Τμήμα Ιστορίας, Καθηγητής Δρ. Ο Σολομών Κιζιλτοπράκ σημείωσε επίσης ότι ο σημαντικότερος τίτλος της Τουρκίας για την εξωτερική πολιτική της Ανατολικής Μεσογείου και της Λιβύης της πολιτικής του 2020.

Η Τουρκία καθ ‘όλη τη διάρκεια της ιστορίας της Λιβύης και τελείωσε στην ανατολική Μεσόγειο έως ότου η φωνή να παραμείνει αδιάφορη Kiziltoprak, «Η αστάθεια της Ανατολικής Μεσογείου και της Λιβύης, η Τουρκία είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει άμεσα τη γεωπολιτική και γεωστρατηγική άποψη. , η δικαιοσύνη και κάθε χώρα της περιοχής στο πλαίσιο των αρχών της δικαιοσύνης είναι όπως θα έπρεπε να κάνουν από κοινού κατανομή φυσικών πόρων. Η προσφορά της Τουρκίας είναι και οι δύο παραποτάμιες χώρες και στις δύο περιοχές προσφέρουν την πιο δίκαιη για τον λαό. Πράγματι, η Αίγυπτος, το Ισραήλ, ο Λίβανος και η Τουρκία σε δίκαια και περισσότερα κέρδη λόγω ορθολογικών προτάσεων θα πάρουν. ” μίλησε.

Kiziltoprak, ανατολική Μεσόγειος της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι η Κύπρος και λόγω των γαλάζιων ορίων της μητέρας πατρίδας των στόχων διατήρησης της παρουσίας στη Λιβύη, οι δυνάμεις του διεθνούς ναυτικού δικαίου της Τουρκίας δεν επιθυμούν να ασκήσουν τα δικαιώματά τους στη θάλασσα, θέλουν να τηρούν την αρχή της ισότητας στις συνθήκες και τις διμερείς σχέσεις, την πραγματική κατάσταση χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι θεμελιώδεις νομικές αρχές Είπε ότι ήθελαν να δημιουργήσουν.

Η Τουρκία σημείωσε ότι η χρήση χωρίς συμβιβασμούς στα δικαιώματα που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο Kiziltoprak, «1792 χιλιόμετρα μέσω της χώρας με τα μακρύτερα σύνορα στη μεσογειακή βούληση της Τουρκίας να μην παραβιάζει τα δικαιώματα άλλων χωρών, περιοχές εκτός του εαυτού του το έργο συμπίεσης των δυνάμεων Iskenderun Gulf» είναι να φύγεις. ” είπε.

Kiziltoprak, η Τουρκία δεν είναι το ερώτημα ποια είναι η δουλειά στη Λιβύη, “ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία, Ιταλία Τι κάνει στη Λιβύη, οι ιμπεριαλιστικές χώρες όπως; Τα ΗΑΕ, η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία στρεβλώνουν τι αξίες για χάρη της ενότητας και της ακεραιότητας της Λιβύης υποστηρίζουν τον στρατηγό; ” επέστησε την προσοχή στην ανάγκη υποβολής ερωτήσεων.

Οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Λιβύη, τη Μεσόγειο, το Αιγαίο και το νησί της Κύπρου όσον αφορά την προστασία του νομικού αρχείου Kiziltoprak λέγοντας ότι η αξία των λέξεων συνεχίστηκε ως εξής:

“Η Γαλλία, η οποία δεν έχει δικαιώματα στην περιοχή, διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις με την Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή πλευρά, ο 6ος στόλος, ένας από τους μεγαλύτερους στόλους των ΗΠΑ, αναπτύσσεται στη Σικελία για τον έλεγχο της Μεσογείου, της Ρωσίας για τη διαιτησία των βάσεων Τάρτου στη Λατάκια”. , θα οδηγήσει στη διχοτόμηση της χώρας στη Λιβύη για την υποστήριξη του Χάφτερ χρησιμοποιώντας ωμή βία σε όλη τη χώρα όπως τα ΗΑΕ και η Σαουδική Αραβία ΝΕΟ που συμβαίνει στην Τουρκία δεν αναμένεται παθητική παρακολούθηση. είναι απαραίτητο όσον αφορά το “.

“Το 2021 θα ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του στην ανατολική Μεσόγειο Τουρκία”

Καθηγητής Δρ. Η Ata Atun Ελλάδας και η ελληνοκυπριακή διοίκηση δεν είναι σε θέση να πολεμήσουν με τη δική της Τουρκία, δίπλα στο Ισραήλ, ότι η Γαλλία και η Αίγυπτος ως υποστηρικτές του διαλείμματος από το μανιακό μερίδιο έπεσαν να προσδιορίσουν εκ των προτέρων.

Atun, “Οι παράκτιες χώρες της Ανατολικής Μεσογείου δεν ενδιαφέρονται για το Κυπριακό, ενώ τα τελευταία 60 χρόνια, η τεράστια ζήτηση της Ελλάδας από τις απειλές του λαιμού και της περιφερειακής ασφάλειας ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της ανατολικής Μεσογειακής πολιτικής της Τουρκίας.” μίλησε.

Η πολιτική της Τουρκίας για την Ανατολική Μεσόγειο το 2020, η οποία θα συνεχιστεί η προσοχή θα συνεχιστεί και το 2021 Atun, δήλωσε:

«Η Τουρκική Δημοκρατία της Λιβύης και της Βόρειας Κύπρου υπέγραψε με περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας για τον περιορισμό των συμφωνιών ως το περιεχόμενο της Τουρκίας, λόγω της ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας τους και αποκλειστικών έχει θέσει τα όρια των οικονομικών ζωνών άλλων χωρών για να αποτρέψουν τη λειτουργία εντός της επικράτειάς της και θα εργαστούν για να εγγυηθούν τα όρια της δικαιοδοσίας τους. θα συνεχίσει να βλέπει περιοχές όπου δραστηριότητες εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου με σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις. Ανατολική Μεσόγειος το 2021, η Τουρκία θα είναι πιο αποτελεσματική κυριαρχία. “

Τα νέα που παρουσιάζονται στους συνδρομητές μέσω του AA News Flow System (HAS) δημοσιεύονται στον ιστότοπο του Anadolu Agency με συνοπτικό τρόπο. Παρακαλούμε επικοινωνήστε για εγγραφή.

.Source