Η Τουρκία τώρα λέει ότι δεν χρειάζεται την τεχνολογία του στρατιωτικού drone του Καναδά

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των εξελιγμένων συστημάτων οπτικών και στόχων drone του Καναδά από τις μεγαλύτερες χώρες παραγωγής μη επανδρωμένων οχημάτων εναέριας κυκλοφορίας είδε την απόφαση να εξάγει στην Τουρκία, τους Τούρκους παραγωγούς όπλων που αναπτύσσουν τη δική τους τεχνολογία και τώρα δεν χρειάζεται τον καναδικό εξοπλισμό.

Οτάβα την περασμένη εβδομάδα, η Οτάβα ανακοίνωσε ότι ο εγγονός DP2 της Τουρκίας ακύρωσε άδεια εξαγωγής οπλικών συστημάτων. Μετά την έρευνα, υπήρχαν «αξιόπιστα στοιχεία» ότι η καναδική τεχνολογία κατευθύνθηκε στο Αζερμπαϊτζάν χωρίς την άδεια της Οτάβα και χρησιμοποιήθηκε στον πόλεμο εναντίον των αρμενικών δυνάμεων στα Χάιλαντς. Στο Καραμπάχ το περασμένο φθινόπωρο.

Σε ένα θυμωμένο tweet που δημοσιεύτηκε μετά την ανακοίνωση του Corneo, ένα ανώτερο στέλεχος του τούρκου κατασκευαστή κηφήνων Baker είπε ότι η Celsc έχει ανακαλέσει τις καναδικές άδειες εξαγωγής οπτικών αισθητήρων και συστημάτων στόχων που έκανε ο L3 Harris Wescom στο Μπέρλινγκτον. Στην έκθεσή του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατόλια, δήλωσε ότι η ζημιά στον τομέα των κηφήνων στην Τουρκία.

Ο γιος του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν-Perakd, “Η Τουρκία είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε καναδικά μη επανδρωμένα οχήματα (UAV) Εάν αποφασίσετε να μην αγοράσετε μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα”, προειδοποίησε. Χώρες που κατασκευάζουν τα πιο δοκιμασμένα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στον κόσμο. «

Αυτά τα εξαρτήματα Wescom είναι πραγματικά σημαντικά για τα drone τους. Διαφορετικά, δεν θα μπορούν να καλέσουν.– Chris Gilford, ειδικός ασφαλείας στην παραγωγή drone στην Τουρκία

Ο Μπέικερ δεν απάντησε στο αίτημα για συνέντευξη με το Radio Canada International.

Υποψιάζονται ότι οι τουρκικοί οπτικοί αισθητήρες είναι τόσο καλοί όσο και η Wescom και υποστηρίζουν ότι η Άγκυρα έχει προσπαθήσει επανειλημμένα να άρει την απαγόρευση στα υψηλότερα πολιτικά επίπεδα – συμπεριλαμβανομένων αυτών που είπε ο Ερντογάν στον ίδιο τον πρωθυπουργό Justin Trudeau την περασμένη άνοιξη – αντίθετα.

Ο εμπειρογνώμονας ασφάλειας και άμυνας και πρώην Καναδοί αξιωματικοί σύνδεσμοι ασφαλείας στην Τουρκία Chris Gilford, αναστάτωσαν ότι η Άγκυρα χωρίς αμφιβολία ότι το καναδικό εμπάργκο, είπε.

Γκίλφορντ, “Αυτό που τους είδαμε έκτοτε, για να ονομάσουμε μια πρωταρχική θέση, όπως μας καλεί ο Πρόεδρος Ερντογάν, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών και ο Υπουργός Εξωτερικών μας, Υπουργός Άμυνας, την Τουρκία.” Είπε.

«Τι σου λέει αυτό; Λέει ότι αυτά τα μέρη του Wescom είναι πραγματικά σημαντικά για τα drone του. Διαφορετικά, δεν θα τηλεφωνήσουν. “

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρωθυπουργός Ιουστίν Τρουντού χαιρέτισε τη σύνοδο κορυφής G-20 της Κυριακής, 15 Νοεμβρίου 2015 στην Αττάλεια (Λεπέρης Πυθαγόρας / Associated Press)

Ο Gayleford είπε ότι ο οπτικός αισθητήρας και το bot του συστήματος στόχευσης, που αναπτύχθηκε από τον Τούρκο κατασκευαστή όπλων Asselsen, ζυγίζει 20 κιλά αντί για την κάψουλα MX-15 της Wecom.

Σε αντίθεση με τους αισθητήρες της Wescom, ο Gilford λέει ότι η παραγωγή του Acelson δεν έχει δοκιμαστεί στη Λιβύη, τη Συρία και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπου τα τουρκικά αεροσκάφη είναι πιο αποτελεσματικά και ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliyev διέταξε πρόσφατα τον Καραμπάχ να νικήσει τις αρμενικές δυνάμεις στο Τσερόκι.

“Ένας κανόνας που εφαρμόζω συχνά στα τουρκικά πρωτοσέλιδα ή ειδήσεις είναι ότι όταν λένε” δεν βλάπτει “, είναι το αντίθετο.” Είπε.

Στην πραγματικότητα, οι ομάδες Wescom είναι διαθέσιμες και αποδεδειγμένες στις τρεις τελευταίες καταστάσεις μάχης σε διαφορετικά εδάφη και συνθήκες. “Αυτό που έδωσε η Wescom στην αλλαγή των λοβών δεν θα είναι τόσο καλό, γιατί οι ξένοι πελάτες θα το παρατηρήσουν επίσης.”

Η Τουρκία παραβιάζει τους κανόνες: εμπειρογνώμονας ασφαλείας

Ο Χριστιανός που είναι καθηγητής ειδικευμένος σε θέματα ασφάλειας και προστασίας στο Πανεπιστήμιο Queens Liebretch, παρά την δεκαετία σκληρής δουλειάς της Τουρκίας για να επεκτείνει τις εγχώριες αμυντικές δυνατότητές του, το 70% της βιομηχανίας όπλων εξακολουθεί να “παράγεται από άλλους”, είπε. «

“Λάβετε υπόψη ότι άλλες χώρες όπως η Γαλλία παγώνουν ή αναστέλλουν τις άδειες”, δήλωσε ο Λούπερτς.

Τόσοι μεγάλοι σύμμαχοι της Τουρκίας διέκοψαν το προϊόν.

Luprech, “Αυτό είναι το κύριο σημείο του προβλήματος – η Τουρκία παραβίασε την εγγύηση της τελικής χρήσης.” Είπε.

Προκειμένου να χειριστεί το πολυμερές σύστημα ελέγχου των εξαγωγών, είπε ότι πρέπει να υπάρχει σαφές μήνυμα για την αποστολή πολύπλευρων επιπτώσεων στη συμμόρφωση της Τουρκίας με τους όρους και με τις δύο άδειες ελέγχου εξαγωγών στην Τουρκία.

Το τουρκικό εξερευνητικό πλοίο Oruk Reyes αγκυροβόλησε στη Μεσόγειο στα ανοικτά της Αττάλειας στις 13 Σεπτεμβρίου 2020. Στη συνέχεια, ο Έλληνας πρωθυπουργός χαιρέτισε την επιστροφή του ερευνητικού σκάφους στο λιμάνι από μια αμφισβητούμενη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. θέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στον ενεργειακό νόμο. (Burhan Osplicity / Associated Press)

Η La ிர brega, αναφερόμενη σε εντάσεις μεταξύ της ανατολικής Μεσογείου, της Ελλάδας και της Τουρκίας, «η Τουρκία, για παράδειγμα, η επόμενη αντιπαράθεση με πυρετό Δυτικός στρατιωτικός εξοπλισμός ήδη βλέπει – θαλάσσιες περιπέτειες στην Ελλάδα και υποστηρίζει τους ισχυρισμούς θάλασσας υδρογονανθράκων κατά της Κύπρου», είπε .

Λούπερτς, δεδομένης της ιστορίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, η σύγκρουση «θα μπορούσε εύκολα να κάνει το αντίθετο», πρόσθεσε.

«Και πάλι, διακυβεύεται η καναδική τεχνολογία. Αυτό θα πρέπει λοιπόν να είναι μια συζήτηση για το τι πρέπει να περιμένουμε παρά να κοιτάμε πίσω. “

Τουρκία, Καναδάς, Σαουδική Αραβία επισημαίνοντας τις πωλήσεις όπλων

Η Τουρκία, η Υεμένη, ο βασικός ρόλος της χώρας στη σύγκρουση, και τα αδύναμα ανθρώπινα δικαιώματα, επικαλούμενη τη συνεχιζόμενη αποστολή στη Σαουδική Αραβία παρά το ιστορικό τους για τον Καναδά κατηγορήθηκε ότι εφάρμοζε διπλά πρότυπα.

Η Τουρκία είναι σημαντικός πελάτης στον αμυντικό κλάδο του Καναδά.

σχετικά με τις άδειες εξαγωγής όπλων από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύτηκαν στην κοινοβουλευτική επιτροπή Καναδά από το 2014. Η αναπτυσσόμενη εγχώρια βιομηχανία όπλων της Τουρκίας εξήγαγε εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας αξίας 446 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Πεσμά Μομάνι, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Βατερλώ και ανώτερο μέλος του Διεθνούς Κέντρου Ανακάλυψης Προσωπικότητας, δήλωσε ότι το ζήτημα των εξαγωγών όπλων δικαιολογεί μια σοβαρή δημόσια συζήτηση στον Καναδά.

Ο Μομάνι είπε ότι ο αμυντικός τομέας συνέβαλε σημαντικά στην οικονομία του Καναδά. Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η βιομηχανία παρέχει περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε ΑΕΠ το 2018 και παρέχει 64.000 θέσεις εργασίας στην καναδική οικονομία.

«Αν κοιτάξετε τις θέσεις εργασίας, είναι πολύ σημαντικό να έχουν υψηλή αξία για τις δουλειές παραγωγής και τις μελλοντικές θέσεις εργασίας. Θέλετε τεχνολογική επένδυση για τεχνητή νοημοσύνη (τεχνητή νοημοσύνη). [computing], «Ντέντι Μωμάνι.

«Αν στηριζόμαστε σε ηθική βάση και λέμε ότι δεν πρέπει να τα εξάγουμε, αυτό θα ήταν καλό. Αλλά κάποιος άλλος θα το κάνει. “

Source