Η Τουρκία χαρακτηρίστηκε από τους πρώτους 100 που δεν μπόρεσαν να κάνουν Rifle

Η αμυντική βιομηχανία έκανε την πρώτη της σύγχρονη επίθεση πριν από 45 χρόνια με την Κυπριακή Επιχείρηση Ειρήνης. Η Τουρκία, αφού βίωσε το εμπάργκο, ιδιαίτερα ενάντια στα εμπόδια που έδωσαν πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, οδήγησε στην απομάκρυνση των πρώτων σπόρων τοπικών και εθνικών εταιρειών. Σε μια περίοδο που έχουν ληφθεί πρόσφατα μέτρα παρόμοια με το εμπάργκο της Κύπρου, το ποσοστό εντοπισμού έχει φτάσει το 70% με τις επενδύσεις. Τα τελευταία χρόνια, η επένδυση που πραγματοποιείται από τουφέκι πεζικού και ακόμη και προμήθεια από το εξωτερικό της Τουρκίας, σήμερα εθνικά τουφέκια, πολεμικά πλοία τους, φρεγάτες του UAV και sihai, Howitzers πολυ-βαρελιών εκτοξευτών πυραύλων, επιθετικά ελικόπτερα και έξυπνα πυρομαχικά ακριβείας μπορούν να παράγουν ακόμη και τον εαυτό του. Κατά την τελευταία 35ετία, οι εργασίες ανάπτυξης εγχώριων κινητήρων, δεξαμενών και αεριωθούμενων κινητήρων για τη στήριξη της Τουρκίας προετοιμάζουν αρκετά μεγάλα έργα.

Η ΕΞΑΓΩΓΗ Υπερβαίνει 2 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Προεδρία της Αμυντικής Βιομηχανίας (SSB), η οποία δραστηριοποιείται για την ανάπτυξη μιας σύγχρονης αμυντικής βιομηχανίας και προμηθεύει τα όπλα, τα εργαλεία και τον εξοπλισμό που χρειάζονται οι δυνάμεις ασφαλείας, υλοποίησε επίσης νέα έργα το 2018. Υπέρβαση σημαντικών ορίων σε ορισμένα έργα που πραγματοποιήθηκαν υπό τον συντονισμό της Προεδρίας. Οι εξαγωγές στον αμυντικό κλάδο ανήλθαν σε 2 δισεκατομμύρια 188 εκατομμύρια δολάρια το 2018 με αύξηση 20% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Παρά την πανδημία, οι εξαγωγές του κλάδου της άμυνας και της αεροπορίας έφτασαν τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε 11 μήνες τον Ιανουάριο-Νοέμβριο 2020.
Ο αριθμός των τουρκικών εταιρειών στο Defence News Top 100, η ​​πιο διάσημη λίστα στον κόσμο, αυξήθηκε σε επτά, υπερβαίνοντας το όριο των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον κύκλο εργασιών άμυνας και αεροπορίας για πρώτη φορά. Πριν από τέσσερα χρόνια, ενώ υπήρχαν μόνο δύο εταιρείες στη λίστα, ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, STM, HAVELSAN, FNSS Savunma και BMC ήταν στη λίστα. Η ASELSAN, ως μία από τις εταιρείες που επηρεάστηκαν λιγότερο από τις δυσμενείς επιπτώσεις του κοροναϊού, ανέβηκε τέσσερις θέσεις το 2019 και κατατάχθηκε 48η στη λίστα. Η Turkish Aviation and Space Industry Inc. (TAI) ανέβηκε 16 βήματα το 2019, κατατάσσοντας την 53η. BMC Automotive Industry and Trade Inc. έπεσε τέσσερις θέσεις φέτος και κατέλαβε την 85η θέση. Roketsan Inc. ρίχνοντας δύο θέσεις στην 91η θέση. Η STM κατέλαβε την 92η θέση. Οι FNSS και Havelsan, που μπήκαν στην πρώτη λίστα των 100 για πρώτη φορά, κατατάχθηκαν 98η και 99η, αντίστοιχα. Μέχρι το 2012, μόνο η ASELSAN ήταν μια τουρκική εταιρεία στη λίστα των 100 κορυφαίων αμυντικών ειδήσεων.

ΠΡΩΤΟ ΟΧΗΜΑ ΧΩΡΟΥ

Ο εγχώριος πύραυλος ανιχνευτή που αναπτύχθηκε από τη ROKETSAN έγινε το πρώτο τουρκικό όχημα που διέσχισε τα διαστημικά σύνορα. Έτσι επιτρέπεται η είσοδος στην Τουρκία υπερβαίνει τα όρια του χώρου και του χώρου στο πρωτάθλημα. Σειριακή παραγωγή συσκευών απόκρισης ASELSAN IFF Mode 5 / S που ξεκινούν ερωτήματα για εχθρούς σε αεροσκάφη F-16. Επιπλέον, έχει ολοκληρωθεί η διαρθρωτική βελτίωση του πρώτου αεροσκάφους F-16 Block-30 στο πλαίσιο του έργου δομικής βελτίωσης F-16.

Εδώ είναι οι στόχοι για την προσεχή περίοδο

Μεταξύ των πιο σημαντικών μέτρων που πραγματοποιήθηκαν το 2020, προστέθηκαν νέα στο θωρακισμένο όχημα μάχης Striking 4×4 και το όχημα προστατευμένο από νάρκες, Kirpi-II. Συνεχίστηκαν οι παραδόσεις του Korkut Self Propelled Air Defense Gun System, Serhat Portable Mortar Detection Radar, ASELPOD Targeting System, REDET-II Radar Electronic Support System.

Τα οχήματα που στοχεύουν στην αύξηση της ικανότητας θωρακισμένων οχημάτων των δυνάμεων εδάφους, οι οποίες ξεχωρίζουν ως ένας από τους τομείς στους οποίους η αμυντική βιομηχανία δίνει ιδιαίτερη προσοχή, συγκαταλέγονται στα κύρια θέματα της φετινής ημερήσιας διάταξης.
Μία από τις σημαντικές εξελίξεις είναι η έναρξη των δοκιμών προσόντων του Armored Amphibious Assault Vehicle (ZAHA).
Οι πρώτες παραδόσεις του Airborne Portable 105 mm Light Towing Howitzer BORAN, που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Μηχανικής και Χημείας (MKEK), θα πραγματοποιηθούν στη Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων φέτος. Η BORAN διαθέτει βαρέλι 105 mm με πυρομαχικά μεγάλης εμβέλειας, ικανά άνω των 17 χιλιομέτρων και έξι γύρους ανά λεπτό.
Επιπλέον, ορισμένα από τα ελαφριά, μεσαία και βαριά κατηγορία μη επανδρωμένων χερσαίων οχημάτων θα διαγωνιστούν και αυτά τα οχήματα θα ληφθούν στο απόθεμα.
Στόχος του είναι να αυξήσει τον αριθμό των εγχώριων πυρομαχικών και πυραυλικών συστημάτων στον κατάλογο των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων, τόσο σε ποικιλία όσο και σε ποσότητα.
Οι παραδόσεις του πρώτου εγχώριου τουφέκι πεζικού MPT-76 και συμβατών εκτοξευτών χειροβομβίδων και του εγχώριου όπλου METE συνεχίζονται επίσης.
Μερικές από τις πιο ολοκληρωμένες καινοτομίες είναι στα συστήματα πυραύλων. Παράδοση συστημάτων άμυνας χαμηλού υψομέτρου KORKUT. Το HİSAR-A, το σύστημα πυραύλων άμυνας χαμηλού υψομέτρου, το οποίο αναπτύχθηκε από την ASELSAN και τη ROKETSAN και δοκιμάστηκε με επιτυχία πέρυσι, είναι ένα από αυτά.
Επιπλέον, ο πύραυλος αέρα-αέρος BOZDOĞAN, που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου GÖKTUĞ, το οποίο πραγματοποιείται για την παραγωγή του πρώτου εγχώριου και εθνικού αεροπλάνου, σχεδιάζεται να συμπεριληφθεί στον κατάλογο.
Το ATAK Phase II, το βελτιωμένο μοντέλο του T-129, του πρώτου εγχώριου επιθετικού ελικοπτέρου, στοχεύει να τεθεί σε λειτουργία.

.Source