Η Τουρκική Ένωση Ιπποδρομιών Κύπρου (KTAY) ιδρύθηκε επίσημα

Έγιναν προσπάθειες για την ίδρυση της KTAY μετά την πρώτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο με πρωτοβουλία πολλών ιδιοκτητών αλόγων, αναβάτες και συναφών ατόμων στη χώρα μας, με την απόφαση που έλαβαν να ιδρύσουν τον σύλλογο. Στη δήλωση που έκανε χθες από την ένωση, ανακοίνωσαν ότι η ημερομηνία ίδρυσης του συλλόγου πέρασε ως επίσημη ημερομηνία ίδρυσης της 17.12.2020.

Αναφέροντας ότι ο χάρτης του συλλόγου έχει εγκριθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα υπό τις σημερινές συνθήκες, τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου δήλωσαν ότι μπορούν να λάβουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες σύμφωνα με τους στόχους του συλλόγου για να πραγματοποιήσουν τις δραστηριότητες που οι ιδιοκτήτες αλόγων περιμένουν εδώ και πολύ καιρό. Προσθέτοντας ότι έχει καταρτιστεί ένας λεπτομερής χάρτης με τρόπο που να ταιριάζει στην ένωση, τα μέλη πρόσθεσαν ότι σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν την πρώτη γενική συνέλευση στο εγγύς μέλλον.

Τα μέλη μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους. Στην πρώτη συνάντηση, τα ιδρυτικά μέλη δήλωσαν ότι η βασική ομάδα αποτελείται από 33 άτομα, αλλά τα ενεργά μέλη είχαν περισσότερους από 200 ιδιοκτήτες αλόγων και δήλωσε ότι ο πρώτος στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν ένα κομμάτι όπου τα άλογα τους θα μπορούσαν να εκπαιδεύονται.

Τα τελευταία χρόνια, ο σύλλογος έκλεισε λόγω της αδιαφορίας των διευθυντών της Βόρειας Κύπρου Jockey Club, η περιοχή που διατέθηκε από το κράτος για αυτήν τη δραστηριότητα στο Alayköy για χρόνια έχει παραμείνει χωρίς επίβλεψη, λόγω των εμπορικών ονείρων ορισμένων διευθυντών, ιδιοκτητών αλόγων και εκείνων που αφιερώθηκαν σε αυτό το αναπτυσσόμενο άθλημα εκείνα τα χρόνια ωθήθηκαν στο δεύτερο σχέδιο, Δηλώνοντας ότι τώρα είναι η ώρα να εκπαιδεύσετε τα άλογα κάτω από το KTAY και να επιτρέψετε την ανάπτυξη αυτής της αθλητικής δραστηριότητας, οι ιδιοκτήτες αλόγων δήλωσαν ότι τα άλογα χάνουν το ζώο στο οποίο ζουν ενώ τρέχουν.

Αυτή η δραστηριότητα θα προσφέρει επίσης ευκαιρίες απασχόλησης στους νέους. Οι αξιωματούχοι του συλλόγου δήλωσαν ότι υπάρχουν σιδηρουργοί, καταστήματα εφοδιασμού αλόγων, κτηνίατροι εξειδικευμένοι σε άλογα, αναβάτες, γαμπροί, εκπαιδευτές, υπάλληλοι ιπποδρομίου είναι αλυσοδεμένοι επαγγέλματα και πρόσθεσαν ότι στο μέλλον θα γίνουν πρωτοβουλίες για την παροχή μαθημάτων σε αυτούς τους κλάδους.

Το οικονομικό εισόδημα είναι πολύ σημαντικό. ιπποδρομίες και σε πολλές χώρες, Τουρκία Όπως γνωρίζετε, απλώς δεν κάνει αθλητικούς σκοπούς, δηλώνοντας ότι η ανάπτυξη της ιπποδρομίας εξαρτάται από τους ιδιοκτήτες αλόγων εισοδήματος, για την προώθηση της τουρκικής ιπποδρομίας και ιπποδρομιών στη διεθνή σκηνή, ιπποδρομίες, ιπποδρομιακούς νόμους καλλιέργειας και αναπαραγωγής, ηθικές και δραστηριότητες διατηρώντας παράλληλα τις ηθικές αρχές τους Οι αξιωματούχοι της KTAY που δήλωσαν ότι η δυνατότητα να κάνουν και να έχουν αρκετό χώρο λειτουργίας θα αυξήσουν τις εξελίξεις, πρόσθεσαν ότι απαιτούνται χρήματα και υποδομές από την αρχή για την ανάπτυξη του τομέα και θα πρέπει να δοθεί νομική λύση σε αυτό το θέμα. Όχι μόνο για την ανάπτυξη του τομέα, η χώρα μας θα δει τις τιμές των αλόγων, το μέλλον θα είμαστε σε θέση να έχουμε την επιφάνεια τρεξίματος με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, οι άνθρωποι που εκπαιδεύουν άλογα στην Τουρκία χρειάζονται τα άλογα να αγοράσουν στο εξωτερικό η ευκαιρία θα προκύψει, αξιωματούχοι του συλλόγου ανέφεραν ότι αυτές οι εγκαταστάσεις είναι μεταξύ των στόχων που δεν μπορούν να δουν το μέλλον, το εισόδημα του συλλόγου Δήλωσαν επίσης ότι οι πρωτοβουλίες θα αυξηθούν όσο υπάρχει.

Το άλογο δεν είναι ζώο για εμάς. Είναι ο τρόπος ζωής εκείνων που αγαπούν τους προγόνους, τους φίλους μας, τον φίλο μας με τους οποίους βιάζουμε με κάθε ευκαιρία, είναι τα πλάσματα που μας ενδιαφέρουν περισσότερο από τους εαυτούς μας. Οι ιδιοκτήτες αλόγων, οι οποίοι είπαν ότι δεν ξεχνάμε ότι το άλογο είναι αθλητής και το άλογο είναι αθλητής κατά την προπόνηση, και ότι φροντίζονται ως τέτοιοι, πρόσθεσαν ότι οι καρδιές μας αφήνουν αυτό το άθλημα και τον ενθουσιασμό σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε εκείνους που μας ακολουθούν.

.Source