Η Τουρκική Μεγάλη Εθνοσυνέλευση θα γιορτάσει την 101η επέτειο από τα εγκαίνιά της

Συμβούλιοθα συναντηθεί με μια ειδική ημερήσια διάταξη την Παρασκευή 23 Απριλίου, για να γιορτάσει την 101η επέτειο των εγκαινίων.

Το 101ο έτος της Συνέλευσης το πρόγραμμα τελετής έχει ανακοινωθεί.

Στην πρώτη τελετή, η οποία θα ξεκινήσει με την τοποθέτηση στεφάνι στο Μνημείο Atatürk, ο Πρόεδρος της Τουρκικής Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης Mustafa Şentop θα σταθεί σιωπηλός και θα τραγουδήσει ο Τουρκικός Εθνικός Ύμνος.

Αργότερα, ο κρατικός αξιωματούχος υπό την προεδρία του Şentop θα επισκεφθεί το Anıtkabir με την ευκαιρία της 101ης επετείου από την έναρξη της Συνέλευσης και της 23ης Απριλίου Εθνική Κυριαρχία και Ημέρα του Παιδιού.

Αφού ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Şentop έβαλε στεφάνι στο μαυσωλείο, θα κρατηθεί ένα λεπτό σιωπής και θα τραγουδηθεί ο Τούρκος Εθνικός Ύμνος. Η Şentop θα υπογράψει το Ειδικό Βιβλίο Anıtkabir στον Πύργο Misakımilli.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο μνημείο στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας.

Κατά την έναρξη της Τουρκικής Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης στις 23 Απριλίου 1920, θα εκφραστεί η ομιλία του βουλευτή Sinop, MPerif Bey ως το παλαιότερο μέλος. Μετά από μια στιγμή σιωπής και τον Τουρκικό Εθνικό Ύμνο, ο Πρόεδρος της Τουρκικής Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης, Şentop, θα κάνει μια ομιλία εδώ και στη συνέχεια θα υπογράψει το Ειδικό Σημειωματάριο.

Η Γενική Συνέλευση της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης θα συνεδριάσει στις 14:00 με ειδική ημερήσια διάταξη. Μετά το άνοιγμα της ενοποίησης, θα παιχτεί ο Τουρκικός Εθνικός Ύμνος. Στη Γενική Συνέλευση, θα γίνουν ομιλίες εξ ονόματος των πολιτικών κομμάτων που έχουν ομάδες στην Τουρκική Μεγάλη Εθνοσυνέλευση και εκπροσωπούνται.

.Source