“Η τουρκική πλευρά ήταν μεταξύ του Αναστασιάδη και του Çavuşoğlu.

Ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης Κυριάκος Κούσχος των Ηνωμένων Εθνών στην ελληνοκυπριακή πλευρά, ο ελληνοκύπριος ηγέτης Νίκος Αναστασιάδης συνοπτικά τα πρακτικά της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlut Cavusoglu, δήλωσε ότι δεδομένου του ΟΗΕ ανέφερε ότι η τουρκική πλευρά. Ο Κούσιος ανακοίνωσε ότι η ελληνική πλευρά κρατά τα δικά της πρακτικά για τη συνάντηση.

Σύμφωνα με την έκθεση στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ η τουρκική πλευρά ισχυρίστηκε ότι ο Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην πιθανότητα λύσης δύο κρατών στην Κύπρο κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας αρνήθηκε αυτόν τον ισχυρισμό.

Ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης έκανε αυτήν τη δήλωση σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο απαντώντας στις ερωτήσεις του Τύπου σχετικά με την αναφορά του Αναστασιάδη στα εν λόγω πρακτικά στο τηλεοπτικό κανάλι Alpha.

Ο εκπρόσωπος συνέχισε ως εξής:

«Αυτό που ξέρω είναι ότι κρατάμε τα λεπτά μας. Γνωρίζω επίσης ότι η τουρκική πλευρά έχει δώσει τα πρακτικά της στα Ηνωμένα Έθνη και έχουμε ενημερωθεί από τον ΟΗΕ. “

Σε μια άλλη ερώτηση σχετικά με το αν η κυβέρνηση έλαβε αυτά τα πρακτικά από τον ΟΗΕ, ο εκπρόσωπος απάντησε:

«Δεν ξέρω αν αυτά τα πρακτικά έχουν ληφθεί από τα Ηνωμένα Έθνη ή αν έχουμε ενημερωθεί για αυτό. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι έχουμε όλα όσα είπε ο Αναστασιάδης και έχουμε τα πρακτικά μας να αποδείξουν τι είπε. “

.Source