“Η τουρκική πλευρά, ως το κόμμα που δεν θέλει ξανά λύση

Ο 2ος Πρόεδρος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ήταν προσκεκλημένος του προγράμματος “Ουδέτερη προβολή” του Seval Oyaltan στην τηλεόραση ADA.

“ΔΥΟ ΚΡΑΤΗΣΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΗ”

Κάνοντας αξιολογήσεις την παραμονή της Κυπριακής Διάσκεψης Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη, ο Ταλάτ δήλωσε ότι δεν είναι δυνατή μια λύση δύο κρατών βασισμένη στην κυριαρχία της ισότητας και είπε ότι “είναι αντίθετο με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

«Ο Ελληνοκύπριος ηγέτης Νίκος Αναστασιάδης, η συνέντευξη δύο κρατών έτοιμη για λύση deseydi, τότε κανείς στον κόσμο δεν θα παρεμβαίνει», δήλωσε ο Ταλάτ, «ο Πρόεδρος Τατάρ και η Τουρκία πρέπει να ενεργήσουν διαφορετικά γι ‘αυτό», είπε.

“Το άσχημο πρόσωπο του ANASTASIADIS ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ”

Υπενθυμίζοντας ότι ο Αναστασιάδης απέρριψε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην πολιτική ισότητα και τις αρχές της πραγμάτωσης της πολιτικής ισότητας, ο Ταλάτ είπε, “Ενώ αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές παραμέτρους, η σωστή πολιτική θα ήταν να αποκρυπτογραφήσει την απόρριψη από την ελληνική πλευρά των δικαιωμάτων πολιτικής ισότητας “

«Θα έπρεπε να αποκρυπτογραφηθεί στον ΟΗΕ, στην ΕΕ και στη διεθνή σκηνή. Ήταν απαραίτητο να πούμε στον κόσμο για το πρόβλημά μας. Στην περίοδο από το Crans Montana μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει τίποτα γι ‘αυτό. Το άσχημο πρόσωπο του Αναστασιάδη δεν έχει εμφανιστεί στον κόσμο. Δεν ειπώθηκε «δεν υπερβαίνουμε τις παραμέτρους του ΟΗΕ, είναι Αναστασιάδης».

“Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ θα παραμείνει σε ΔΙΑΦΟΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ”

Στην Τουρκία, αποδεχτήκαμε ότι ο εγγυητής του ζητήματος στο τραπέζι είναι μια χρονιά που δεν πρέπει να κατηγορούμε », όπως λέγεται επίσης. Λέγοντας «Είτε φέρνετε τον Αναστασιάδη στον κόσμο, ή ίσως να μην είμαστε εδώ μετά από λίγο», πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένας τρομακτικός ή απειλητικός μηχανισμός. “

Δηλώνοντας ότι ο Αναστασιάδης είπε ότι «μπορώ να διαπραγματευτώ μια λύση δύο κρατών μετά τις εκλογές», πρώτα η τουρκική και έπειτα η τουρκοκυπριακή πλευρά πίστευε και ενήργησε με αυτόν τον τρόπο, ο Ταλάτ είπε ότι η τουρκική πλευρά θα αντιμετωπίσει μια πολύ δύσκολη κατάσταση από εδώ και στο εξής και θα χαρακτηριστεί ως το κόμμα που δεν θέλει λύση. Δήλωσε ότι θα επιστρέψει πριν από το 2004.

.Source