Η τουρκοκυπριακή πλευρά απορρίπτει την προσφορά του Αναστασιάδη «Ercan for Maraş»

Μεγάλος ισχυρισμός: Η τουρκοκυπριακή πλευρά απέρριψε την προσφορά του Αναστασιάδη «Ercan for Maraş»

Υποστηρίχθηκε ότι η πρόταση, η οποία αντικατοπτρίστηκε στον ελληνικό τύπο την περασμένη εβδομάδα και την οποία ο Νίκος Αναστασιάδης σκοπεύει να παρουσιάσει στο συνέδριο 5 + 1, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο, απορρίφθηκε από την τουρκοκυπριακή ηγεσία για το άνοιγμα της Ercan σε διεθνείς πτήσεις υπό την εποπτεία του ΟΗΕ.

Μεγάλος ισχυρισμός: Η τουρκοκυπριακή πλευρά απέρριψε την προσφορά του Αναστασιάδη «Ercan for Maraş»

Ουλάς ΜΠΑΡΙ

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Cyprus PostΣύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από αξιόπιστες πηγές, υποστηρίζεται ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά απέρριψε την προσφορά επειδή δεν ήθελε να μεταφέρει τη Βαρόσα στη διοίκηση του ΟΗΕ, αλλά δεν έχει γίνει επίσημη δήλωση ακόμη.

Σύμφωνα με την πρόταση, η οποία είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα για την Creative Creative Measures (GYÖ) στην ιστορία των κυπριακών διαπραγματεύσεων, παρά την επιστροφή της πόλης Maraş από την τουρκοκυπριακή πλευρά υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ, ο Ercan αναμενόταν να ανοίξει σε διεθνείς πτήσεις υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ.

Η πρόταση αντικατοπτρίστηκε στον ελληνικό τύπο μετά τις ειδήσεις σχετικά με τη σύνοδο κορυφής 5 + 1 που προγραμματίστηκε να πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο και ισχυρίστηκε ότι θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με έναν άλλο ισχυρισμό, αναφέρεται ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά θεωρεί το καθεστώς του Βαρόσα ως «ανοιχτό» και όχι «κλειστό», επομένως αναφέρεται μαζί με θέματα φυσικού αερίου και θεωρείται ως ατού για το αέριο.

Άλλα ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΝΕΑ

.Source