Η τροποποίηση που έγινε από το Πολιτιστικό Κέντρο Baraka στο καταστατικό του Γραφείου Πολιτισμού

Πολιτιστικό Κέντρο Baraka, προειδοποιώντας ότι, με την τροποποίηση του καταστατικού, ορισμένοι από τους πολιτιστικούς συλλόγους δεν θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν τις δραστηριότητές τους και ενδέχεται να κλείσουν, Κορωνοϊός Υποστηρίχθηκε ότι «οι καλλιτέχνες που παραγκωνίστηκαν και καταδικάστηκαν σε ανεργία και φτώχεια τώρα θέλουν να καταστραφούν με αυτήν την αλλαγή κανονισμού» λόγω των μέτρων της επιδημίας.

Δηλώνοντας ότι θα αγωνιστούν για να επιστρέψουν το καταστατικό τους μαζί με ορισμένους συλλόγους και καλλιτέχνες, το Πολιτιστικό Κέντρο Μπακάρα κάλεσε επίσης κάθε οργανισμό και άτομο που αποδίδει σημασία στην ελευθερία της τέχνης και στον πλούτο του πολιτιστικού πεδίου να δείξει ευαισθησία σε αυτό το θέμα.

Με μια γραπτή δήλωση σχετικά με την τροποποίηση του Καταστατικού του Πολιτιστικού Κέντρου του Μπαράκα, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση είχε αλλάξει έναν κανονισμό που εφαρμόζεται στον τομέα του πολιτισμού και των τεχνών με «δημοκρατική και συμμετοχική κατανόηση», ενώ υπήρχαν τόσα πολλά σημαντικά αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν στη χώρα.

Στη δήλωση, «Φυσικά, δεν περιμέναμε από την κυβέρνηση UBP-DP-YDP να δώσει μια σύγχρονη κατεύθυνση στον πολιτισμό και την τέχνη από την κυβέρνηση του UBP-DP-YDP, που είναι εχθρός των εργατών, αντιδραστικών και επιβλαβών για την υγεία … Δεν θα μπορούσαμε να ελπίζουμε ότι η ικανότητα θα αλλάξει έναν κανονισμό που θα εφαρμοστεί με κατανόηση, με το χέρι! συμπεριλήφθηκε δήλωση.

Η δήλωση, η οποία ανέφερε, “Όταν αυτοί που κάθονται σε κυβερνητικές έδρες αλλάζουν και διαταράσσεται η ισορροπία, θα καταλάβουν ότι μια δημοκρατική συμμετοχή θα είναι μια μέρα απαραίτητη για όλους”, δήλωσε οι ακόλουθες απόψεις:

«Το άρθρο 62 του Συντάγματος ορίζει ότι« Το κράτος δημιουργεί ένα περιβάλλον στο οποίο η τέχνη μπορεί να αναπτυχθεί ελεύθερα, λαμβάνει προστατευτικά, υποστηρικτικά και ενθαρρυντικά μέτρα ». Ωστόσο, αυτή η αλλαγή κανονισμού είναι μια άμεση κρατική παρέμβαση στην ελευθερία της τέχνης. Το Σύνταγμα δίνει επίσης στο κράτος το καθήκον να «διασφαλίζει ότι όλοι συμμετέχουν στην πολιτιστική ζωή». Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες είσπραξης τελών των ενώσεων σε μια περίοδο τέτοιων οικονομικών δυσκολιών, ορισμένοι από τους πολιτιστικούς συλλόγους δεν θα είναι σε θέση να ασκήσουν τις δραστηριότητές τους με τον παρόντα κανονισμό και ίσως να φτάσουν στο σημείο κλεισίματος. Καλλιτέχνες που παραγκωνίστηκαν λόγω μέτρων κορώνας και καταδικάστηκαν σε ανεργία και φτώχεια θέλουν τώρα να καταστραφούν εντελώς με την τροποποίηση του παρόντος κανονισμού. Ως Μπαράκα, δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε να ανακαλέσουμε αυτό το καταστατικό των φασιστικών ανθρώπων με πολλούς ευαίσθητους συλλόγους και καλλιτέχνες, και καλούμε κάθε οργανισμό και άτομο που αποδίδει σημασία στην ελευθερία της τέχνης και στον πλούτο του πολιτιστικού πεδίου, ευαισθησία σε αυτό το ζήτημα.

.Source