Η τρύπα στην καρδιά αντιμετωπίστηκε με τη μέθοδο ομπρέλας

πανό99

Η τρύπα στην καρδιά του ασθενούς που είχε καρδιακή προσβολή έκλεισε με την ομπρέλα που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο.

Ο καρδιακός μυς του 82χρονου ασθενούς, ο οποίος θεωρήθηκε ότι είχε υποστεί καρδιακή προσβολή όταν μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Near East, βρέθηκε ότι είχε δάκρυ στον καρδιακό μυ του Καρδιολογικού Τμήματος λόγω της κρίσης που είχε. Λόγω του υψηλού κινδύνου χειρουργικής επέμβασης, ο ασθενής έλαβε θεραπεία με τη μέθοδο ομπρέλας χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Δηλώνοντας ότι η ανάπτυξη ρήξης στον καρδιακό μυ μετά από καρδιακή προσβολή είναι εξαιρετικά θανατηφόρα, καθηγητής Δρ. Ο Hamza Duygu είπε ότι αυτή η πολύ σπάνια κατάσταση πηγάζει συνήθως από την καθυστερημένη εισαγωγή στο νοσοκομείο. Καθηγητής Δρ. Ο Hamza Duygu σημείωσε ότι η ρήξη των καρδιακών μυών είναι συχνότερη σε ηλικιωμένες γυναίκες ασθενείς και σε ασθενείς με υψηλή αρτηριακή πίεση.

“Οι ζωές των ασθενών μπορούν να σωθούν με έγκαιρη και σωστή παρέμβαση.”

Καθηγητής Δρ. Ο Hamza Duygu δήλωσε ότι σχεδόν όλοι οι ασθενείς σε αυτήν την κατάσταση, που δεν έλαβαν την απαραίτητη παρέμβαση, χάθηκαν.

Καθηγητής Δρ. Ο Duygu είπε, «Τέτοιοι ασθενείς μεταφέρονται στο νοσοκομείο με μια εικόνα σοκ και σε μια κατάσταση όπου η αρτηριακή πίεση δεν μπορεί να ληφθεί. “Ασθενείς που δεν μπορούν να διαγνωστούν νωρίς και δεν λαμβάνουν την απαραίτητη παρέμβαση συνήθως πεθαίνουν μέσα σε μια εβδομάδα.”

Υπάρχουν δύο μέθοδοι για τη θεραπεία της ρήξης των καρδιακών μυών. Η επέμβαση, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί με χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί με τη μη χειρουργική μέθοδο ομπρέλας εάν ο ασθενής δεν μπορεί να λάβει γενική αναισθησία.

Καθηγητής Δρ. Ο Hamza Duygu είπε, «Σε αυτούς τους ασθενείς, η επιλογή της χειρουργικής επέμβασης είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω του γεγονότος ότι ο καρδιακός μυς και ο γύρω ιστός είναι εύθραυστοι και εύθραυστοι λόγω της πρόσφατης καρδιακής προσβολής. Η συγκράτηση των ραφών γίνεται επίσης προβληματική », είπε.

Πώς εφαρμόζεται η μέθοδος μη χειρουργικής ομπρέλας;

Στη μέθοδο μη χειρουργικής ομπρέλας, ο ασθενής εισέρχεται μέσω της βουβωνικής αρτηρίας χωρίς να ανοίγει το στήθος με αγγειογραφική διαδικασία και η τρύπα στον καρδιακό μυ κλείνεται με συσκευή σχήματος ομπρέλας 14 mm. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι ο ασθενής δεν χρειάζεται να υποβληθεί σε βαθιά αναισθησία. Ο ασθενής μπορεί να σηκωθεί μετά από μερικές ώρες. Μετά τη διαδικασία, ο ασθενής μπορεί να φύγει αμέσως από το τραπέζι σοκ και να αφήσει την καρδιακή αντλία στην οποία συνδέεται μέσα σε μερικές ώρες. Η απεικόνιση της καρδιάς με τρισδιάστατες μεθόδους είναι επίσης πολύ σημαντική σε αυτήν τη διαδικασία. Δηλώνοντας ότι τέτοιες διαδικασίες πρέπει να εφαρμόζονται μόνο σε κέντρα με έμπειρη ομάδα και τεχνική υποδομή σε αυτόν τον τομέα, Καθ. Δρ. “Διαφορετικά, θανατηφόρες επιπλοκές μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας”, δήλωσε ο Hamza Duygu.

.Source