Η τύχη που χρειάζεται ο πρωταθλητής, το κενό … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Η Ομόνοια πέρασε με επιτυχία την πρώτη δοκιμή του αποδεκτού προγράμματος για τη συνέχιση του πρωταθλήματος, όπου κυριαρχούσαν οι σχεδόν σβησμένοι κινητήρες του Εθνικού Άχνα.

Σε ένα παιχνίδι που δεν απαιτούσε ποιοτικές δάφνες, τα πράσινα είχαν υλικά, κέρδισαν με δύο δικά τους γκολ, συνεχίζοντας έτσι την αντεπίθεση στον τίτλο.

Στον μαραθώνιο ποδοσφαίρου, απαιτείται ο παράγοντας τύχης που είχε η “Ομόνοια” σε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι, γιατί οι στόχοι του προήλθαν από τα πόδια των παικτών του Εθνικού Άχνα. Σε τελική ανάλυση, στο τέλος της ημέρας, μετράται οι τρεις πόντοι, όχι πώς κάθε ομάδα κατάφερε να τους πάρει. Σε κάθε περίπτωση, σε λίγες μέρες το μόνο πράγμα που θα θυμούνται οι οπαδοί του ποδοσφαίρου είναι το τελικό σκορ του αγώνα.

Επιπλέον, η μοίρα της Ομόνοιας του χρωστάει, καθώς έχασε τρεις πόντους την τελευταία στιγμή του αγώνα εναντίον της AEL το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η επιστροφή του Eric Bock στην αρχική σύνθεση ήταν ένα θετικό σημάδι όσον αφορά την εμφάνιση των Πρασίνων, καθώς ο Γάλλος ήταν σχεδόν σε όλα τα στάδια της απώλειας της ομάδας του, ενώ αν ήταν λίγο πιο επιτυχημένος, θα μπορούσε να είχε χαρακτηριστεί επιθετικός. Στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, ο Μπογκατινόφ είπε «όχι» στο σουτ του παίκτη της Ομόνοια.

Ο Kiko ήταν πολύ καλός στα αμυντικά του αλλά επιθετικά καθήκοντα, ο οποίος ανέβασε το καλύτερο βάρος της ομάδας, πιο πρόσφατα τον ποδοσφαιριστή Jan Leiziak, ο οποίος έλειπε λόγω καρτών.

Ο Κίκο έδειξε εξαιρετικά αποτελέσματα, παρά την αδράνεια του, καθώς αγωνιζόταν για πρώτη φορά το 2021.

Ο Πορτογάλος θα μπορούσε να ήταν ο παίκτης για να αποφασίσει το αποτέλεσμα του παιχνιδιού, ωστόσο, κατά την ήττα του στο 85ο λεπτό του παιχνιδιού, ο διαιτητής Neocleos τον απέρριψε από το σημείο πέναλτι.

Σε αυτόν τον ειδικό γύρο ανταποκρίθηκε ο τυφώνας Ομόνοια, ο οποίος φάνηκε δικαιολογημένα για το VAR να μην χρησιμοποιήσει την ομάδα διαιτητών καθώς φάνηκε κατά τη διάρκεια της επανάληψης ότι ο Kiko ωθούσε ο αμυντικός του Εθνικού.

Στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα, ο εκπρόσωπος της “Ομόνοια” ήταν τεταμένος, καθώς ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι “είδαμε ένα πέναλτι στο Κίκο, δεν αναφέρθηκε από τον διαιτητή և VAR δεν παρενέβη. Αυτό προκαλεί σύγχυση. Αν ρωτήσετε τα 10 άτομα που παρακολουθούν το κυπριακό ποδόσφαιρο, δεν ξέρετε πότε παρεμβαίνει το VAR. Πότε θα παρέμβει; Δεν ξέρω. Γνωρίζουμε ότι κάνει ένα σαφές λάθος. Γιατί δεν παρενέβη; Γιατί; “:

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το VAR βρίσκεται στο προσκήνιο, αλλά τα λάθη συνεχίζονται և τείνουν να γίνονται καθημερινά.

Για παράδειγμα, την περασμένη εβδομάδα η Ένωση είχε έντονα παράπονα για το ότι δεν απονέμει ποινή 11 μέτρων στον αγώνα εναντίον της ΑΕΚ, ενώ την περασμένη Τετάρτη ήταν η σειρά του APOEL να αντιδράσει έντονα στο πέναλτι που τους έδωσε η Λάρνακα.

Ωστόσο, το γεγονός ότι αρκετές ομάδες άρχισαν να αντιδρούν βίαια στη χρήση του VAR θέτει σε κίνδυνο ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που βοήθησε, αλλά υπάρχουν διαιτητές που κάνουν προβλήματα με τις αποφάσεις του.

Σε κάθε περίπτωση, στην περίπτωση της “Ομόνοιας” το αποτέλεσμα δεν άλλαξε, τα πράσινα ανέβηκαν στην κορυφή του τραπεζιού, περιμένοντας το παιχνίδι “Απόλλων” – “Ολυμπιακός” για να δουν αν θα παραμείνουν στην πρώτη θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ.

Source