Η υπαίθρια έκθεση με τίτλο “Η ιστορία έχει ένα πρόσωπο” φιλοξενείται στην παλιά Λευκωσία από χθες

Σύμφωνα με τη σχετική δήλωση, αυτό είναι “1821. Είναι μια ειδική έκθεση προς τιμήν των ηρώων, που διοργανώνει ο Δήμος Λευκωσίας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, το Ίδρυμα Σίλβια Ιωάννου, 200 Χρόνια Ελληνικής Επανάστασης.

Αναφορά 2.jpg:
Αναφορά 3.jpg:
Αναφορά 4.jpg

Δύο αιώνες μετά το ιστορικό γεγονός, το ιστορικό κέντρο της αρχαίας Λευκωσίας, ιδιαίτερα κατά μήκος των πεζοδρομίων της Ledra և Onasagorou, η πλατεία Phaneromen, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, φιλοξενεί μια εντυπωσιακή υπαίθρια έκθεση που φέρνει στο προσκήνιο τον αγώνα για την ελευθερία.

Αναφορά 5.jpg:
Αναφορά 6.jpg
Αναφορά 7.jpg:
Αναφορά 8.jpg:

Οι 39 εκθέσεις περιλαμβάνουν 22 πορτρέτα της Benjamin Mary, διπλωματικής εκπροσώπου του Βελγίου στην Ελλάδα από το 1839 έως το 1844, που κατάφερε να συλλάβει τις εκφράσεις του προσώπου σε μια μοναδική εποχή στην ιστορία.

Αναφορά 9.jpg:
Αναφορά 10.jpg:
Αναφορά 11.jpg:
Αναφορά 12.jpg:
Αναφορά 13.jpg:

Μεταξύ άλλων, ο Τ. Κολοκοτρώνης, Νικηταράς, Λ. Κουντουριώτης, Ι. Μακρυγιάννης, Σ. Hajipetru, Βρετανός Philhellen G. Finley, Ρ. Νοταράς, Τ. Pharmacidis, Κύπρος Ν. Θησέας, V. Πετιμέζας, Α. Μαυρομιχάλης, Ι. Σαλαφατίνος, Ι. Κολλέτης, Ι. Καρατζάς, ΝΝ και Κ. Μπότσαρης.

Αναφορά 14.jpg:
Αναφορά 15.jpg:
Αναφορά 16.jpg:
Αναφορά 17.jpg:
Αναφορά 18.jpg:

Source