Η Υπηρεσία Ελέγχου αδειάζει το Calgiru գտ գտ | | … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Το συμπέρασμα του Καλογείρου για την πολιτογράφηση φέρνει έναν νέο γύρο συγκρούσεων με εκείνους που αναμένεται να είναι δυσαρεστημένοι με τα ευρήματα, να μιλήσουν για ελλιπή έρευνα και να ασκήσουν κριτική στην κυβέρνηση.

Η έκθεση του Kalgiru δημοσιεύθηκε υπό τη σκιά του επικεφαλής ελεγκτή της αντιπολίτευσης, ο οποίος δημοσίευσε τη δική του έρευνα, παρά τη γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα, που του έδωσε κόκκινες γραμμές, ενώ η έρευνα της Εξεταστικής Επιτροπής συνεχίστηκε ενώ ήταν στο στρατόπεδο της Οδύσσειας. Ο Μιχαηλίδης υποστήριξε φανατικά το DIKO, το οποίο περιπλέκει τα διαβατήρια με έναν προϋπολογισμό, καταψηφίζοντας, απαιτώντας την παροχή πληροφοριών στον ελεγκτή.

Σχολιάζοντας το εύρημα, η Υπηρεσία Ελέγχου αναφέρεται σε ελαττωματικό, προβληματικό εύρημα, ενώ στην πραγματικότητα ζητά συγγνώμη από εκείνους που προσπάθησαν να υποτιμήσουν τις αναφορές του γραφείου. Μια θέση που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις κυρίως από την κυβέρνηση, η οποία ταυτόχρονα συνεχίζει να διατηρεί κλειστά τα έγγραφά της, σχετικά με το τι θα κάνει με τον Οδυσσέα Micaelesid, δηλαδή, θα εφαρμοστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο για τον τερματισμό του.

“Μετά από μια αναπόφευκτη σύγκριση με το ελλιπές και προβληματικό Συμπέρασμα του Kalogiru, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τις ευθύνες των δημοσίων υπαλλήλων, περιμένουμε μια συγγνώμη από εκείνους που προσπάθησαν να δυσφημίσουν τις εκθέσεις μας. «Η λογοδοσία απαιτεί τη χρήση αναφορών ը την ολοκλήρωση του ελέγχου», έγραψε η Υπηρεσία Ελέγχου σε tweets.

Από την πλευρά τους, ο ΔΙΚΟ և Νικόλαος Παπαδόπουλος, κάθε μέρα στις θέσεις του, επιβεβαιώνει τη θέση του, ζητώντας να παραδώσει τα δεδομένα στον Γενικό Ελεγκτή, αναθέτοντας στην κυβέρνηση ευθύνες να ψηφίσουν κατά του προϋπολογισμού, σημειώνοντας ότι το συμπέρασμα “δεν πληροί τους όρους της εντολής”. է περιέχει τεράστια κενά. Η έρευνά του είναι λανθασμένη και αναποτελεσματική. “Αυτό αποδεικνύει ότι ο μόνος τρόπος για να ελέγξετε όλα τα αρχεία είναι να τα παραδώσετε στην Υπηρεσία Ελέγχου, η οποία διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό για να ολοκληρώσει επιτυχώς το έργο της.”

Η απάντηση του ΑΚΕΛ έχει το ίδιο μήκος κύματος, επικρίνοντας το εύρημα, σημειώνοντας ότι έχουν μελετηθεί μόνο δώδεκα πολιτογραφίες, σημειώνοντας ότι «καμία μελέτη, καμία ερευνητική επιτροπή δεν μπορεί να ανακαλύψει την πολιτική ηθική, την πολιτική ορθότητα, που πρέπει να είναι “Αναστασιάδης և Κυβερνητικοί αξιωματούχοι που ακόμη και τώρα αρνούνται να αναλάβουν μικρές ευθύνες րել ζητούν συγνώμη από τον λαό.”

Ταυτόχρονα, ο «Δημοκρατικός Δημοκρατικός Συναγερμός» περιέγραψε το εύρημα του Καλεγκίρου ως θετική εξέλιξη, σημειώνοντας ότι «τώρα τόσο η αστυνομία όσο και η Γενική Εισαγγελία μπορούν, με βάση τα πορίσματα του Καλογείρου, να ξεκινήσουν έρευνα για υποθέσεις στις οποίες ενδέχεται να προκύψουν εγκλήματα». ,

Source