Η υπογραφή της συμφωνίας ΕΕ-ΗΒ “πέφτει” την Τετάρτη

Ο John Onson և Michel καλωσορίζει τη συμφωνία ΕΕ-ΗΒ που υπογράφηκε επίσημα την Τετάρτη

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Ο Μπόρις Τζον Ονσον և Ο Τσαρλς Μισέλ χαιρέτισε τη συμφωνία για τις μελλοντικές σχέσεις ΕΕ-ΗΒ, την οποία θα υπογράψουν την Τετάρτη, αλλά επίσης περιγράφει τους πιθανούς τομείς συνεργασίας σε τηλεφωνική συνομιλία νωρίτερα σήμερα, ανέφερε η επίσημη δήλωσή του. Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Ειδικότερα, σύμφωνα με το προσωπικό του Προέδρου Μισέλ, “και οι δύο ηγέτες χαιρέτισαν την δίκαιη, ισορροπημένη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επικείμενη υπογραφή, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 30 Δεκεμβρίου.”

“Η συμφωνία είναι απαραίτητη επειδή δημιουργεί σταθερότητα, προβλεψιμότητα για πολίτες και εταιρείες”, ανέφεραν.

Στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, “και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να εντείνουν την περαιτέρω συνεργασία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.”

Συμφώνησαν επίσης να «συνεχίσουν να εργάζονται για το COP 26 στη Γλασκόβη». “Η πρόσφατη απόφαση της ΕΕ να αποσαφηνίσει τον στόχο της για το 2030 ήταν ευπρόσδεκτη.”

Επιπλέον, και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να εντείνουν τις εργασίες για την παγκόσμια ανταπόκριση στις μελλοντικές επιδημίες. “Σε αυτό το πλαίσιο, συζητήθηκε η ιδέα μιας πιθανής επιδημικής συμφωνίας, η οποία θα μπορούσε να συμβάλει στην ενίσχυση της παγκόσμιας ετοιμότητας και της αντίδρασης, ειδικά στο πλαίσιο της προεδρίας της G7 του Ηνωμένου Βασιλείου”, ανέφερε.

Όσον αφορά τις εξωτερικές υποθέσεις, ο πρόεδρος Michel և πρωθυπουργός John Onson “έχει κοινό συμφέρον να συνεχίσει να ανταλλάσσει απόψεις, να επιδιώκει συνεργασία σε κοινά ζητήματα που βασίζονται σε κοινές αξίες και συμφέροντα.”

Πηγή: KYPE

Source