“Η υποστήριξη του κράτους είναι ανεπαρκής. Εάν δεν ανοίξει ο Lokmacı, θα φύγουμε από εδώ”

Cyprus Post – Sergen Uysal

Οι έμποροι της τειχισμένης πόλης της Λευκωσίας, που αγωνίζονται με οικονομικές δυσκολίες από το κλείσιμο του οδοφράγματος Lokmacı στις 29 Φεβρουαρίου, δεν μπορούσαν να λάβουν επαρκή υποστήριξη από το κράτος μετά τη διαδικασία «κλεισίματος», ακόμη και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. σχεδόν έφτασε στο σημείο να κατεβάσει το κλείστρο …

Ποιος θέλει να μετρήσει την καρδιά του εμπόρου Cyprus PostΠήγε στην Τείχη και παρατήρησε ότι υπήρχε σιωπή στους δρόμους γεμάτους μνησικακία πριν από την πανδημία.

Το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των ανθρώπων που βλέπονταν στους δρόμους ήταν έμποροι αποκάλυψε τη σοβαρότητα της διαδικασίας.

Cyprus PostΜιλώντας στους, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων δήλωσαν ότι η επιχείρηση είχε μειωθεί κατά 90 τοις εκατό.

Οι έμποροι απαιτούν τουλάχιστον να μην εισπράττουν φόρους ή να υποστηρίζουν την ενοικίαση καταστημάτων από το κράτος.

Μεταξύ των ιδιοκτητών καταστημάτων, υπάρχουν ακόμη και εκείνοι που λένε, “Εάν η πύλη Lokmacı δεν ανοίξει μέχρι τον Μάιο, θα φύγω από εδώ” …

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ESNAF;

BERNA DAĞTAŞ (HOI POLLOI): “ΕΑΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΦΟΡΟ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ”

Ο Berna Dağtaş είναι ο διευθυντής του καφέ Hoi Polloi. Δηλώνοντας ότι η επιχείρησή τους έχει μειωθεί κατά το ήμισυ, η Dağtaş δήλωσε ότι οι μισοί πελάτες τους προέρχονται από το νότο της Κύπρου. Ο Dağtaş δήλωσε ότι στέκονταν δίνοντας τις δικές τους τσέπες και ότι δεν θα αντέχονταν αν πήγαιναν έτσι. Λέγοντας ότι το κράτος πρέπει να βοηθήσει σε αυτή τη διαδικασία, είπε, “Εάν απαλλάσσουμε τους φόρους, εάν βοηθηθεί το ενοίκιο, οι έμποροι μπορούν να επιβιώσουν λίγο αυτή τη στιγμή”.

DOĞAN ER (LORENZO): “ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΑ 500 … ΠΟΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥΝ ΑΡΩΜΑ”

Ο Doğan Er Lorenzo είναι ο ιδιοκτήτης του καφέ. Διαχειρίζεται αυτό το καφέ για 12 χρόνια. Λέγοντας ότι η επιχείρησή τους έχει μειωθεί κατά 90% και ότι ο κύριος λόγος για αυτό είναι το κλείσιμο της συνοριακής πύλης Lokmacı, ο Ερ δήλωσε ότι η πλειονότητα των πελατών του είναι τουρίστες από το νότο του νησιού. Ο Ερ είπε, «Είμαστε ήδη σε εμπόδιο, εάν η κατάσταση των συνόρων συνεχιστεί με αυτόν τον τρόπο, θα εισέλθουμε σε ένα ακόμη στενότερο στενό. Πολλοί χώροι εργασίας δεν θα μπορούν να σταθούν και θα κλείσουν ».

Ο Ερ τόνισε ότι δεν υπήρχε καμία συνεισφορά από το κράτος και ότι οι “1500” πρέπει να συνεχιστούν.

SEÇKİN ATAĞ: “ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΝΟΙΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΦΩ

Ο Seçkin Atağ είναι υπεύθυνος για το κατάστημα δερμάτινων τσαντών. Δηλώνοντας ότι «τα πράγματα δεν είναι κακά, δεν είναι», ο Atağ δήλωσε ότι σημειώθηκε μείωση κατά 90% στις θέσεις εργασίας τους και ότι ο λόγος γι ‘αυτό σχετίζεται με την πύλη των συνόρων Lokmacı. Ο Atağ τόνισε ότι η κρατική υποστήριξη πρέπει να συνεχιστεί, λέγοντας “Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε πόσο σημαντικό ήταν μέχρι να κλείσουν οι πύλες των συνόρων”.

Ο Ατάι είπε, «Εάν δεν ανοίξει ο Λοκμάκι. “Θα φύγω από τον Απρίλιο του Μαΐου το αργότερο.

AYFER ALTUNCUOĞLU: “ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ …”

Ο Ayfer Altuncuoğlu, ο οποίος διαθέτει κατάστημα στην περιοχή, δήλωσε ότι δεν έχει ανοίξει το κατάστημά του σωστά από την αρχή της πανδημίας και ότι έπρεπε να σταματήσει έναν υπάλληλο από τη δουλειά.

Ο Altuncuoğlu είπε, “Δεν μπορούσα να πληρώσω μισθό 3.500 λιρών σε ένα κατάστημα που δεν λειτουργεί”, και είπε, “Αν πάτε έτσι, θα χρεοκοπήσουμε.”

SAMET GÖLGESİZ: “ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ, ΘΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥΜΕ”

Ο Samet Gölgesiz πωλεί χειροποίητα προϊόντα στο κατάστημά του στο Arasta. Δηλώνοντας ότι κανείς δεν έχει έρθει στο κατάστημά του για 8 μήνες, ο Gölgesiz, όπως και άλλοι ιδιοκτήτες καταστημάτων, αποδίδει την πτώση της δραστηριότητας στο γεγονός ότι το φράγμα Lokmacı είναι κλειστό σε περάσματα. Τονίζοντας ότι το κράτος θα πρέπει να υποστηρίζει μικρούς εμπόρους, ο Γκλότζεζ είπε, “Αν τα πράγματα πάνε έτσι, θα τα κλείσουμε και δεν θέλω καν να το σκεφτώ.”

.Source