Η υπόθεση Kovid-19 εισάγεται σε νοσοκομεία κάθε 30 δευτερόλεπτα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Αναφέρθηκε ότι ένας νέος τύπος κοροναϊού (Kovid-19) εισήχθη στο νοσοκομείο κάθε 30 δευτερόλεπτα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μιλώντας στο Sky News, ο Simon Stevens, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας (NHS), δήλωσε ότι τα νοσοκομεία και οι επαγγελματίες υγείας στη χώρα βρίσκονται υπό «ακραία πίεση».

Σημειώνοντας ότι ο αριθμός των ασθενών σε όλη τη χώρα έχει αυξηθεί κατά 15 χιλιάδες από τα Χριστούγεννα, ο Stevens είπε ότι αυτός ο αριθμός ισοδυναμεί με την πλήρωση όλων των κλινών σε 30 μεγάλα νοσοκομεία.

Ο Stevens δήλωσε ότι ένας ασθενής εισέρχεται σε νοσοκομεία κάθε 30 δευτερόλεπτα στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω του Kovid-19.

Η πρώτη δόση του εμβολίου Kovid-19 μπορεί να χορηγηθεί σε όλους τους ενήλικες έως τον Σεπτέμβριο

Από την άλλη πλευρά, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντομίνικ Ραάμπ κοινοποίησε τις πληροφορίες στο Sky News ότι σε όλους τους ενήλικες στη χώρα θα δοθεί η πρώτη δόση του εμβολίου Kovid-19 έως τον Σεπτέμβριο.

Ο Raab σημείωσε ότι η αναστολή της λίστας «διάδρομος ταξιδιού», στην οποία οι επιβάτες από ορισμένες χώρες εξαιρούνται από την καραντίνα, είναι «προληπτικό μέτρο» και ότι αξιολογούν όλα τα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της καραντίνας στα ξενοδοχεία, για να αποτρέψουν την είσοδο νέων ειδών Kovid-19 στη χώρα.

Δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση θα δημοσιεύσει το σχέδιο εξόδου “όταν έρθει η ώρα” σχετικά με τη χαλάρωση των μέτρων Kovid-19, ο Raab δήλωσε ότι δεν θα καταργήσει όλα τα μέτρα με μία κίνηση και θα προτείνει μια σταδιακή προσέγγιση.

Μετά την εμφάνιση ενός ταχύτερου τύπου Kovid-19 στην Αγγλία, άρχισαν να παρατηρούνται σοβαρές αυξήσεις σε περιπτώσεις και θύματα.

Στη χώρα, ανακοινώθηκε χθες ότι 1295 άνθρωποι πέθαναν λόγω του Kovid-19. Στη χώρα όπου εντοπίστηκαν 41 χιλιάδες 346 νέες περιπτώσεις, αναφέρθηκε ότι 37 χιλιάδες 475 άτομα εξακολουθούσαν να θεραπεύονται σε νοσοκομεία λόγω του Kovid-19 και 3.000 789 από αυτούς βρίσκονταν σε εντατική περίθαλψη.

Source