Η φιγούρα του Κάρντιφ Σίτι κάνει την είσοδο του Μικ ΜακΚάρθι εν μέσω του Κέλτικου ενδιαφέροντοςΟ Mick McCarthy χαμογελά στη φωτογραφική μηχανή


© Παρέχεται από το Football League World
μικ mccarthy

Ο πρόεδρος του Κάρντιφ Σίτι Μεχμέτ Ντάλμαν αποκάλυψε ότι έγιναν προσεγγίσεις για τον διευθυντή Μικ ΜακΚάρθι προτού βάλει χθες το χαρτί σε παράταση συμβολαίου.

Ο έμπειρος άντρας του Γιορκσάιρ μπήκε στο Bluebirds τον Ιανουάριο, αντικαθιστώντας τον Neil Harris αφού ο σύλλογος έπεσε κάτω από το τραπέζι του Πρωταθλήματος.

Πολλοί οπαδοί του Κάρντιφ δεν ενθουσιάστηκαν ακριβώς όταν έφτασε ο McCarthy, με τον πρώην αφεντικό της Ιρλανδίας να βγαίνει από μια σύντομη περίοδο στην Κύπρο, όπου απολύθηκε ως διευθυντής της APOEL Λευκωσίας μετά από μόλις δύο μήνες.

Αυτές οι αντιλήψεις ξεθωριάστηκαν όμως, καθώς ο Κάρντιφ πήγε σε μια αήττητη πορεία – που εξακολουθούν να είναι μέχρι σήμερα, καθώς η ουαλική πλευρά δεν έχει χάσει στα 10 τελευταία παιχνίδια της, κερδίζοντας επτά από αυτά.

Με τη φόρμα που είχε πάρει ο Κάρντιφ, δεν ήταν έκπληξη να βλέπεις τον McCarthy να συνδέεται με τη δουλειά της Celtic μετά την αποχώρηση του Neil Lennon, με την Football Insider να αναφέρει την περασμένη εβδομάδα ότι βρισκόταν στη λίστα των γίγαντων της Σκωτίας.

Όμως οποιοσδήποτε σύλλογος που τώρα θέλει ο McCarthy θα πρέπει να πληρώσει ένα μεγάλο πακέτο αποζημίωσης για αυτόν και τον βοηθό Terry Connor, και φαίνεται ότι το νέο συμβόλαιο συντάχθηκε για να αντισταθμίσει το ενδιαφέρον άλλων συλλόγων, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Bluebirds Dalman ότι ο McCarthy ήταν πράγματι ένας καταζητούμενος.

«Ξέρω ότι το έκανε. Δεν ανησυχούσα πολύ », Ο Dalman είπε, σύμφωνα με το BBC.

«Ναι, έγιναν προσεγγίσεις, αλλά είναι απλώς ωραίο και αναζωογονητικό να γνωρίζουμε ότι εξακολουθεί να υπάρχει κάποια ευγενική συμπεριφορά στο παιχνίδι σήμερα.

«Όταν ένας σύλλογος χτυπά ένα άλλο κλαμπ και λέει« κοιτάξτε, έχουμε ενδιαφέρον για τον προπονητή σας, μπορούμε να του μιλήσουμε; » και είπα «όχι, δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα γιατί είναι εδώ μαζί μας και θα παραμείνει μαζί μας» και λένε «εντάξει, ευχαριστώ πολύ, θα σεβαστούμε την απόφασή σας». Νομίζω ότι είναι υγιές για το παιχνίδι. “

Η ετυμηγορία

Εάν η καλή φόρμα του Κάρντιφ συνεχιστεί μέχρι το τέλος της σεζόν, τότε η απόφαση του Κάρντιφ να αντικαταστήσει τον Χάρις με τον ΜακΚάρθι θα μοιάζει με ένα απόλυτο masterstroke.

Κανείς δεν περίμενε να κάνει το αντίκτυπο που έκανε στο Στάδιο του Κάρντιφ – άλλαξε το στυλ και τη διαμόρφωση της ομάδας και έδωσε ευκαιρίες στους οπαδούς του Aden Flint, ο οποίος έχει πιάσει το κλαδί ελιάς και με τα δύο χέρια.

Οι οπαδοί του Κάρντιφ πιθανότατα παραιτήθηκαν στο τέλος του μεσαίου τραπεζιού πριν από περίπου έξι εβδομάδες, αλλά έχουν σοβαρές προσδοκίες προώθησης τώρα και ο McCarthy θα μπορούσε να είναι ο άνθρωπος που θα τους οδηγήσει πίσω στην κορυφαία πτήση.

Πηγή

Source