Η Χαμάς παραιτείται από συνθήκες κατακράτησης για εθνική ενότητα

Μιλώντας στο Anadolu Agency (AA), ο Vasfi Kabha, ένας από τους κορυφαίους υπαλλήλους της Χαμάς, δήλωσε ότι έλαβε εγγυήσεις από τη διεθνή κοινότητα και τον αραβικό κόσμο για τη διεξαγωγή, την παρακολούθηση και την εποπτεία των εκλογών, καθώς και δίκαιες και αβέβαιες.

Ο Kabha τόνισε ότι είναι εγγυημένο ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν σε κατάλληλο περιβάλλον εντός 6 μηνών.

Ένας άλλος αξιωματούχος της Χαμάς, εγγυάται αξιοπρεπείς επιλογές που πρέπει να γίνουν, ειδικά εντός 6 μηνών από τη Χαμάς σε νομοθετικές εκλογές στην Αίγυπτο, την Ιορδανία, το Κατάρ, τη Ρωσία και την Τουρκία, είπε.

“Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΟ FETİH ΚΑΙ στον ABBAS, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ”

Ο αξιωματούχος της Χαμάς είπε ότι ακολουθώντας τις εγγυήσεις των προαναφερθεισών χωρών, το κίνημα εγκατέλειψε την προϋπόθεσή του για την ταυτόχρονη διεξαγωγή προηγούμενων εκλογών και είπε, “Το κίνημα έχει ρίξει τώρα τη μπάλα στη Φατάχ και τον Πρόεδρο Αμπάς”.

Σύμφωνα με τη γραπτή δήλωση που έκανε χθες από την παλαιστινιακή κυβέρνηση, ο Πρόεδρος Αμπάς έλαβε γραπτό μήνυμα από τον επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς Χένιγιε.

Πρόσφατα, ηγέτες των κινημάτων της Φατάχ και της Χαμάς κατηγορούν ο ένας τον άλλον ότι παρεμποδίζουν τις προσπάθειες εθνικής συμφιλίωσης.

“Η επανάληψη των σχέσεων με το Ισραήλ επηρέασε αρνητικά τη διαδικασία συμφιλίωσης. Αλλά δεν απέτυχε τελείως”, δήλωσε ο διαχειριστής της Χαμάς Χαλίλ αλ-Χέιε σε ομιλία της την 1η Δεκεμβρίου 2020, σχετικά με την ανακοίνωση της παλαιστινιακής κυβέρνησης ότι θα συνεχίσει τη συνεργασία ασφάλειας με το Ισραήλ. αυτός είπε.

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Φετίχ, Χουσεΐν συν-Σέιχ, απάντησε στη δήλωση του Χέιιι στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας: “Η επιστροφή των ηγετών της Χαμάς σε ένα κύμα παραπληροφόρησης και εξαπάτησης δείχνει ότι η εθνική συμφιλίωση έχει αποφύγει τα κέρδη και η συναίνεση της Κωνσταντινούπολης εγκαταλείπεται.” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Από το 2007, όταν η Χαμάς, η οποία κέρδισε τις εκλογές του 2006 στην Παλαιστίνη, ήρθε στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας, υπήρξε ένα μεγάλο πολιτικό χάσμα μεταξύ των δύο μεγάλων δυνάμεων που λειτουργούν στα παλαιστινιακά εδάφη υπό ισραηλινή κατοχή και αποκλεισμό, τα κινήματα της Χαμάς και της Φατάχ.

Παρόλο που υπογράφηκαν πολλές συμφωνίες μεταξύ των δύο κινημάτων τα τελευταία 13 χρόνια, δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν λόγω των διαφωνιών.

.Source