Η χειρότερη κρίση του Covid για την Air Serbia

Ο Σέρβος Υπουργός Κατασκευών, Μεταφορών και Υποδομών, Tomislav Momirović, δήλωσε ότι η χειρότερη από την κρίση Corvid-19 έχει περάσει για την Air Serbia, η οποία προετοιμάζει μια «επιθετική» απάντηση στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς στην περιοχή. «Οι αεροπορικές μεταφορές ανακάμπτουν αργά. Η Air Serbia ανοικοδομεί το δίκτυό της και θα αποκαταστήσει τις πτήσεις προς την Πράγα, το Βουκουρέστι και τη Σόφια στις 10 Μαΐου, καθώς και στη Θεσσαλονίκη στις 21 Μαΐου. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την επιτυχή εκστρατεία εμβολιασμού προς όφελός μας, προκειμένου να επιτρέψουμε στους ανθρώπους να ταξιδέψουν ξανά. Έχουμε προγραμματίσει περισσότερες από 200 πτήσεις charter στην Ελλάδα και άλλες 200 στην Τουρκία αυτό το καλοκαίρι, επειδή το κοινό δεν μπορεί πλέον να αντέξει τους περιορισμούς που τίθενται γύρω από τον τρόπο ζωής τους ».

Ο κ. Momimirović σημείωσε ότι η Air Serbia θα διαδραματίσει πιο ενεργό ρόλο στην περιοχή. «Η Air Serbia επέζησε και γίνεται αξιοσέβαστος ευρωπαϊκός αερομεταφορέας. Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες στην περιοχή έχουν σχεδόν χρεοκοπήσει. Η Air Serbia αναγκάστηκε να μειώσει το δίκτυο προορισμών από 65 σε 27. Προσπαθούμε να αναλάβουμε αγορές σε εκείνες τις χώρες των οποίων οι εθνικοί αερομεταφορείς δεν υπάρχουν πλέον ρεαλιστικά. Καθώς τα μέτρα αρχίζουν να χαλαρώνουν, θέλουμε να δημιουργήσουμε μια επιθετική ανταπόκριση στην αγορά και ετοιμάζουμε για αυτό. Κάνουμε όλα αυτά για να μπορέσουμε να βρούμε νικητές από αυτήν την κρίση », είπε ο υπουργός.

Σχολιάζοντας τους επερχόμενους καλοκαιρινούς μήνες, ο κ. Momirović σημείωσε: «Είμαι βέβαιος ότι οι άνθρωποι θα πάνε στις διακοπές αυτό το καλοκαίρι, όπως συνέβαινε πριν από την πανδημία. Έχουμε κάνει σοβαρές προετοιμασίες για αυτό και εργαστήκαμε σκληρά. Το κοινό πρέπει να βραβευτεί για τη συμμετοχή του στη διαδικασία εμβολιασμού και την υποβολή αυστηρών μέτρων κατά το παρελθόν έτος. Θα φέρουμε επίσης επισκέπτες από χώρες που έχουν καταβάλει προσπάθειες, όπως το Ισραήλ. Θέλουμε να ανασηκώσουμε την αεροπορική βιομηχανία και να επιτύχουμε την ανάκαμψή της ». Κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου του 2021, η Air Serbia σχεδιάζει να εκτελεί περισσότερες από 800 πτήσεις charter προς Τουρκία, Αίγυπτο, Ελλάδα και Τυνησία. Ο αερομεταφορέας θα ξεκινήσει το θερινό του πρόγραμμα ναύλωσης κατά τις επερχόμενες διακοπές του Ορθόδοξου Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, με υπηρεσίες προς τη Χουργκάντα ​​και το Σαρμ ελ Σέιχ στην Αίγυπτο. Το Charters to Turkey θα επικεντρωθεί στην περιοχή της Αττάλειας, αλλά υπάρχουν σχέδια για την εξυπηρέτηση του Μποντρούμ και του Νταλαμάν. Στην Ελλάδα, θα πραγματοποιούνται πτήσεις προς Ρόδο, Κρήτη, Σκιάθο, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και άλλους δημοφιλείς προορισμούς.

Source