Η χρονιά της καταστροφής είναι το 2020!

Μία ακόμη εβδομάδα του Emanet, το οποίο είναι πολύ δημοφιλές στις οθόνες του Channel 7, το οποίο άρχισε να μεταδίδεται πρόσφατα και του οποίου η φήμη έχει εξαπλωθεί στο εξωτερικό, τελειώνει. Ενάντια στο κοινό την πρώτη ημέρα του νέου έτους

2020 Ο κόσμος υπέστη πολλές καταστροφές κατά τη διάρκεια του έτους. Αναμφίβολα, η πανδημία βρίσκεται στην κορυφή αυτών των καταστροφών. Ο ιός Covid-19, ο οποίος εισήλθε στη ζωή μας από τις τελευταίες ημέρες του 2019, έχει μολυνθεί από 80 εκατομμύρια ανθρώπους και περίπου 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν, αποτελούσε σημαντικό μέρος της ατζέντας το 2020. Το 2020, που πέρασε με τη διαδικασία καραντίνας, θανάτους, επιδημίες και μάσκες, πραγματοποιήθηκαν πολλά σημαντικά γεγονότα, εκτός από τον ιό της κορώνας. Από τις φυσικές καταστροφές έως τις πολιτικές εκδηλώσεις, από το θάνατο των θρυλικών αθλητών έως τις επιστημονικές εξελίξεις, εδώ συνέβη το 2020.

Σεισμός συνέβη στο Elazig

Στις αρχές του 2020, ο διοικητής της ιρανικής επαναστατικής δύναμης Quds Force, Kasım Süleymani, σκοτώθηκε σε πυραυλική επίθεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης. Οι δασικές πυρκαγιές στην Αυστραλία εντάθηκαν. Περισσότερα από 1,1 δισεκατομμύρια ζώα και τουλάχιστον 33 άτομα πέθαναν στην καταστροφή, η οποία αναφέρεται στην ιστορία ως η μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά στην ιστορία της χώρας. Στις 24 Ιανουαρίου, σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 6,8 στο Elazig, με επίκεντρο την περιοχή Sivrice. 41 άτομα πέθαναν στο Ελάζιγκ και στη Μαλάτια. Επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους καθώς μια χιονοστιβάδα έπεσε σε ένα μικρό λεωφορείο στην περιοχή Μπατσσαράι του Βαν. Την επόμενη μέρα, μια χιονοστιβάδα έπεσε στις ομάδες που έψαχναν εκείνες που ήταν κάτω από τη χιονοστιβάδα. Και στα δύο περιστατικά, 42 άτομα πέθαναν, 84 άτομα τραυματίστηκαν.

33 στρατιώτες μαρτύρησαν

Στις 5 Φεβρουαρίου, ένα αεροπλάνο έφυγε από τον διάδρομο στο αεροδρόμιο Sabiha Gökçen της Κωνσταντινούπολης. 3 άτομα πέθαναν στο αεροπλάνο με 183 άτομα. Στις 27 Φεβρουαρίου, ο κυβερνήτης Hatay Rahmi Doğan ανακοίνωσε ότι 33 στρατιώτες μαρτύρησαν στην αεροπορική επίθεση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Idlib ως αποτέλεσμα της αεροπορικής επίθεσης των στοιχείων του καθεστώτος. Η Τουρκία έχει μεγάλο αριθμό αιτούντων άσυλο μετά την είδηση ​​ότι δεν θα εμπόδιζε τη μετάβαση στην Ευρώπη, να πάει στην παραμεθόρια πόλη με τις οικογένειές τους να συρρέουν στους υπεραστικούς τερματικούς σταθμούς λεωφορείων.

Ανακοινώνεται η πρώτη υπόθεση

Ο σύζυγος του Φαχρετίν στις 11 Μαρτίου, Υπουργός Υγείας, ανακοίνωσε τα πρώτα κρούσματα στην Τουρκία κοροναϊού. Μετά τη συνάντηση για το ξέσπασμα του Kovid-19 υπό την προεδρία του Προέδρου Ερντογάν στις 12 Μαρτίου, τα δημοτικά σχολεία, τα γυμνάσια και τα γυμνάσια έκαναν διακοπές για 1 εβδομάδα από τις 16 Μαρτίου. Έχει ανακοινωθεί ότι οι μαθητές θα συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στο Διαδίκτυο και στα τηλεοπτικά κανάλια από το σπίτι για 1 εβδομάδα από τις 23 Μαρτίου. Τα πανεπιστήμια έχουν επίσης διακοπές από τις 16 Μαρτίου. Στις 16 Μαρτίου, η προσευχή σε εκκλησία σε τζαμιά διακόπηκε στο πλαίσιο των μέτρων κοροναϊού. Ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί, παιδικοί σταθμοί και ιδιωτικοί παιδικοί σύλλογοι ήταν σε διακοπές. Η “εξ αποστάσεως εκπαίδευση” που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου για μαθητές πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσω του TRT-EBA TV και του Δικτύου Πληροφοριών Εκπαίδευσης (EBA) ξεκίνησε με το πρώτο μάθημα που έδωσε ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας Ziya Selçuk.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας

Στις 10 Απριλίου, η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας στο Zonguldak με 30 μητροπολιτικές πόλεις στο πλαίσιο του αγώνα κατά του Kovid-19 κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Υπήρχαν ουρές μπροστά από αγορές, αρτοποιεία, παντοπωλεία και πρατήρια καυσίμων. Πολίτες ηλικίας 65 ετών και άνω, οι οποίοι απαγορεύτηκαν να βγουν στους δρόμους στις 22 Μαρτίου, βγήκαν μετά από διάλειμμα 50 ημερών. Φορώντας μάσκες και προσοχή στην κοινωνική απόσταση, περπατούσε σε πάρκα και πέρασε χρόνο σε χώρους αναψυχής.

Άνοιξε το τζαμί της Αγίας Σοφίας

Στις 25 Μαΐου, στη Μινεάπολη των ΗΠΑ, ο Μαύρος Αμερικανός Τζορτζ Φλόιντ πέθανε ως αποτέλεσμα αστυνομικής βίας. Ο θάνατος του Floyd προκάλεσε αναταραχή, με διαμαρτυρίες σε όλο τον κόσμο.

Στις 30 Ιουνίου, ξεκίνησε μια αναζήτηση στο Van, αφού χάθηκε ένα σκάφος που έπλευσε στη λίμνη πριν από 3 ημέρες. Κατανοήθηκε ότι υπήρχαν πρόσφυγες στο σκάφος. Ως αποτέλεσμα της εργασίας που διήρκεσε για μέρες, τα πτώματα 61 ανθρώπων απομακρύνθηκαν στη λίμνη Van. Στις 3 Ιουλίου, σημειώθηκε έκρηξη στο εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην περιοχή Hendek της Sakarya, 7 άτομα έχασαν τη ζωή τους. Δύο ημέρες αργότερα, στην ορεινή περιοχή της συνοικίας Adapazarı, μια έκρηξη συνέβη ξανά καθώς τα πυροτεχνήματα ελήφθησαν από το φορτηγό για καταστροφή. 3 στρατιώτες μαρτύρησαν, 8 άτομα τραυματίστηκαν. Το πτώμα του Pınar Gültekin, 27 ετών, φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Muğla Sıtkı Koçman, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, βρέθηκε θαμμένο σε ένα βαρέλι σε μια δασώδη περιοχή στην τοποθεσία Gülağzı στην περιοχή Menteşe. Στις 24 Ιουλίου, η πρώτη προσευχή της Παρασκευής έγινε 86 χρόνια αργότερα στο Τζαμί της Αγίας Σοφίας-i Κεμίρ-i Şerifi.

Άνοιξε η περιοχή Marash

Ο Πρόεδρος Ερντογάν στις 21 Αυγούστου, “Η Τουρκία έκανε την ιστορία ανακάλυψης του μεγαλύτερου φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα. Η Fatih, το γεωτρητικό σκάφος μας, στις 20 Ιουλίου 2020, ημερομηνία έναρξης της γεώτρησης στο πηγάδι του Δούναβη-1, 320 δισεκατομμύρια m3 αποθεμάτων φυσικού αερίου ανακάλυψε αυτή την περίπτωση”, είπε. Οι έντονες βροχοπτώσεις που ήταν αποτελεσματικές στο Giresun στις 22 Αυγούστου προκάλεσαν πλημμύρες σε πολλές κατοικημένες περιοχές, ειδικά στις περιοχές Dereli, Doğankent και Yağdere. Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πλημμύρα, δεν βρέθηκαν τέσσερις αγνοούμενοι. Αφού οι Αρμενικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ σε άμαχους οικισμούς κοντά στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ στις 23 Σεπτεμβρίου, ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε μια αντεπίθεση. Στις 7 Οκτωβρίου, μέρος της περιοχής Maraş, το οποίο έκλεισε για 46 χρόνια στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (TRNC), άνοιξε στο κοινό. Επιπλέον, στις προεδρικές εκλογές του δεύτερου γύρου που πραγματοποιήθηκαν στις 18 Οκτωβρίου, ο Έρσιν Τατάρ, ο υποψήφιος του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP), εξελέγη πρόεδρος με 51,74 τοις εκατό των ψήφων.

Σεισμός σημειώθηκε στη Σμύρνη

Στις 30 Οκτωβρίου, σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 6,9 στα 14,51, 17 χιλιόμετρα από την περιοχή της Σμύρνης του Σεφερίχισαρ. 116 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον σεισμό. Ο δημοκρατικός υποψήφιος Joe Biden έγινε ο 46ος πρόεδρος της χώρας στις 5 Νοεμβρίου, μετά τις εκλογές στις 3 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Στις 2 Δεκεμβρίου

Το Ηνωμένο Βασίλειο ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου Kovid-19 που αναπτύχθηκε από την εταιρεία BioNTech, η οποία ήταν ο ιδρυτής της Pfizer των ΗΠΑ και Γερμανοί επιστήμονες τουρκικής καταγωγής Uğur Şahin και η σύζυγός του Özlem Türeci.

Στις 10 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος Ερντογάν και ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliyev παρευρέθηκαν στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Azadlik στο Μπακού για την απελευθέρωση του Καραμπάχ, την οποία κατέλαβε η Αρμενία. Στις 29 Δεκεμβρίου, η ακαδημαϊκή Aylin Sözer σκοτώθηκε επειδή έκοψε το λαιμό της και κάηκε.

ΧΑΣΑΜΕ

Πολλοί εξέχοντες άνθρωποι πέθαναν επίσης το 2020. Ο Rahşan Ecevit, η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Bülent Ecevit και μια από τις σημαντικές προσωπικότητες της τουρκικής πολιτικής ζωής, πέθανε σε ηλικία 97 ετών. Στις 14 Απριλίου

Ο ανεξάρτητος πρόεδρος του κόμματος της Τουρκίας Haydar Baş, πέθανε στο νοσοκομείο υπό θεραπεία με υποψία Kovid-19. 22. Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, ο συνταξιούχος στρατηγός mailsmail Hakkı Karadayı, πέθανε σε ηλικία 88 ετών στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε στην Κωνσταντινούπολη. Δημοσιογράφος και συγγραφέας Bekir Coşkun, ο οποίος έχει υποβληθεί σε θεραπεία για μεγάλο χρονικό διάστημα, πέθανε σε ηλικία 75 ετών στο Νοσοκομείο της Άγκυρας. Στις 30 Οκτωβρίου, ο πρώην πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ πέθανε σε ηλικία 73 ετών στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία για καρκίνο του πνεύμονα.

Στις 22 Δεκεμβρίου, ο πρώην πρόεδρος του Τραμπζονσπόρ Özkan Sümer πέθανε σε ηλικία 80 ετών στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία για καρκίνο.

Το 2020 είναι το πιο ζεστό έτος

Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που σηματοδότησε το έτος 2020 ήταν ο αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής στον κόσμο. Το 2020, όπου δόθηκε περισσότερη προσοχή σε πυρκαγιές, τήξη παγετώνων και εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, τα θερμόμετρα στην περιοχή Yakutsk στη Σιβηρία, γνωστό ως το πιο κρύο μέρος στον κόσμο, ανέβηκαν στους 38 βαθμούς, ενώ τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι το 2020 ήταν το θερμότερο έτος που μετρήθηκε ποτέ.

Ανακοινώθηκε ότι ο γιγαντιαίος παγετώνας που ονομάζεται a68a λιώνει μέρα με τη μέρα το 2020, όταν οι παγετώνες συνέχισαν να λιώνουν στην Ήπειρο της Ανταρκτικής, το 98% καλύπτεται με πάγο. Αναφέρθηκε ότι το 2017, όταν ξέσπασε από την Ανταρκτική, η Α68α, της οποίας η επιφάνεια ήταν 6 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, έλιωσε στα 4 χιλιάδες 800 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ωστόσο, υπογραμμίστηκε ότι το γιγαντιαίο παγόβουνο παρασύρθηκε στη θάλασσα και μπήκε στην πορεία σύγκρουσης με το νησί της Νότιας Γεωργίας, το οποίο συνδέεται με την Αγγλία, από το νοτιότερο άκρο της Νότιας Αμερικής.

Ο ΚΑΡΑΜΠΑΚ ΣΩΤΗΣΕΤΑΙ

Ο πόλεμος, ο οποίος ξεκίνησε στις 27 Σεπτεμβρίου μετά τις επιθέσεις στις θέσεις που καθόρισε ο αρμενικός στρατός μετά τον πόλεμο του Καραμπάχ μεταξύ 1988-1994, έληξε με την υπογραφή της συμφωνίας που αποδέχθηκε την ήττα της Αρμενίας στις 10 Νοεμβρίου. Μετά τον πόλεμο που διήρκεσε 44 ημέρες, ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος επίσης βοήθησε ο τουρκικός στρατός, έσωσε 5 κέντρα πόλεων, 4 πόλεις και 286 χωριά από την επίθεση των Αρμενίων. Στη συνέχεια, η Αρμενία δέχτηκε την ήττα και υπέγραψε συμφωνία που υπόσχεται να εκκενώσει τις κατεχόμενες επαρχίες του Άγκνταμ, του Λάχιν και του Κελμπάτζαρ.

Η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν δήλωσε ότι 2.000 783 στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν μαρτύρησαν και 1245 στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου, ενώ η αρμενική πλευρά ανακοίνωσε ότι πέθαναν 2.000 425 στρατιώτες.

Η ΜΑΡΑΔΩΝΑ ΑΝΕΒΕΙ

Στις 25 Νοεμβρίου, ο θρυλικός ποδοσφαιριστής της Αργεντινής Diego Armando Maradona πέθανε σε ηλικία 60 ετών. Ο παγκοσμίου φήμης πρώην ποδοσφαιριστής και προπονητής της Αργεντινής Ντιέγκο Άρμαντο Μαραντόνα, σύμφωνα με τις ειδήσεις στον τύπο της Αργεντινής, δήλωσε στην προκαταρκτική έκθεση της αυτοψίας ότι πέθανε λόγω “οξέος πνευμονικού οιδήματος λόγω χρόνιας καρδιακής ανεπάρκειας” ενώ κοιμόταν. Αποδεκτός ως ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου, ειδικά με την απόδοσή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, ο Μαραντόνα έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη νίκη της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο, και περιέγραψε το πρώτο από τα δύο γκολ που σκόραρε εναντίον της Αγγλίας στο τουρνουά ως “χέρι του Θεού”. Ο δεύτερος στόχος του για την Αγγλία επιλέχθηκε ως “Στόχος του Αιώνα”.

Αυτό που θα συμβεί στην επερχόμενη σειρά είναι επίσης ζήτημα περιέργειας. Το κοινό, που δεν ήθελε να χάσει το Σαββατοκύριακο, άρχισε επίσης να ερευνά. Τι θα συμβεί λοιπόν στο νέο επεισόδιο;

.Source