Η 10η ημέρα της δίκης δολοφονίας του Φλόιντ

Κατά την ακρόαση που διεξάγεται στο Επαρχιακό Δικαστήριο Hennepin, ο ειδικός του πνεύμονα και αναπνοής του Πανεπιστημίου του Illinois Loyola Dr. Ο Martin Tobin κλήθηκε.

Δηλώνοντας ότι πίστευε ότι ο Floyd έχασε τη ζωή του λόγω έλλειψης οξυγόνου, ο Tobin είπε ότι η θέση κατά τη στιγμή του συμβάντος και η περιοριστική δύναμη που εφαρμόστηκε στο λαιμό του Floyd εμπόδισε σοβαρά την αναπνοή του.

Αναλύοντας τις εικόνες που έδειξε ο εισαγγελέας στο δικαστήριο, ο Tobin σημείωσε ότι ο Floyd δεν μπορούσε να αναπνεύσει μετά από 3 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα και ότι η ανεπάρκεια οξυγόνου προκάλεσε εγκεφαλική βλάβη και καρδιακή ανεπάρκεια.

Ο Tobin, σε απάντηση στο επιχείρημα του δικηγόρου του Chauvin, Eric Nelson, στην έκθεση αυτοψίας του Floyd ότι μπορεί να πέθανε από επιπλοκές από ουσίες φαιντανύλης και μεθαμφεταμίνης που απελευθερώθηκαν από το σώμα του, “Ο Floyd θα είχε πεθάνει αν είχε υποστεί καλή θεραπεία. είπε.

Πρώην ειδικός χειρουργός έκτακτης ανάγκης και ειδικός για την ασφυξία Dr. Ο Bill Smock δήλωσε επίσης ότι ο Floyd έδειξε ότι τα συμπτώματά του κατά τη στιγμή του συμβάντος προκλήθηκαν από «λιμοκτονία οξυγόνου» και όχι από υπερβολική χρήση φαιντανύλης.

Ο ιατροδικαστικός τοξολόγος Ντάνιελ Ιένσεσμιντ, ο οποίος διενήργησε την αυτοψία του Φλόιντ, ήταν ο τελευταίος μάρτυρας. Ο Isenschmid σημείωσε ότι ο Floyd εντόπισε «πολύ χαμηλές» ποσότητες μεθαμφεταμίνης και φεντανύλης σε μια εξέταση αίματος και ούρων, αλλά όχι θανατηφόρα.

Σήμερα, στην περίπτωση που είναι τη 10η ημέρα, οι ειδικοί μάρτυρες θα συνεχίσουν να ακουστούν από το εισαγγελέα.

Αναφέρεται ότι στην υπόθεση, η οποία αναμένεται να διαρκέσει περίπου 4 εβδομάδες, ο Τσάββιν, ο οποίος δικάζεται για κατηγορίες δολοφονίας και δολοφονίας 2ου και 3ου βαθμού, θα μπορούσε να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 40 ετών εάν κριθεί ένοχος.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ FLOYD

Όταν ο Τζορτζ Φλόιντ, 46 ετών, ένας Μαύρος Αμερικανός, συνελήφθη στη Μινεάπολη της Μινεσότα στις 25 Μαΐου 2020, για υποψία απάτης, ο 44χρονος αστυνομικός Ντέρεκ Τσάββιν ήταν στο λαιμό του για 9 λεπτά 29 δευτερόλεπτα κατάπνιξη παρακάλεσε “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” για λίγα λεπτά εξαιτίας αυτού.

Ο Floyd πέθανε στο νοσοκομείο όπου τον πήραν οι ιατρικές ομάδες έκτακτης ανάγκης που ήρθαν στη σκηνή και οι εικόνες για το περιστατικό συγκέντρωσαν μεγάλη αντίδραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το βίντεο πυροδότησε συζητήσεις για την αστυνομική βία εναντίον των μαύρων στη χώρα και οι διαδηλώσεις εξαπλώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα από τη Μινεάπολη, όπου ξεκίνησαν τα γεγονότα.

Ο Τσάββιν, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι προκάλεσε το θάνατο του Φλόιντ, συνελήφθη 4 ημέρες μετά το περιστατικό και συνελήφθη αφού κατηγορήθηκε για φόνο και ανθρωποκτονία.

Ο Chauvin απελευθερώθηκε από τη φυλακή στο Oak Park Heights, όπου κρατήθηκε από τις 29 Μαΐου 2020 στις 10 Ιουλίου 2020, μετά την εγγύηση του 1 εκατομμυρίου δολαρίων από μια οργάνωση που ονομάζεται “Allegheny Casualty Company”.

.Source