Η 100η επέτειος αξίζει ένα πολιτικό σύνταγμα

Μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος του ΑΚ, ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε την έκκλησή του στα πολιτικά κόμματα να δημιουργήσουν ένα νέο σύνταγμα:

Η Τουρκία, προετοιμάζει ένα πολιτικό σύνταγμα για πρώτη φορά στην ιστορία και είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τη διακριτική ευχέρεια του έθνους σε ένα πραγματικό περιβάλλον ελευθερίας. Πιστεύω ότι το νέο μας σύνταγμα, το οποίο θα αντικατοπτρίζει τη δύναμη της εθνικής βούλησης, θα στεφανώσει τους στόχους που θέσαμε για την 100ή επέτειο της Δημοκρατίας μας. Τα προβλήματα που προκλήθηκαν από το σύνταγμα πραξικοπήματος προετοιμάστηκαν υπό τη σκιά του μεγάλου κόστους για την Τουρκία.

ΔΕΝ ΛΥΣΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΙΔΙΚΕΣ

Αν και προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώσουμε το σύστημα με νέες μεταρρυθμίσεις, οι εξελίξεις που απορρέουν από το πνεύμα του συντάγματος πραξικοπήματος δεν τελείωσαν. Με κάθε βήμα που κάναμε, συναντήσαμε το γεγονός ότι το ζήτημα δεν μπορεί να λυθεί με εκλεκτικές μεθόδους, μπαλώματα και αποκαταστάσεις. Σήμερα, και οι δύο έσπασαν τη δύναμη της κηδεμονίας και απέδειξαν τη βούλησή της να κινηθεί ελεύθερα η Τουρκία στη διεθνή σκηνή.

Από τον Πρόεδρο Ερντογάν στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας: Χιονίστηκε στα βουνά που εμπιστεύεστε: Θα γνωρίζετε καλά τους «Τρελούς Τούρκους»

ΠΑΙΖΩ 01:00

Από τον Πρόεδρο Ερντογάν στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας: Χιονίστηκε στα βουνά που εμπιστεύεστε: Θα γνωρίζετε καλά τους «Τρελούς Τούρκους»

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στη συνάντηση της Ομάδας του Κόμματος του ΑΚ. Ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό Μικοτάκη, «Κοίτα, εμπιστεύεσαι κάποια βουνά. Χιόνι έπεσε στα βουνά που εμπιστεύεσαι. Για αυτόν, είπε, “Θα γνωρίζετε καλά τους Crazy Turks.”


ΟΡΟΙ GAYET ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ

Με άλλα λόγια, οι συνθήκες είναι πολύ κατάλληλες για συζήτηση και προετοιμασία του νέου συντάγματος. Επιπλέον, χρειαζόμαστε μια ισχυρότερη στέγη για να αξιοποιήσουμε σωστά την ευκαιρία να πάρουμε τη θέση που μας αξίζει στην αλλαγή της παγκόσμιας ισορροπίας της πολιτικής και οικονομικής δύναμης. Το ειλικρινές ενδιαφέρον και η μεγάλη προσδοκία του έθνους μας στην ατζέντα των μεταρρυθμίσεων μας ενθάρρυνε επίσης να παρουσιάσουμε την πρότασή μας για την προετοιμασία ενός νέου συντάγματος στο κοινό.

Όλα τα μέρη πρέπει να πάρουν μέρος

Από τη φύση τους, τα συντάγματα υποχρεούνται να λάβουν την υποστήριξη ολόκληρης της κοινωνίας, αλλά σίγουρα τη συντριπτική πλειοψηφία, εάν είναι δυνατόν. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη σύνταξη του νέου συντάγματος με έναν τύπο στον οποίο μπορούν να βρεθούν όλα τα τμήματα της χώρας. Προτίμησή μας είναι να συμμετάσχουν όλα τα πολιτικά κόμματα σε αυτήν τη διαδικασία. Θα κάνουμε μια ειλικρινή προσπάθεια προς το σκοπό αυτό.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ωστόσο, ακόμη και αν ορισμένα πολιτικά κόμματα αποκλείονται από τη διαδικασία για έναν ή τον άλλο λόγο, σίγουρα θα διασφαλίσουμε ότι όλα τα τμήματα του έθνους μας θα συμμετέχουν στο έργο του νέου συντάγματος κάθονται και μιλούν. Πρέπει να παρουσιάσουμε ένα συνταγματικό κείμενο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του επόμενου αιώνα. Ας είναι ένα τέτοιο κείμενο που αποτελεί παράδειγμα στη βιβλιογραφία συνταγματικού δικαίου σε όλο τον κόσμο και εμπνέει άλλες κοινωνίες.

Τα λόγια του Kılıçdaroğlu στο βίντεο για το δημοτικό έργο της CHP έβαλε τον Ερντογάν σε μια κρίση γέλιου

ΠΑΙΖΩ 05:06

Τα λόγια του Kılıçdaroğlu στο βίντεο για το δημοτικό έργο της CHP έβαλε τον Ερντογάν σε μια κρίση γέλιου

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στην ομαδική συνάντηση του κόμματός του. Κάνοντας σημαντικές δηλώσεις, ο Ερντογάν επέκρινε τον δήμο CHP και είχε ένα βίντεο που δείχνει την κατάσταση της Σμύρνης στην αίθουσα.

Ο αρχηγός της CHP Kılıçdaroğlu Images, «Αν θέλετε να μάθετε πώς να διαχειρίζεστε την Τουρκία, θα φτάσετε στη Σμύρνη, θα πάει ο Aydin, θα δείτε πώς θα διαχειρίζεται μεγάλες πόλεις στο Λας Βέγκας. Πώς το διαχειριζόμαστε καλά, καταφέρνουμε στην Τουρκία ». Η αδυναμία του Προέδρου Ερντογάν να σταματήσει να γελά όταν είπε, δεν πέρασε απαρατήρητη.

ΑΡΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΑΣ

Βλέπουμε ότι εμείς, ως Λαϊκή Συμμαχία, είμαστε σε πλήρη ενότητα κατανόησης. Ας προετοιμάσουμε τις προτάσεις μας για το νέο σύνταγμα και ξεκινήστε να το συζητάμε όλο το χρόνο. Ας τα μοιραστούμε με το έθνος μας με μια οραματιστική προοπτική, καλή θέληση και εποικοδομητική προσέγγιση, χωρίς να αποκλείσουμε κανέναν και οποιοδήποτε τμήμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣΤΕ ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Τέλος, ας βάλουμε μπροστά στο έθνος μας τον πιο περιεκτικό, ευρύτερο ορίζοντα, κείμενο που θα μεταφέρει τη χώρα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ας αντιμετωπίσουμε την 100ή επέτειο της Δημοκρατίας μας όχι με το σύνταγμα πραξικοπήματος, αλλά με ένα νέο πολιτικό Σύνταγμα που ταιριάζει σε αυτήν τη χώρα και έθνος. Ως Λαϊκή Συμμαχία, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε την πιο εποικοδομητική συμβολή στο έργο για το νέο σύνταγμα. Η τελική απόφαση θα είναι φυσικά το έθνος μας.

Θα γνωρίζετε καλά τους τρελούς Τούρκους

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μικοτάκης, Τουρκία, ο Ερντογάν αντέδρασε στην παράσταση ως εισβολέας της Κύπρου. Κάνω αυτήν τη δήλωση και τώρα είδα ότι ο Miçotakis είναι πρόκληση. Πώς πρέπει να συναντηθούμε μαζί σας αφού αντιμετωπίσετε αυτήν την πρόκληση; Θα γνωρίζετε πρώτα τα όριά σας. Εάν υπάρχει πραγματικά αναζήτηση ειρήνης, μην με προκαλείτε, ξέρετε τα όριά σας. Αυτό που κάνετε στα νησιά είναι προφανές. Τι εμπιστεύεσαι; Από εδώ θέλω να υπενθυμίσω στον Miçotakis ένα ακόμη πράγμα, εμπιστεύεσαι μερικά βουνά. Χιόνι έπεσε στα βουνά που εμπιστεύεσαι. Κανένα από αυτά δεν θα σας ωφελήσει, αλλά κόβουμε την κοιλιά μας. Συνεχίζουμε στο δρόμο έτσι. Γι ‘αυτό θα γνωρίζετε καλά τους τρελούς Τούρκους ».

Από τον Πρόεδρο Ερντογάν μέχρι τον Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος είπε «τι έκανε για 19 χρόνια»: Από το νοσοκομείο όπου πήγε στο σχολείο όπου έστειλε τον εγγονό του, όλοι τους έχουν την υπογραφή του AK Party.

ΠΑΙΖΩ 01:00

Από τον Πρόεδρο Ερντογάν στον Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος είπε «τι έκανε για 19 χρόνια»: Από το νοσοκομείο όπου πήγε στο σχολείο όπου έστειλε τον εγγονό του, όλοι τους έχουν την υπογραφή του AK Party.

Μιλώντας στη συνάντηση της Ομάδας του Κόμματος του ΑΚ, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μας ρωτά τι έχουμε κάνει στο έθνος σε 19 χρόνια. Είπε ότι αν κοιτάξει γύρω από το κεφάλι του και κοιτάξει γύρω, θα δει την υπογραφή του AK Party κάτω από όλα αυτά, από τον δρόμο που περπατά, το νερό που ρέει από τη βρύση του, από το κτίριο που χρησιμοποιούσε στο διαδίκτυο, από στο νοσοκομείο στο οποίο πήγε, στο σχολείο όπου έστειλε το εγγόνι του. “

ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ

Ο Ερντογάν είπε, «Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος στην Κύπρο παρά μια λύση δύο κρατών. Είτε το αποδέχεστε είτε όχι. “Δεν υπάρχει πια ομοσπονδία, προχωρήστε με αυτή τη δουλειά τώρα.” Τονίζοντας ότι δεν είναι πλέον δυνατόν να ανεχτούμε αυτήν την αδικία, ο Ερντογάν είπε, «Όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι δεν θα επιτρέψουμε πλέον στους Τουρκοκύπριους να είναι θύματα του αδιεξόδου στο νησί για μισό αιώνα. Αυτή η δουλειά τελείωσε τώρα. Το Κυπριακό πρέπει τώρα να αντιμετωπιστεί με μια προσέγγιση προσανατολισμένη στη λύση, σύμφωνα με το πνεύμα της νέας εποχής. Από τώρα και στο εξής, το μόνο ζήτημα που μπορεί να συζητηθεί στην Κύπρο είναι η λύση δύο κρατών ».

Πρόεδρος Ερντογάν

Ποιο CHP

Απευθυνόμενος στη συνείδηση ​​εκείνων που έχουν κοινή λογική στο CHP και αγαπούν τη χώρα και το έθνος του, ο Ερντογάν είπε: «Είναι η σημερινή CHP, συνυφασμένη με τρομοκρατικές οργανώσεις και τους υποστηρικτές τους, την CHP Kuvayımilliye; Οχι. Είναι το σημερινό CHP, το CHP, το CHP πολλών σημαντικών ονομάτων στην πολιτική, τα οποία έχουν παραπλανηθεί που θα επαναστατήσουν ακόμη και εκείνους που υπηρέτησαν αυτό το κόμμα από την ημέρα που συνέλαβε; Είναι το σημερινό CHP, το οποίο έφερε τους βουλευτές του εκλεγμένους από το έθνος στην αγορά για χάρη των πολιτικών μηχανικών υπολογισμών και έριξε εκείνους που αντιτάχθηκαν, το CHP εκείνων που καυχιόταν για την εσωτερική τους κομματική δημοκρατία για χρόνια; Είναι το σημερινό CHP, το CHP, που ζητά δημοκρατία από την Αμερική και την Ευρώπη, να σκέφτεται να επαναλάβει αυτό που έχει χτυπήσει μέσα τους, το CHP εκείνων που κουνάνε τις γροθιές τους ενάντια στον ιμπεριαλισμό για χρόνια; ” ρώτησε.

Πρόεδρος Ερντογάν: Θα βάλουμε την Τουρκία μεταξύ 10 μεγάλων χωρών

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

Πρόεδρος Ερντογάν: Θα βάλουμε την Τουρκία μεταξύ 10 μεγάλων χωρών

.Source