Η 101η επέτειος από την άφιξη του Atatürk στην Άγκυρα γιορτάστηκε με τελετές

Ο κυβερνήτης της Άγκυρας Vasip Şahin και ο συνοδός του επισκέφτηκαν το Anıtkabir με την ευκαιρία της 101ης επετείου από την άφιξη του Γκάζι Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στην Άγκυρα.

Η αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον Κυβερνήτη Şahin, τον Δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου Mansur Yavaş και άλλους κρατικούς αξιωματούχους και φύλακες, περπατούσε από το Aslanlı Yol στο μαυσωλείο του Atatürk. Αφού ο Şahin έβαλε ένα στεφάνι στο μαυσωλείο, έγινε μια στιγμή σιωπής και τραγουδίστηκε ο Τουρκικός Εθνικός Ύμνος.

Αργότερα, ο Şahin πήγε στον Πύργο Misak-ı Milli και υπέγραψε το Ειδικό Βιβλίο Anıtkabir.

Ο κυβερνήτης Şahin έγραψε στο σημειωματάριο:

“Ωραίο Atatürk, είμαστε στην παρουσία σας ως επαρχιακοί διοικητές της πρωτεύουσας, κατά την 101η επέτειο από την άφιξή σας στην Άγκυρα, την οποία επιλέξατε ως κέντρο του Εθνικού μας Αγώνα, μαζί με την Αντιπροσωπεία Heyet-i. Ως το πρώτο βήμα ενός μοναδικού επικού, είστε στο Samsun, η αγάπη της ανεξαρτησίας προκάλεσε τις καρδιές. Η Άγκυρα έχει αγκαλιάσει ολόκληρη την Ανατολία με την άφιξή σας και η Άγκυρα έχει αναλάβει μια ιστορική αποστολή να καθορίσει τη μοίρα του έθνους μας ως το αρχηγείο και το διοικητικό κέντρο του Πολέμου της Ανεξαρτησίας. Όταν η πατρίδα είναι υπό αμφισβήτηση σήμερα, όπως ήταν χθες, οι πολίτες της Άγκυρας που στέκονται στο πλευρό σας χωρίς δισταγμό κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες. Θέλουμε να γνωρίζετε ότι έχει την αποφασιστικότητα και την αποφασιστικότητα να αμφισβητήσει τον θάνατο χωρίς να αναβοσβήνει ». Η πρωτεύουσα της Άγκυρας, η οποία έχει κάνει μια τεράστια ανάπτυξη που αξίζει το μεγαλείο της χώρας και του έθνους μας τα τελευταία 101 χρόνια, περπατά με ασφάλεια στο λαμπρό μέλλον με τη βαθιά ριζωμένη κουλτούρα, τη σύγχρονη αστική ζωή και τα επιτεύγματά της σε όλη την ιστορία της Δημοκρατίας. “

Νέος τύπος τελετής φέτος Κορωνοϊός Ένας περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων προσλήφθηκαν στο πλαίσιο των μέτρων (Kovid-19).

“27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1919 ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ” ΑΝΟΙΓΕΙ

Το “Μνημείο της Ημέρας Kizilca”, που χτίστηκε από τον Μητροπολιτικό Δήμο της Άγκυρας στο Σταυροδρόμι Γενικού Επιτελείου, άνοιξε στη μνήμη της επετείου της άφιξης του Ατατούρκ στην Άγκυρα.

Παρευρέθηκαν ο Κυβερνήτης της Άγκυρας Vasip Şahin, ο Δήμαρχος Μητροπολίτης Mansur Yavaş, μερικοί βουλευτές και δήμαρχοι της Άγκυρας.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου της Άγκυρας, Γιαβάς, σημείωσε ότι οι γενναίοι υπολοχαγοί της Άγκυρας, αδελφές, νέοι και παιδιά, και άνθρωποι από την Άγκυρα που πίστευαν στον Εθνικό Αγώνα ήταν επίσης παρόντες στο μνημείο.

Ο Γιαβάς θυμήθηκε επίσης την 84η επέτειο του θανάτου του Μεχμέτ Ακίφ Ερσόι, του Τούρκου Εθνικού Ποιητή, με αγάπη, σεβασμό και ευγνωμοσύνη.

Μετά την ομιλία, ο κυβερνήτης Şahin, ο δήμαρχος Yavaş και άλλοι συμμετέχοντες έκοψαν την κορδέλα και άνοιξαν το μνημείο.

.Source