Η 17η Μαΐου δεν είναι κλειστή για βρετανικές αργίες, THE DAILY, kathimerini.com.cy

Το τοπίο παραμένει ασαφές όταν θα ξεκινήσει τελικά το ταξίδι αναψυχής των Βρετανών τουριστών. Σε συνέντευξη τύπου σχετικά με τον χάρτη πορείας για την υπέρβαση των περιοριστικών μέτρων το απόγευμα, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζον Ονσον δεν έδωσε το πράσινο φως για την έναρξη της διαδρομής από τις 17 Μαΐου, την αρχική ημερομηνία που είχε ορίσει σε προηγούμενη εβδομάδες. Στην πραγματικότητα, η βρετανική κυβέρνηση προτρέπει τους Βρετανούς πολίτες να μην κάνουν κράτηση για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Αυτή η αβεβαιότητα αναμένεται να επηρεάσει τον τουρισμό στην Κύπρο, διαταράσσοντας τον προγραμματισμό των ταξιδιωτικών γραφείων και των ξενοδοχείων μέχρι στιγμής.
Το γεγονός ότι η Κύπρος είναι στην κόκκινη κατηγορία, η οποία συνεπάγεται δοκιμές καραντίνας μετά την επιστροφή των τουριστών στη Βρετανία, αποτελεί επίσης εμπόδιο στην άφιξη των Βρετανών στο νησί.

Αναφέρεται επίσης ότι όλοι οι ξένοι τουρίστες πρέπει να συμμορφώνονται με τα μέτρα που έλαβαν οι Κύπριοι κατά τη διάρκεια ολόκληρων των διακοπών στην Κύπρο. Για να τα μετακινήσετε, πρέπει να λάβουν επιβεβαίωση καλώντας έναν συγκεκριμένο αριθμό ή παρουσιάζοντας μια ειδική φόρμα για βοήθεια.

,Source