Η 3η φάση ξεκίνησε στη διανομή υπολογιστών tablet από την MEB

Ο υπουργός Εθνικής Παιδείας της Τουρκίας, Ziya Selcuk, διανέμει, κάνουν υπολογιστές tablet στα χέρια των μαθητών που έφτασαν στο TRT EBA, που είναι ένας σημαντικός πυλώνας της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης δίπλα στο κανάλι.

Εκτός από την υποστήριξη 150 χιλιάδων συσκευών για μαθητές που χρειάζονται Διαδίκτυο και συσκευές στη διαδικασία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με την υποστήριξη τοπικών διοικήσεων, οργανισμών του ιδιωτικού τομέα και πολιτικών πρωτοβουλιών, 500 χιλιάδες υπολογιστές tablet που ανακοινώθηκαν από τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και παρέχονται από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας (MEB) Η τρίτη φάση ξεκίνησε στη διαδικασία αποστολής και διανομής.

Ο υπουργός Εθνικής Παιδείας Ziya Selçuk, ο οποίος πραγματοποίησε συναντήσεις με τους διευθυντές 38 επαρχιών όπου εστάλησαν 66 χιλιάδες υπολογιστές tablet στην τρίτη φάση, ανακοίνωσε ότι συνολικά 266 χιλιάδες 500 συσκευές έφτασαν στους μαθητές με την τρίτη φάση της υποστήριξης του υπολογιστή tablet.

Τονίζοντας ότι η δικαιοσύνη των ευκαιριών στην εκπαίδευση είναι ο στόχος προτεραιότητας, ο υπουργός Selçuk είπε, “Ελπίζω ότι μόλις οι υπολογιστές tablet φτάσουν στα χέρια των μαθητών μας, δεν θα υπάρχουν παιδιά που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση που παρέχεται από την διαδικτυακή πλατφόρμα της EBA, η οποία αποτελεί σημαντικό μέρος της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, εκτός από τα κανάλια TRT EBA.” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Υπενθυμίζοντας ότι οι μαθητές με ανάγκες προτεραιότητας συνεχίζουν να προσεγγίζονται μέσω επίσημων δεδομένων στο πλαίσιο της προγραμματισμένης στρατηγικής διανομής, ο υπουργός Selçuk συνέχισε ως εξής:

“Με αυτούς τους υπολογιστές tablet που θα παραδοθούν από τους επαρχιακούς διευθυντές μας, έχουμε κάνει τα απαραίτητα συμβόλαια για την υπηρεσία διαδικτύου GSM με μηνιαίο όριο 25 GB που οι μαθητές θα πρέπει να επωφεληθούν από τη ζωντανή σειρά μαθημάτων και την πλατφόρμα EBA. Οι επαρχιακοί διαχειριστές μας θα παραδώσουν αυτούς τους υπολογιστές tablet σε μαθητές με κάρτες SIM GSM 4,5G. Άλλοι χιλιάδες 500 μαθητές ξεκίνησαν τα μαθήματά τους με τα νέα τους tablet με πακέτο διαδικτύου. Υπάρχουν επίσης εκπαιδευτικό περιεχόμενο και πόροι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν εκτός σύνδεσης. Θα διανείμουμε 66 χιλιάδες υπολογιστές tablet αυτήν την εβδομάδα. Ευχαριστώ όλους όσους προσπάθησαν για το δικαίωμα των παιδιών μας στην εκπαίδευση. “

“Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε αποφασιστικά μέτρα μαζί μέχρι να μην έχουμε παιδιά με προβλήματα πρόσβασης”. Ο υπουργός Selçuk είπε ότι οι τοπικές κυβερνήσεις, ο ιδιωτικός τομέας, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και οι φιλανθρωπικοί επιχειρηματίες που υποστηρίζουν τη διανομή tablet εργάζονται επιμελώς για να φτάσουν στο σωστό μέρος και ευχαρίστησαν όλους όσοι συνέβαλαν εκ μέρους των παιδιών.

Με τη σημερινή διανομή, 116.500 από τα 500 χιλιάδες δισκία που παρέχονται από το Υπουργείο Παιδείας παραδόθηκαν σε μαθητές.

Η διανομή 500 χιλιάδων δισκίων θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιανουαρίου με εβδομαδιαίες υποβολές.

.Source