Η Akşener δεν μπορεί να ανακουφίσει τον θυμό της στις αυξήσεις: “Λένε στον αξιωματικό να μείνει πεινασμένος!”

Αντιδρώντας στο ρυθμό αύξησης των συνταξιούχων, ο Meral Akşener, αρχηγός του Κόμματος IYI, είπε: «Λένε στον αξιωματικό να συνταξιοδοτηθεί« μείνετε πεινασμένοι ». Πώς θα είναι. Πετάτε με 13 αεροπλάνα και λέτε, «Χωρίς εξοικονόμηση φήμης».

Ο πρόεδρος του κόμματος IYI Meral Akşener έκανε δηλώσεις σχετικά με την ημερήσια διάταξη του προγράμματος Ξυπνητήρι με τον İsmal Küçükkaya στην Fox TV. Στιγμιότυπα από τα σχόλια του Akşener:

“Οι γέφυρες έχουν αυξηθεί κοντά στο 25 τοις εκατό. Ο ελάχιστος μισθός αυξάνεται κατά 21 τοις εκατό. Ο προϋπολογισμός του παλατιού αυξάνεται κατά 28 τοις εκατό. Από την άλλη πλευρά, 30 δισεκατομμύρια TL πληρώνονται για 5 εργολάβους που έχτισαν τις γέφυρες που δεν μπορούν να διασχίσουν. Γεωργία το 2010, 71 δισεκατομμύρια δολάρια στη γεωργία. 41-42 δισεκατομμύρια δολάρια σήμερα παράγοντας … “

“Ταξιδεύω για μήνες, ξέρετε. Έχουμε προειδοποιήσει για τους εμπόρους, δυστυχώς, οι φίλοι άκουσαν τους kos. Οι έμποροι κλείνουν τα παραθυρόφυλλα. Είπαμε ότι οι έμποροι πρέπει να στηρίξουν τις οικογένειες χωρίς εισόδημα 500 TL. Οι έμποροι πρέπει να κάνουν επιχειρήσεις και ο κλάδος να κάνει επιχειρήσεις. Κανένα από αυτά δεν πληρούται. Χωρίς ενδιαφέρον, για ένα χρόνο. Είπαμε ότι πρέπει να δοθούν μη επιστρεφόμενα οφέλη, δεν συνέβη. “

“Λένε ότι” το AKP ήταν πολύ επιτυχημένο στις πρώτες μέρες του. “Υπάρχουν τομείς όπου έχουν επιτύχει, αλλά δεν είναι δυνατόν να μιλήσουμε για μια πλήρη επιτυχία στην οικονομία. Συνέχισαν το οικονομικό πακέτο του Kemal Derviş μέχρι το 2008.

“Ήταν απαραίτητο να επιστρέψουμε στο πρόγραμμα αειφόρου ανάπτυξης, αλλά δεν μπορούσαν. Η παραγωγή μειώθηκε, οι εισαγωγές αυξήθηκαν. Η πολυτελής διαβίωση έχει γίνει συνήθεια.”

“Μετά το 2010, ξεκίνησαν στάσεις που καταστρέφουν την εμπιστοσύνη. Ο τρόπος βελτίωσης της οικονομίας είναι να δώσουμε εμπιστοσύνη. Εάν καταστρέψετε τη φήμη της Κεντρικής Τράπεζας, της Τουρκίας, της Συνέλευσης, των πανεπιστημίων.”

“Δεν μπορείτε να το περάσετε. Υπάρχει μια διατριβή του Acemoğlu. Η Τουρκία βρίσκεται σε αρνητικό κύκλο. Ποιος πίστευε ότι το 14,6 είναι για έλλειψη διαφάνειας. Δεν πιστεύω. Ο πληθωρισμός των τροφίμων, 28% φτωχός έως τον πληθωρισμό χαμηλού εισοδήματος ήταν επίσης ξεχωριστό μέτρο.”

“Υπήρξε αύξηση περίπου 2.000 850 TL. Πραγματοποιήθηκε αύξηση 500 TL. Ο εργοδότης θα πληρώσει 750 TL. Τι θα συμβεί τώρα, ο εργοδότης θα απολύσει εργαζόμενους. Οι άνθρωποι δεν θα βρουν θέσεις εργασίας, η παραγωγή θα περιοριστεί. 100 δισεκατομμύρια TL δαπανήθηκαν για τον προϋπολογισμό των 450 δισεκατομμυρίων TL επειδή το είπαμε αυτό.”

«Λένε στον αξιωματικό να« μείνει πεινασμένος ». Πώς θα συμβεί. Πετάτε με 13 αεροπλάνα, πείτε« Χωρίς εξοικονόμηση φήμης ». Κάντε μια αύξηση 25 τοις εκατό στις γέφυρες, ώστε να μπορούν να μπουν στις τσέπες των ανδρών. Αλλά μια αύξηση 7-8% στους φτωχούς. Είναι ένα ξεχωριστό αεροπλάνο. Ντροπή για την αμαρτία. “

Ο υπουργός Υγείας Fahrettin Koca έκανε μια δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την εκστρατεία, “75 εκατομμύρια TL που μεταφέρονται στο Ταμείο Πλούτου θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για παιδιά με SMA”, “Κανείς με καλή πίστη δεν πρέπει να είναι εργαλείο για τη βρώμικη εκστρατεία που διεξάγεται μέσω των παιδιών μας SMA. Δεν θα επιτρέψουμε στα παιδιά μας να χρησιμοποιηθούν ως ινδικά χοιρίδια υπό την πίεση φαρμακευτικών εταιρειών », δήλωσε ο Akşener την ακόλουθη δήλωση:

«Ένας λόγος που βλάπτει τις οικογένειες δεν ήταν κατάλληλος για τον υπουργό που είναι γιατρός. Αφήστε τον να έρθει και να τα πει στις οικογένειες. Τα παιδιά είχαν μια ευκαιρία στα πρόθυρα του θανάτου και οι διευκολύνσεις που αποστέλλονται επιλύονται 750 χιλιάδων δολαρίων σε σύγκριση με 2,5 εκατομμύρια δολάρια όταν επιτεύχθηκε η συμφωνία στην Τουρκία. Εκεί, ένα φάρμακο δεν εγκρίθηκε από την κυβέρνηση, ένα δεύτερο φάρμακο. Όλοι παλεύουν όλη την προσοχή σε αυτό το δεύτερο φάρμακο εγκεκριμένο από το κράτος στην Τουρκία.

Μίλησα με τις οικογένειες των παιδιών SMA μας, καίνε. Λέγεται ότι πρέπει να έρθει η ιατρική των παιδιών μας. Μια εφημερίδα γεμάτη λέξεις. Ο Υπουργός λέει: Μην ζητάς χρήματα από μένα, θα σε απορροφήσω σαν πάγο, αλλά όταν έρθει η μέρα, αυτό το έθνος θα το απαντήσει. Τρέφει την κοινωνική πείνα και το ντύνεται γυμνό. Παίρνει από τον καλό νικητή και το δίνει ως κράτος σε αυτόν που δεν έχει κερδίσει ποτέ ούτε έχει δώσει δουλειά. Παίρνει και δεν δίνει τίποτα. “

“ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΟΥΣ;”

Μιλώντας για τα λόγια της Koca, “Από τώρα και στο εξής, θα λαμβάνονται προφυλάξεις με τη σάρωση των υποψηφίων της οικογένειας πριν από όλους τους γάμους και ο αγώνας μας θα συνεχιστεί έως ότου δεν παρατηρηθεί ασθένεια SMA στη χώρα μας και να θεραπευτούν οι τρέχοντες ασθενείς μας”, δήλωσε ο Akşener, “Πώς μιλά ο Tumtrak; Πώς θα παλέψετε αυτόν τον αγώνα; Τι κάνετε για τη θεραπεία των υπαρχόντων; Καμία οικογένεια δεν είναι σε θέση να τη γνωρίσει στην Τουρκία.

Υπάρχουν οικογένειες θυμάτων, οι άνθρωποι κάνουν εκστρατεία για να κάνουν κάτι. Εάν υπάρχει πιθανότητα ένα στα χίλια, πώς θα το εξηγήσετε στις οικογένειες; 75 εκατομμύρια TL το καθένα. 75 εκατομμύρια TL θα πάνε στο Wealth Fund και τότε κανείς δεν ξέρει πού πήγαν αυτά τα 75 εκατομμύρια. Τι χρήματα δίνουμε; Που θάβονται τα χρήματα; Έχουν διαγραφεί 9 δισεκατομμύρια TL φορολογικού χρέους ενός από τους 5 εργολάβους… Είμαι ένα άτομο που κοιμάται λιγότερο τη νύχτα. Κοιτάζω τα δημοσιευμένα tweets. Έχουμε νέους ανθρώπους που θέλουν βοήθεια. Προσπαθούμε να τους προσεγγίσουμε. Δεν θα χρησιμοποιήσετε το δικό μου 75 εκατομμύρια για φάρμακα, αλλά θα το χρησιμοποιήσετε για τα παιδιά μας. Είχαμε δύο κόρες. Δεν έχει tablet αλλά δεν έχει υπολογιστή. Κάλεσα έναν φίλο μας και πήρα μια υποτροφία. “Προσπαθούμε να βοηθήσουμε χωρίς να δημοσιεύσουμε κανέναν”, είπε.

Στην ομιλία του κατά την εναρκτήρια τελετή της γραμμής Eminönü-Alibeyköy του τραμ προς τον Akşener, “Εάν δεν δημιουργήσαμε αυτήν την Εθνική Συμμαχία με τον Kılıçdaroğlu, πόσο θα κοστίσει αυτή η υπηρεσία σήμερα, θα τελειώσει;” Η Akşener θυμήθηκε τα λόγια της και είπε:

«Είπαμε ότι θα είμαστε η γλώσσα και η φωνή του λογικού, και συνεχίζουμε αυτό. Πρέπει να δούμε την Εθνική Συμμαχία έτσι. Εάν δεν είχε καθιερωθεί το Κόμμα IYI, θα μπορούσαν να ληφθούν μητροπολιτικές πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη, η Άγκυρα και η Άδανα; Θα μπορούσε αυτή η ενέργεια, η συνέργεια να σχηματιστεί; Κάνουμε ένα ταξίδι όπου εκφράζεται το πρόβλημα του πολίτη. Η δύναμή μας προέρχεται από εκεί.

Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ της Εθνικής Συμμαχίας και της Λαϊκής Συμμαχίας. Οι προτάσεις λύσης μας δεν είναι μια συναισθηματική ένωση με την CHP, αλλά μια ένωση που ιδρύθηκε κατόπιν αιτήματος του πολίτη. Μια συνεργασία. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με το έργο των δημάρχων μας. Και ο κ. Mr.mamoğlu και ο κ. Yavaş εκλέχθηκαν φυσικά από τις ποσοστώσεις του CHP. Αυτό είναι κάτι άλλο, αλλά είναι επίσης οι δήμαρχοι του Κόμματος IYI. Τους ακολουθούμε και τους λέμε τι τους λείπει. Μπορούμε να πούμε μερικά ανοιχτά και μερικά ως προειδοποίηση. Μπορούμε να είμαστε μάτια για να τους επιτρέψουμε να φτάσουν στον πολίτη. “

Αξιολογώντας την έκκληση του ηγέτη MHP Devlet Bahçeli να «επιστρέψει σπίτι», ο Akşener είπε, «

«Δεν μπορώ να ερμηνεύσω αυτά τα λόγια του κ. Μπατσέλι, αλλά το έχει κάνει συνήθεια. Να μεταφέρει τον κ. Bahçeli και τον Doğu Perinçek στον μεγάλο συνεργάτη. Τους συμβουλεύω να σκεφτούν πώς να λύσουν την ανεργία, πόση υποστήριξη παρέχεται στη γεωργία και να το μεταδώσουν στον κ. Ερντογάν. Αυτά είναι ντροπή. Υπάρχει ένα πολιτικό κόμμα. Καθώς βαριέσαι, προσκαλείς τον πρόεδρό του στο σπίτι. Αυτό το ερωτηματικό σπίτι είναι μάλλον ντροπή. Από ευγένεια. Ο κ. Bahçeli είναι ένα άτομο που του αρέσει να θυμάται με την καλοσύνη του. Αυτό όμως δεν είναι ευγενικό. Είναι ντροπή. Προτιμώ να ακούω σχόλια για τους Τούρκους στο Ανατολικό Τουρκιστάν από τον κ. Μπατσέλι. “

«Έγραψα για την ομιλία ότι ο κ. Ερντογάν έκανε την έξοδο της προσευχής την Παρασκευή. Η CHP σχολίασε ως «ντύσιμο παραθύρων» για μια καλυμμένη κόρη. Αν στοχεύετε έναν 67χρονο άνδρα Προέδρου και ένα 21χρονο κορίτσι που είναι σχεδόν εγγονός του, ανεξάρτητα από την ηλικία σας. Εάν τον κατηγορήσετε ότι είναι ντύσιμο παραθύρων, ο Meral Akşener θα δώσει μια ανθρωπιστική αντίδραση. Όταν ο κ. Noble θα βλάψει τα λόγια μου την Παρασκευή είπε αυτά τα λόγια, την Τετάρτη θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να σκοτωθούν τρεις γυναίκες εκείνο τον πρώτο χρόνο, 356 γυναίκες σε μια Τουρκία στην έδρα του Υπουργείου Εσωτερικών που καταλαμβάνουν το καπέλο του κ. Noble σκοτώθηκαν μπροστά και πρέπει να παραιτηθεί αυτή η δουλειά δεν είναι υψηλή. “

«Καλώ τον κ. Ερντογάν μέσω σας. Καλέστε τον κ. Ερντογάν, ζητήστε από την κόρη μας να είναι halal, πάρτε την καρδιά της. Ένα τέτοιο πράγμα δεν μπορεί να ειπωθεί στην αυλή του τζαμιού μετά την Παρασκευή. Ο κ. Σόιλου προσπαθεί να εμφανιστεί στα μάτια του αφεντικού. Τον καλώ να κάνει το καθήκον του. “

Source