Η APC συγκεντρώνει υποστήριξη για τον νέο Γενικό Πρόεδρο της Ohaneze Ndigbo [ARTICLE]

Akpanudoedehe είπε ότι πηγαίνοντας από τη διακεκριμένη υπηρεσία του στο έθνος, ObiozorΗ εμπειρία και η καταλληλότητα για τη στρατηγική θέση του Γενικού Προέδρου της Ohaneze Ndigbo δεν ήταν αμφίβολη.

«Εκ μέρους του Εθνικού Προέδρου της APC CECPC, του Κυβερνήτη Μάι Μάλα Μπούνι και ολόκληρης της οικογένειας του APC, το μεγάλο μας κόμμα συγχαίρει τον Ομπιόζορ για την εκλογή του ως Γενικού Προέδρου της κορυφής κοινωνικής και πολιτιστικής οργάνωσης Igbo, Ohaneze Ndigbo.

«Συγχαίρουμε επίσης τον απερχόμενο αρχηγό Τζον Νβόντο στέλεχος για την ώριμη και πατριωτική ηγεσία του στο Ohaneze Ndigbo, “ αυτός είπε.

Ο Akpanudoedehe ευχήθηκε στην επιτυχή θητεία του Ομπανέζορ, Ohaneze Ndigbo, προσθέτοντας ότι η επιθυμία του APC ήταν να τοποθετήσει την ανατολική γεωπολιτική ζώνη στην άξια πολιτική θέση της στη χώρα.

Πρόσθεσε επίσης ότι το APC CECPC υπό την ηγεσία του Gov. Καλός ήταν αποφασισμένος να εδραιωθεί στις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την περαιτέρω ενσωμάτωση της γεωπολιτικής ζώνης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη λειτουργία του κόμματος.

Είπε ότι το APC ήταν έτοιμο να συνεργαστεί και να συνεργαστεί με τη νέα ηγεσία του Ohaneze Ndigbo για να εξασφαλίσει την ανάπτυξη της περιοχής και της χώρας γενικά.

Ο Akpanudoedehe είπε ότι το APC ήταν πεπεισμένο ότι η νέα ηγεσία θα ήταν προμαχώνας για την ενότητα και την ανοχή που όλοι οι Νιγηριανοί πρέπει να υπονομεύουν την ειρήνη και την πρόοδο της χώρας.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Νιγηρίας (NAN) αναφέρει ότι ο Ομπιόζορ, πρώην πρέσβης της Νιγηρίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και την Κύπρο, δημοσκόπησε 304 ψήφους για να νικήσει τον πλησιέστερο αντίπαλό του, Αγίου Βαλεντίνου Oparaocha, που ψήφισε 15 ψήφους.

Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν στο στάδιο Dan Anyiam στο Owerri, πρωτεύουσα του Imo μετά τη διάλυση των στελεχών υπό την ηγεσία του Nwodo.

Gary Igariwey, Πρόεδρος της Εκλογικής Επιτροπής, υιοθέτησε την επιλογή Α4 ψηφοφορία για την ψηφοφορία για την προώθηση της διαφάνειας και της αξιοπιστίας της διαδικασίας.

Ωστόσο, τρεις από τους διαγωνιζόμενους περιλαμβάνουν Chukwunyere Nwaebo, Γκόντι Ουουουζουάρικ και Ούκο Οκόρο παραιτήθηκε από τον Obiozor πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία.

Η εκλογική επιτροπή είχε πει ότι τρία από τα οκτώ άτομα, που επέλεξαν το έντυπο υποψηφιότητας, δεν επέστρεψαν τα έντυπα. περιλαμβάνουν Τσίντι Οσουάγκουου, Κρις Ασολούκα και Joe Nworgu.

Source