Η Apple δίνει 100 εκατομμύρια δολάρια … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Η Apple Corps ανακοινώνει επενδύσεις 100 εκατομμυρίων δολαρίων Σε μια δέσμευση 100 εκατομμυρίων δολαρίων μετά το Floyd για “βοήθεια στην κατάρρευση των εμποδίων, την καταπολέμηση της αδικίας των χρωματισμένων κοινοτήτων”

Η Apple ανακοίνωσε την έναρξη της Apple Academy στο Ντιτρόιτ, μια συνεργασία με μεγάλο αριθμό μαύρων φοιτητών στην Ατλάντα και τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Στην ανακοίνωση, η αμερικανική ομάδα αναφέρει λεπτομερώς ποια προγράμματα θα χρηματοδοτήσει στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας.

Στο Atlanta University στην Ατλάντα, η Apple θα κατασκευάσει το Propel Center, το οποίο θα περιλαμβάνει πανεπιστημιακά προγράμματα και πόρους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το δίκτυο ιστορικά μαύρων πανεπιστημίων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο όμιλος επενδύει 25 εκατομμύρια σε αυτό το έργο.

Η Apple θα ανοίξει επίσης μια ακαδημία στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν, την Apple Developer Academy για να εκπαιδεύσει “νέους μαύρους επιχειρηματίες, δημιουργούς (λογισμικό), κωδικοποιητές”.

Η ομάδα ελπίζει να δεχτεί 1.000 μαθητές το χρόνο.

Τέλος, η Apple θα υποστηρίξει δύο εταιρείες που ειδικεύονται σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που ιδρύονται από μειονότητες.

Η εταιρεία θα επενδύσει 10 εκατομμύρια δολάρια στο Harlem Capital, ένα ταμείο που θα υποστηρίξει χιλιάδες εταιρείες τα επόμενα 20 χρόνια. Δώρισε επίσης 25 εκατομμύρια δολάρια στο Siebert Williams Shank Clear Vision Impact Fund.

“Όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε στο επείγον έργο της οικοδόμησης ενός δικαιότερου, πιο δίκαιου κόσμου. Αυτές οι νέες εφαρμογές στέλνουν ένα σαφές μήνυμα της συνεχούς δέσμευσης της Apple”, δήλωσε ο Πρόεδρος Tim Cook, CEO.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source