Η AstraZeneca έχει αυξηθεί κατά 97% στην κοινωνία … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Τουλάχιστον το 97% της χρηματοδότησης για το εμβόλιο της Οξφόρδης / AstraZenca, σχεδόν όλα προέρχονταν από κυβερνητικά χρήματα (κυρίως φόροι από την Αγγλία και άλλους Ευρωπαίους) ities φιλανθρωπικά ιδρύματα, σύμφωνα με την πρώτη προσπάθεια Βρετανών ερευνητών να βρουν ποιος πλήρωσε για δεκαετίες οποιουδήποτε είδος για διαδοχικές μελέτες που οδήγησαν στο εμβόλιο. Μόνο το 2% είναι πεπεισμένο ότι προήλθε από μετοχές στη φαρμακευτική βιομηχανία.

Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει την πηγή εκατοντάδων εκατομμυρίων κιλών ερευνητικών επιχορηγήσεων από το 2000 έως πρόσφατα, έτσι ώστε η βιοϊατρική τεχνολογία που επέτρεψε την ανάπτυξη αυτού του εμβολίου κοραναϊού να μπορεί να αναπτυχθεί σταδιακά. Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης προήλθε από βρετανικά υπουργεία, βρετανικά և αμερικανικά επιστημονικά ινστιτούτα և πανεπιστήμια, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (δεδομένου ότι η Βρετανία ήταν μέλος της ΕΕ που συμμετείχε σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα), καθώς και φιλανθρωπικά ιδρύματα όπως το Wellcome Trust.

Η παραπάνω ανάλυση των χρηματοοικονομικών πηγών, σύμφωνα με τον Βρετανό “Guardian”, φαίνεται να αντικρούει τον ισχυρισμό του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζον Ονσον (φερόμενος ως ιδιωτικός, όχι δημόσιος) ότι τα εμβόλια αναπτύσσονται γρήγορα, τα οποία έγιναν “λόγω καπιταλισμού, λόγω απληστία.”

Σχεδόν το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποιείται από τη φαρμακευτική βιομηχανία για να αντιταχθεί στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τους σχετικά με τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας εμβολίων σχετικά με τον τερματισμό της επιδημίας, υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα αντισταθμίζουν το προηγούμενο υψηλό κόστος ανάπτυξης. “Η μελέτη μας δείχνει το ακριβώς αντίθετο. Δημόσιες επενδύσεις և η διεθνής συνεργασία μας έδωσε το εμβόλιο Covid-19. Πρέπει να σταματήσουμε την ιστορία ότι ο ιδιωτικός τομέας, τα κέρδη του, είναι ο μόνος «κινητήρας» του. “Αποδεχτείτε ότι η τεχνολογία εμβολίων διάσωσης έχει αναπτυχθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από φιλανθρωπική χρηματοδότηση της κυβέρνησης”, δήλωσαν ερευνητές πανεπιστημίων που έχουν συνεργαστεί με φάρμακα.

Ερευνητές από γνωστά πανεπιστήμια (Imperial London, Cambridge, Oxford, Amsterdam κ.λπ.) που δημοσίευσαν στο medRxiv σημείωσαν ότι είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί το κόστος ανάπτυξης αυτού του εμβολίου. տարբեր Πολλές διαφορετικές μελέτες έχουν συμβάλει στην τεχνογνωσία των εμβολίων με την πάροδο του χρόνου λόγω της αδιαπέραστης χρηματοδότησης της έρευνας δημόσιου-ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, περισσότερα από 22.228 εκατομμύρια μελέτες χρηματοδοτήθηκαν για την ανάπτυξη αυτού του εμβολίου, το οποίο συνέβαλε σημαντικά στην ΕΕ. Η βρετανική-σουηδική εταιρεία AstraZeneca έχει υποσχεθεί να πουλήσει το εμβόλιο. Σε τιμή που δεν θα ωφεληθεί όσο επιδημείται η επιδημία, συνάπτει επίσης συμβάσεις με άλλους μεγάλους κατασκευαστές ναρκωτικών, όπως το Ινστιτούτο Ινδικού Ορού, για τη διασφάλιση της μαζικής παραγωγής του εμβολίου. Ωστόσο, η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να αυξήσει την τρέχουσα χαμηλή τιμή όταν πιστεύει ότι η επιδημία έχει τελειώσει.

Πηγή: KYPE

Source