Η AstraZeneca διευκρινίζει. “Το εμβόλιο προστατεύει σχεδόν … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Το εμβόλιο AstraZeneca προστατεύει από τον κοροναϊκό σχεδόν το 100% της σοβαρής ανάπτυξης του Covid-19, δήλωσε ο Klaus Hinterding, αντιπρόεδρος του γερμανικού-σουηδικού υποκαταστήματος, αντικρούοντας τους ισχυρισμούς ότι το εμβόλιο θέλει να έχει χαμηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας.

Το εμβόλιο σχεδόν 100% προστατεύει από σοβαρή εξέλιξη της νόσου

“Αποδείχθηκε πολύ καθαρά σε κλινικές δοκιμές”, δήλωσε ο κ. Ο Hinterding είπε στο rbb Radio Berlin-Brandenburg ότι μπερδεύτηκε από το γεγονός ότι είχε 70% πιθανότητα να προστατευτεί από λοιμώξεις, ενώ τα εμβόλια των εταιρειών BioNTech / Pfizer և Moderna ξεπέρασαν το 90%.

“Αυτό που προκαλεί σύγχυση είναι η διαφορά μεταξύ της προστασίας από τη μόλυνση και της προστασίας από πιθανή σοβαρή εξέλιξη της νόσου”, δήλωσε η AstraZeneca, διευθύνων σύμβουλος της Γερμανίας, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι “η ισχυρότερη ανοσοποίηση” είναι “το χειρότερο πράγμα που μπορεί να γίνει χωρίς εμβολιάζονται καθόλου. “

Η AstraZeneca αναμένεται να είναι έτοιμη για περισσότερες από 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου COVID-19 αυτό το μήνα και η παραγωγή θα αυξηθεί κατά περισσότερο από 200 εκατομμύρια μήνες από τον Απρίλιο, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Pascal Sorio πριν από λίγες ημέρες.

Η Mene Pangalos, επικεφαλής της βιοφαρμακευτικής έρευνας και ανάπτυξης στη φαρμακευτική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε ότι η εταιρεία περίμενε πληροφορίες για την τελική φάση της δοκιμής εμβολίων στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Η AstraZeneca προβλέπει ταχύτερη αύξηση κερδών φέτος, καθώς η ζήτηση για άλλες θεραπείες για καρκίνο και άλλες νέες θεραπείες ενισχύει τη φαρμακευτική βιομηχανία, η οποία έχει δεσμευτεί να μην επωφεληθεί από εμβόλια κοροναϊού κατά τη διάρκεια της επιδημίας.

Πηγή: cnn.gr

Source